26 Nisan 2012 Perşembe
Haluj...
Aslen çerkez mantısı olup,bilinen tüm mantı türleriylede hem görüntüsü hem lezzetiyle kapışacak kadarda iddialıdır kendileri.
Epeydir yapmıyordum.Bugüne kısmetmiş.Birde bir itiraf gerekirse;Yaptığım en güzel haluj'du:)
Mantı hamuruna yakın kıvamda yoğurduğumuz hamurda sadece bir yumurta,tuz ve su var.20 dk.dinlendirip açıyoruz.Geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesip içine haşlayıp püre haline getirdiğimiz,içine sıvıyağda öldürdüğümüz soğan,biber salçası,karabiber ve kuru fesleğen kattığımız patatesten koyup aşağıdaki gibi kapatıyoruz.Şimdi bana o kapatma biçimini sormayın çünkü resmini çekmekten fazla yardımcı olamayacağım:)
Aynen bu şekilde...Sonrada bol suda haşlayıp,tereyağlı salçalı sos hazırlıyoruz.Biz yanında birazcıkta sarmısaklı yoğurt seviyoruz,tercih size kalmış..
Epeydir yapmıyordum.Bugüne kısmetmiş.Birde bir itiraf gerekirse;Yaptığım en güzel haluj'du:)
Mantı hamuruna yakın kıvamda yoğurduğumuz hamurda sadece bir yumurta,tuz ve su var.20 dk.dinlendirip açıyoruz.Geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesip içine haşlayıp püre haline getirdiğimiz,içine sıvıyağda öldürdüğümüz soğan,biber salçası,karabiber ve kuru fesleğen kattığımız patatesten koyup aşağıdaki gibi kapatıyoruz.Şimdi bana o kapatma biçimini sormayın çünkü resmini çekmekten fazla yardımcı olamayacağım:)
Aynen bu şekilde...Sonrada bol suda haşlayıp,tereyağlı salçalı sos hazırlıyoruz.Biz yanında birazcıkta sarmısaklı yoğurt seviyoruz,tercih size kalmış..
Afiyetler olsun..
Bu tarifimi aynı zamanda Yöresel yemek ve örgü blogunun sahibesi Safiye hanımın yöresel yemekler etkinliğine gönderiyorum...
Bu tarifimi aynı zamanda Yöresel yemek ve örgü blogunun sahibesi Safiye hanımın yöresel yemekler etkinliğine gönderiyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
28 MUHTEŞEM YORUM..:
Afiyet olsun ama kilo yapmasın..))Ellerine sağlık,olsada yesek asiye
uzuuunnn bi vaauuuuvvvvv diyorum ablacım.. görüntü muhteşem. ne kadar muntazam olmuşlar.. çok beğendim.. ellerine sağlık..
Çok leziz görünüyor. ara sıra yaparım ama sizin yaptığınızın şekli çok değişik. afiyet olsun :)
Ne kadar güzel kapatılmışlar balık sırtı gibi hepsi bi ayar.
Ellerine sağlık.
bu nasil bir guzelliktirrrrrrr
ellerinize ,gonlunuze saglik
sevgilerimi yolluyorum
benim kalbimi bir kez daha fethettin canım. Nefis olmuş nefis. mantıyı bir ayrı yöresel yemekleri bir ayrı seviyorum. bu tarifte ikisi de birleşmiş eline koluna sağlık çok sevgilerimi gönderiyorum
ayyyy çok sevimli bunlarrr yaaaa, bayıldım. Ayrıca ben de bu mantıdan yedim ama görüntü sizinkinin çeyreği bile değildi. elinize sağlık...
Bayildim resimler cok hos blog sahane tarifler tek kelime mükemmel ellerinize emeklerinize saglik.
Canim blogunu tatkiplisteme aldim sevgiler.
harika gözüküyor, hemen denemeliyim, ellerinize sağlık...
Kesin deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
O kapatma işi pek kolay gözükmüyor ama halledeceğiz artık.
Yeteneksiz anne Çiğdem
süper görünüyorlar ellerinize sağlık bana da beklrim sevgilerle
Vayy sen böyle süslü kapatabiliyomuydun bunu,tebrikler..Harika olmuş,ellerine sağlık..Sakine
Aaa bizde çok yaparız bunu, ama adına nedense haluj değilde hınkal deriz:)
Ama birde patatesli değil ıspanaklı yaparız.
Çok güzel kapatmışsın ayrıca :) Zaten bütün iş o kapatışında ya :)
Şimdi mutfağa doğru bakmaya ve söylenmeye başladım sayende;, "hemen başlasak ikindi çayına yetişir, yok yok belki daha erken bile olur, evet evet yapmalıyız bugün" :))
Ellerine sağlık..
ELLERİNE SAĞĞLIKK ÇİÇEĞİMM:)
NE HOŞ BİR GÖRÜNTÜ BU BÖYLE..
UCUNDAN TATTIM BİLESİNN..
MİSS MİS..
:)
CUMAN MÜBAREK OLSUN CANISI..
DUA İLE..
çok güzel görünüyor... ellerine sağlık
Ay ablacim nasil lezzetli gorunuyor, sekli nasil verdin hala anlamadim ama mutlaka deniyecegim. Ellerin dert gôrmezsin
Çok güzel görünüyor, eminim ki lezzetlidir de :) Ellerine sağlık, olsa da yesem :)
ellerine sağlık..nefis gözüküyor..
Super olmus bende denemek istiyorum
Ellerine saglik
Sevgiler
Canım benim görüntü şahane olmuş bayıldım vallahi :)) Hamurunun malzemelerine tam olarak nasıl ulaşırım bilemiyorum :((( Yapmak istiyorum bu ilk denemem olacak o yüzden miktarlar önemli... Ellerine sağlık canım... Takibe aldım seni:))) Sevgiler...
Çok şık olmuş, tadı herhalde inanılmaz.Ben tam un ölçüsü olmayınca ,nedense hamur yapmaktan korkuyorum.Elinize sağlık
bu nasıl bir görüntü hayran olup denememek mümkün değil söz veriyorum bu yemek pazartesi yapılacak
salı bloga koyulacak.... Tatlım bloguma hoşgeldin sefa getirdin. İki çocukla hayat blogumda yazarken sıkı takıpçindim ben senin ama blogu kapatınca bir çok arkadaşım gibi senide kaybettim. Tek tek blogları hatırlamak ne mümkün. Gerçe bir süre sonra blogda yazmıştım ben taşındım diye ama kesin sende görmedin.Rabbim yeniden birleştirdi yollarımızı ne mutlu bana. Kal canım sağlıcakla mutlaka yine beklerim yorumlarından mahrum bırakma.
Selamlar arkadaşım anneler gününü kutlarım ..Tarifin yayında ellerine saglık harika bir lezzet kazandırdınız etkinlige desdegin için teşekkürler canım tanıştıgımada memmun oldum
ellerinize sağlık harika enfes gözüküyor,nette şöyle bir gezintiye çıkmışken tesadüf eseri rastladım bu güzel tarife ve bloğunuza inş şimdi denemeye gidiyorum:))bana şans dileyin bakalım nasıl olucak:))selamlar sevgiler
Harika olmuş. Ne kadar güzel maşallah o şekilleri vermen çok başarılı. Ellerin dert görmesin.
offf yemin ederim 2 tabak yerim bundan sarımsaklı yoğurtla:)))ellerine kolllarına sağlıkkk
Ellerine sağlık canım nefis olmuş tabağı aldım sevgiler...