10 Nisan 2012 Salı
Nişastalı pasta hafifliği..
Dostlara,sevenlere,sevmeyenlere,izleyenlere,izlemeyenlere,bekleyenlere,beklemeyenlere, nede çok uzattı diyenlere:) yürek dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Harika bir bahar günü diye başlamak isterdim ama hafta sonu yaz sıcakları gibi kapıdan kendini gösteren güneş bugün yağmur yüklü bulutların arkasına saklanmıştı.Yokluğunu fırsat bilen rüzgarda arz-ı endam edince,sanki kış günlerine geri dönmüş gibi hissettirdi.
Efem,bendeniz kendini ordan oraya koşturup atan,herşeye gerekli gereksiz yetişmeye çalışan,hatta ve hatta ''bebelerime doğru dürüst birşeyler yapamıyorum bu aralar,hem hamurişi hem yemek hem pasta olayını hemencecik halledeyim,,:))düşünceleriyle olayı abartıp bugün mutfakta iki taşın arasında sevgili ab-ı hayat'ta gördüğü nişastalı pastayıda biraz değiştirip çokta hoşnut kalarak araya sıkıştırmaya çalışarak ''süper anne,, olma yoluna gireceğini zannederek kendini harap ve bitap etmekte ısrarlılar:).Ne zorum vardı anlamışta değilim...Amma velakin pasta buna değdi inanın.Hafifmi hafif,lezzetlimi lezzetli bir o kadarda kolay olan bu nefaseti şiddetle tavsiye ederim...
Ev,iş,parti arasında mekik dokurken ev işlerinide halledicem diye kendimi paralamanında ötesinde parça pinçik etmeye doğru yol alıyorum:))
Panik,iş yaparken telaşlı,huzursuz hallerimin artık yavrucaklarım tarafından bugün yüzüme vurulmasıda cabası...
Doğrumu?Tabiiki hayır.
Rahatsızmıyım bu durumdan?İşin kötüsüde bu ya:)Akşam oturduktan sonra ortaya çıkan yorgunluğum dışında hayır:))
Oturduğum an bittiğim andır:)..Bünye,sabah 05:30 dan beri ayakta ve devamlı hareket halinde olmanın verdiği sonucu kaldırıp kaldırmama arasında gidip gelmekte:))
Kimseye iki çift laf edecek halin kalmaması,
Bloglarda 10 dakika takıldıktan sonra dizde laptopla,eller klavyede uykuya dalmak gibi vehamete giden bir durumla karşı karşıya olmak:)).......Bilmiyorum artık:))
Tarif gelsin diyenler buyrun:
Malzemeler
-1 bardak sütle çırpılmış krem şanti yada bu tarifte ilk defa denediğim krema kutularında satılan tatlı krema(sadece çırpılıyor o kadar) krem şantiden çok daha hafif ve lezzetli oldu.Real marketlerden almıştım.
-Ayrıca frambuaz sosu hazırlanacak (en sonda dökmek için).
Ben bu ölçüyü dikdörtgen borcam için yaptım ve tam kıvamında oldu.
Yumurta ve şekeri 5 dakikadan fazla çırpıp su ve sıvıyağıda ekleyip çok az çırpıyoruz.Elenmiş nişasta,un ve kabartma tozunuda ekleyip yağlanmış borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirip,bıçak kontrolünüde yapıp,pandispanyayı çıkarıyoruz.5 dakika bekledikten sonra 1,5 bardak soğuk sütü üzerine gezdirip iyice soğutuyoruz.Diğer taraftan krem şantiyi yada benim yaptığım gibi sıvı,şanti gibi olan tatlı kutu kremayı çırpıp soğumuş olan kekin üzerine sürüyoruz.En üstede pişirip soğuttuğumuz meyveli sosu döküp servis ediyoruz.
Biz ev ahalisi olarak çoook çok beğendik.Bir kere çok hafif.Pandispanyası çok güzel,birçok pastada kullanılabilir.Meyveli sosta çok güzel yakıştı.....Afiyetler olsun...
Neyseki uyumadan tarifi yazabildim:))
Sizleri seviyor ve yüreğimde olduğunuzu bilmenizi istiyorum...
Benden size bugün:
Harika bir bahar günü diye başlamak isterdim ama hafta sonu yaz sıcakları gibi kapıdan kendini gösteren güneş bugün yağmur yüklü bulutların arkasına saklanmıştı.Yokluğunu fırsat bilen rüzgarda arz-ı endam edince,sanki kış günlerine geri dönmüş gibi hissettirdi.
Efem,bendeniz kendini ordan oraya koşturup atan,herşeye gerekli gereksiz yetişmeye çalışan,hatta ve hatta ''bebelerime doğru dürüst birşeyler yapamıyorum bu aralar,hem hamurişi hem yemek hem pasta olayını hemencecik halledeyim,,:))düşünceleriyle olayı abartıp bugün mutfakta iki taşın arasında sevgili ab-ı hayat'ta gördüğü nişastalı pastayıda biraz değiştirip çokta hoşnut kalarak araya sıkıştırmaya çalışarak ''süper anne,, olma yoluna gireceğini zannederek kendini harap ve bitap etmekte ısrarlılar:).Ne zorum vardı anlamışta değilim...Amma velakin pasta buna değdi inanın.Hafifmi hafif,lezzetlimi lezzetli bir o kadarda kolay olan bu nefaseti şiddetle tavsiye ederim...
Ev,iş,parti arasında mekik dokurken ev işlerinide halledicem diye kendimi paralamanında ötesinde parça pinçik etmeye doğru yol alıyorum:))
Panik,iş yaparken telaşlı,huzursuz hallerimin artık yavrucaklarım tarafından bugün yüzüme vurulmasıda cabası...
Doğrumu?Tabiiki hayır.
Rahatsızmıyım bu durumdan?İşin kötüsüde bu ya:)Akşam oturduktan sonra ortaya çıkan yorgunluğum dışında hayır:))
Oturduğum an bittiğim andır:)..Bünye,sabah 05:30 dan beri ayakta ve devamlı hareket halinde olmanın verdiği sonucu kaldırıp kaldırmama arasında gidip gelmekte:))
Kimseye iki çift laf edecek halin kalmaması,
Bloglarda 10 dakika takıldıktan sonra dizde laptopla,eller klavyede uykuya dalmak gibi vehamete giden bir durumla karşı karşıya olmak:)).......Bilmiyorum artık:))
Tarif gelsin diyenler buyrun:
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
-1 bardak sütle çırpılmış krem şanti yada bu tarifte ilk defa denediğim krema kutularında satılan tatlı krema(sadece çırpılıyor o kadar) krem şantiden çok daha hafif ve lezzetli oldu.Real marketlerden almıştım.
-Ayrıca frambuaz sosu hazırlanacak (en sonda dökmek için).
Ben bu ölçüyü dikdörtgen borcam için yaptım ve tam kıvamında oldu.
Yumurta ve şekeri 5 dakikadan fazla çırpıp su ve sıvıyağıda ekleyip çok az çırpıyoruz.Elenmiş nişasta,un ve kabartma tozunuda ekleyip yağlanmış borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirip,bıçak kontrolünüde yapıp,pandispanyayı çıkarıyoruz.5 dakika bekledikten sonra 1,5 bardak soğuk sütü üzerine gezdirip iyice soğutuyoruz.Diğer taraftan krem şantiyi yada benim yaptığım gibi sıvı,şanti gibi olan tatlı kutu kremayı çırpıp soğumuş olan kekin üzerine sürüyoruz.En üstede pişirip soğuttuğumuz meyveli sosu döküp servis ediyoruz.
Biz ev ahalisi olarak çoook çok beğendik.Bir kere çok hafif.Pandispanyası çok güzel,birçok pastada kullanılabilir.Meyveli sosta çok güzel yakıştı.....Afiyetler olsun...
Neyseki uyumadan tarifi yazabildim:))
Sizleri seviyor ve yüreğimde olduğunuzu bilmenizi istiyorum...
Benden size bugün:
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
17 MUHTEŞEM YORUM..:
ELLERİNİZE SAĞLIK..ÇOK İŞTAH AÇICI GÖZÜKTÜ GECENİN BU SAATİ..:)
güzel ablam Allah gücünü kuvvetini arttirsin :)
pasta da harika görünüyor :) ellerine saglik :)
harikasın canım tempona bayılıyorum bu arada zaman ayırıp yemek yapabilmem bile muhteşem ellerine sağlık
bu tempoyla birde ev işlerine nasıl yetişiyrsun şaşkınlıkla izliyorum seni.kadın olmak böyle birşey işte.iş bitmiyor hiç.ellerine saglık.
Ellerine sağlık pasta harika görünüyor.Rabbim kolaylık versin...
eline sağlık canım benim çok nefis görünüyor sevgiler selamlar olsun
pasta nefis ellerine sağlık....
Eline sağlık canım çok güzel görünüyor.
ellerine saglik hayatim heel lekker dank ik.mmmmhhhhh,dag schatje....
ellerine sağlık... resimlere de bayıldım. Perdelerin fiyonklarını sormuşsunuz, onlar hazır. TAÇ mağazalarında var mıdır bilmiyorum, perde tacın ama...
bloğunuzu çok beğendim. izlemeye aldım... ben de beklerim ;)
Ciçegim ablam canim benim !! SAna demistim degil daha ônce seni ne kadar çok sevdigimi? Bir daha söylemekte zarar yok degil mi? :) Pastan'da sende harikasin canim, elelrin dert görmezsin
ellerinize sağlık :) bana da beklerim
Hah, geldim.
Ellerine sağlık.
Burunda delik meselesi; ben ameliyat olmayacağım. Çok başarılı olmuyormuş çünkü operasyonlar. Benim delik öndeymiş ve idare edilirmiş.
Ara ara tıkanınca burun damlası ile idare ediyorum birde dr bir gel verdi, ki, hem kanamayı hemde pıhtılaşmayı kesti, uzun süreli kullanılabilirmiş.
Başka soruların olursa ckcigdem@yahoo.com dayımm.
Operim.
Burnuselik anne Çiğdem
Bana pastayı sevdiren tariftir kendileri:)
Senin frambuaz sosunla çok daha albenili bir kimliğe bürünmüş.
Ellerine sağlık canım:)
Gönül dolusu muhabbetle..
Ek yapıyorum, buyrun;
Limon çiçekleri,
Evet bizde de 40 yaşından sonra başladı o dediklerin. Hatta şu anda bende eşime seninde burnun delik git diyorum.
O da ben yeni gittim KBB ye öyle bir delik olsa söylerdi dedi.
Alerjide yok ama bir arkadaşıma dr. 40 yaştan sonra da alerji çıkabilir !! demiş.
Öperim.
Şaşkın anne Çiğdem
afiyetler olsun bana şimdilik yasak.
merhaba,
bu pastayı yapasım var tek takıldığım yumurta kokusu oluyor mu? vanilya göremedim çünk içerisinde? bir de dah küçük bir kalıpta denediniz mi?daha kalın olunca lezzeti değişiyor mu?
teşekkürler,