18 Temmuz 2012 Çarşamba
Kremalı mantar soslu tavuk,börülce salatası eşliğinde..
Bugün tv'de şeflerin düellosu formatında bir yemekle ödüllendirdim kendimizi:)..Kendi kendime düello yaptım.Sıcakla tabii..Bu sosu iftarda çağıracağım konuklarımada sunmaya karar verdim.
İşe çok kısa zamanlar diliminde gidip gelince bir hayli boş vakit olsada sıcaktan elim kolum kalkmıyor.Yarın artık mutfağın klimasıda gelince son zamanlarda uğramaya hiç hevesimin olmadığı evin olmam gereken kısmından çıkmayacağım herhalde..Pazar günüde kızlar Kayseri'den geliyorlar.Bizim tembel tembel yayılmalarımız,sinirleri alınmış hallerimiz,akşam yemekleri telaşından uzak oluşumuz,aklımızın estiğince gezmelere çıkışımız,konserlere akışımız (kızlar duymasın) bir son bulacak Ramazanla birlikte..Bayram'da tatile çıkma hayali bizi bu sıcaklarda yaşatacak inşAllah:)..Rotamız belli;Bayramda Kayseri (kuzenimin düğünüde var bu arada),Tokat,Samsun,Amasra,Safranbolu,Mengen,Bolu,İstanbul,Gelibolu,Çanakkale,Akçay,Altınoluk ve İzmir üzerinden tekrar dönüş...Rabbim kısmet ederse tabii..
Tavuk pirzolaları erkenden zeytinyağı,kekik,karabiber ve bir fiske körili tavuk baharatıyla dinlendirmeye almıştım.
1 yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış 4 iri mantarı soteleyip suyu çekince piyazlık doğradığım bir soğanlada biraz soteleyip soğanlar kaybolmadan 1 kutu(200 ml) kremayı ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatmaya başladım.1 yemek kaşığı soya sosu ve taze çekilmiş karabiberle lezzetlendirip bir taşım daha kaynatıp altını kapattım..
Öte yandan ayıklayıp doğradığım börülceleri düdüklüde 10 dk.haşlayıp suyunu süzdükten sonra kabukları soyulup minik doğranmış bir küçük domates,sarımsak,zeytinyağı,nar ekşisi ve sirkeyle tuzlayıp soğumaya bıraktım.
Marine ettiğim tavuk pirzolaları kendi suyu ve yağı ile tavada arkalı önlü pişirip en son kızarana kadar çevirdim.
Hepsi bu...Yalnız sosa bayıldık.2 kişilik bir güzel sofrada bu sosu daha sık yapmam gerektiğini eşimde hatırlattı..
Geçen gün Kepez Belediyesi tarafından Arif Nihat Asya açıkhava tiyatrosunun açılışına davetliydik.Davetli olan diğer bir sanatçı kendiside Antalya'lı olan Levent Yüksel idi.Muhteşem şarkıları ile nefis bir konserdi..Tadını çıkardık.Yalnız tiyatro muhteşem olmuş,emeği geçenlerin ellerine sağlık..
Yine o geceden çok sevdiğim bir şarkı;Birlikte dinleyelim...
İşe çok kısa zamanlar diliminde gidip gelince bir hayli boş vakit olsada sıcaktan elim kolum kalkmıyor.Yarın artık mutfağın klimasıda gelince son zamanlarda uğramaya hiç hevesimin olmadığı evin olmam gereken kısmından çıkmayacağım herhalde..Pazar günüde kızlar Kayseri'den geliyorlar.Bizim tembel tembel yayılmalarımız,sinirleri alınmış hallerimiz,akşam yemekleri telaşından uzak oluşumuz,aklımızın estiğince gezmelere çıkışımız,konserlere akışımız (kızlar duymasın) bir son bulacak Ramazanla birlikte..Bayram'da tatile çıkma hayali bizi bu sıcaklarda yaşatacak inşAllah:)..Rotamız belli;Bayramda Kayseri (kuzenimin düğünüde var bu arada),Tokat,Samsun,Amasra,Safranbolu,Mengen,Bolu,İstanbul,Gelibolu,Çanakkale,Akçay,Altınoluk ve İzmir üzerinden tekrar dönüş...Rabbim kısmet ederse tabii..
Tavuk pirzolaları erkenden zeytinyağı,kekik,karabiber ve bir fiske körili tavuk baharatıyla dinlendirmeye almıştım.
1 yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış 4 iri mantarı soteleyip suyu çekince piyazlık doğradığım bir soğanlada biraz soteleyip soğanlar kaybolmadan 1 kutu(200 ml) kremayı ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatmaya başladım.1 yemek kaşığı soya sosu ve taze çekilmiş karabiberle lezzetlendirip bir taşım daha kaynatıp altını kapattım..
Öte yandan ayıklayıp doğradığım börülceleri düdüklüde 10 dk.haşlayıp suyunu süzdükten sonra kabukları soyulup minik doğranmış bir küçük domates,sarımsak,zeytinyağı,nar ekşisi ve sirkeyle tuzlayıp soğumaya bıraktım.
Marine ettiğim tavuk pirzolaları kendi suyu ve yağı ile tavada arkalı önlü pişirip en son kızarana kadar çevirdim.
Hepsi bu...Yalnız sosa bayıldık.2 kişilik bir güzel sofrada bu sosu daha sık yapmam gerektiğini eşimde hatırlattı..
Geçen gün Kepez Belediyesi tarafından Arif Nihat Asya açıkhava tiyatrosunun açılışına davetliydik.Davetli olan diğer bir sanatçı kendiside Antalya'lı olan Levent Yüksel idi.Muhteşem şarkıları ile nefis bir konserdi..Tadını çıkardık.Yalnız tiyatro muhteşem olmuş,emeği geçenlerin ellerine sağlık..
Yine o geceden çok sevdiğim bir şarkı;Birlikte dinleyelim...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
12 MUHTEŞEM YORUM..:
bu tabak benim olsun....
harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
manatr yemiyorum ama böğrülce süper görünüyor cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
şeflrin enn tatlısıı.
canım benim..
ramazanı şerifi hayırlı olsun gülüm..
iftar vakitlerinde,dualarında hatırlanmak ister bu gönül..
muhabbetle canısı...
şu tavuk ve mantarda acayip gözüm kaldı,yapıcam:))
Şu krema işin içine girince zaten, yemede yanında yat oluyor.
Süper, eline sağlık.
Bayrama şafak diyen anne Çiğdem
kremalı tatlara bayılırım ellerine sağlık harika olur bu yemek.....bu arada güzel yorumun için teşekkür ediyorum hayırlı ramazanlar diliyorum sevgilerimle
Hmmm.. İzmir üzerinden mi dedin? Duydum ona göre:)))) Beklerim canım benim, ellerine sağlık bu arada, yemek nefis görünüyor, saray sofralarına layık:)
ooof of nefis bir tabak harika lezzetlerle süslü bir manzara ben alsam kaçsam bu tabağı
HAYIRLI RAMAZANLAR GÜZEL YÜZLÜM.
ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL BİR MENÜ..
harikasın neler yapmışsın böyle ellerine sağlık hayırlı iftarlar canım
Ellerinize saglik..sevgiler :))
guzel sarkii