7 Mayıs 2014 Çarşamba
Tepsi mantısı..
Mantılardan gidiyoruz ya hayırlısı..
Gitmemem lazımken şu aralar.Şaka bir yana inanılmaz hızlı bir kilo artışı ile karşı karşıyayım maalesef..Ve ben dikkat etme dirayeti bile gösteremiyorum..Direnmiyorum bile.Kendimi kaybettim.
Her yemek sonrası buraya kadar!diyip bunu yapılan kahvenin yanına tatlı birşeyler arayışıyla noktalıyorum..
Şekil A da görüldüğü üzre..Her içecek içme vakti bir abur cubur seramonisine dönüşmekte..Benim bu kahve yanına gelen tehlikelere artık bir dur demem lazım ama bu sefer hakikaten yapamıyorum..
Beni hep bu güzel havalar bozdu:)..İçimizdeki bahar sevinci,güneşin uzayan zamandaki ışığı,çiçekler,böcekler böööyle beni bi tuhaf etti..Yemek yapma zamanlarının artması,acaba bugün hangi hamurişini yapsamlarla birleşince olan oldu..
Geçenlerde ilk defa yaptığım tepsi mantısı gibi..Kayser'nin yine binbir çeşit mantılarından biridir ama ne yeme nede yapma şansına sahip olmuştum.Sadece yapılışını bizim oraların kalantor hatunlarından dinlemişliğim vardı.Kızkardeşim Sakine'de kayınvalidesiyle yapıp ne kadar lezzetli birşey olduğunu anlatınca hadi bakalım dedim..
İşin açığı bitirilişini resimleyemedim ama instagramımda kolayca paylaşmıştım..Farklı kızartma şekilleri var ama ben mantılara bu şeklini verip (kıymasını normal mantı kıyması gibi hazırlayıp) tepsiye dizdikten sonra fırında kızarttım.Hafif pembeleşip kızaran mantıları hazırladığım salçalı bol sulu sosla ocak üstünden çevire pişirdikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağı ile taçlandırdım..Nefis ötesi bir lezzet oldu.O fırında kızartma noktası işin püf noktası.O fırınlanmışlık, hafif kıtırlık ve lezzet veriyor mantıya.Bunu ocakta sadece altını kızartarak yapanlarda var ama fırında daha kolay ve lezzetli buldum ben..
Denemenizi ısrarla tavsiye ederim..Evet normal mantıya oranla dizme işleminden ötürü daha uzun sürüp yorsada buna değiyor inanın..
Benim yine bu lezzeti yapmam lazım:))..Ama öyle uğraştırıcıki,bi çırpıda yenilip bitiyor:)..İçim acıyor:))Bu kadar basitmi?:)...Yapınca yemeyin,seyredin:))
İşyerine sezonun yeni ürünleri hızla giriş yapıyor..Bizlerinde çalışma saatleri bundan nasibini alıyor..Ürün giriş çıkışı günlerdir sürüyor..Güzelliklerini gözümüzün gördüğü yok:)
Şu makinamı artık yanımda taşıyıp sizlerle daha fazla buluşma vesilesi oluşturmam lazım..
Güzellikler,gönül gözünüzle görülüp dahada güzelleşsin inşAllah..
Gitmemem lazımken şu aralar.Şaka bir yana inanılmaz hızlı bir kilo artışı ile karşı karşıyayım maalesef..Ve ben dikkat etme dirayeti bile gösteremiyorum..Direnmiyorum bile.Kendimi kaybettim.
Her yemek sonrası buraya kadar!diyip bunu yapılan kahvenin yanına tatlı birşeyler arayışıyla noktalıyorum..
Şekil A da görüldüğü üzre..Her içecek içme vakti bir abur cubur seramonisine dönüşmekte..Benim bu kahve yanına gelen tehlikelere artık bir dur demem lazım ama bu sefer hakikaten yapamıyorum..
Beni hep bu güzel havalar bozdu:)..İçimizdeki bahar sevinci,güneşin uzayan zamandaki ışığı,çiçekler,böcekler böööyle beni bi tuhaf etti..Yemek yapma zamanlarının artması,acaba bugün hangi hamurişini yapsamlarla birleşince olan oldu..
Geçenlerde ilk defa yaptığım tepsi mantısı gibi..Kayser'nin yine binbir çeşit mantılarından biridir ama ne yeme nede yapma şansına sahip olmuştum.Sadece yapılışını bizim oraların kalantor hatunlarından dinlemişliğim vardı.Kızkardeşim Sakine'de kayınvalidesiyle yapıp ne kadar lezzetli birşey olduğunu anlatınca hadi bakalım dedim..
İşin açığı bitirilişini resimleyemedim ama instagramımda kolayca paylaşmıştım..Farklı kızartma şekilleri var ama ben mantılara bu şeklini verip (kıymasını normal mantı kıyması gibi hazırlayıp) tepsiye dizdikten sonra fırında kızarttım.Hafif pembeleşip kızaran mantıları hazırladığım salçalı bol sulu sosla ocak üstünden çevire pişirdikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağı ile taçlandırdım..Nefis ötesi bir lezzet oldu.O fırında kızartma noktası işin püf noktası.O fırınlanmışlık, hafif kıtırlık ve lezzet veriyor mantıya.Bunu ocakta sadece altını kızartarak yapanlarda var ama fırında daha kolay ve lezzetli buldum ben..
Denemenizi ısrarla tavsiye ederim..Evet normal mantıya oranla dizme işleminden ötürü daha uzun sürüp yorsada buna değiyor inanın..
Benim yine bu lezzeti yapmam lazım:))..Ama öyle uğraştırıcıki,bi çırpıda yenilip bitiyor:)..İçim acıyor:))Bu kadar basitmi?:)...Yapınca yemeyin,seyredin:))
İşyerine sezonun yeni ürünleri hızla giriş yapıyor..Bizlerinde çalışma saatleri bundan nasibini alıyor..Ürün giriş çıkışı günlerdir sürüyor..Güzelliklerini gözümüzün gördüğü yok:)
Şu makinamı artık yanımda taşıyıp sizlerle daha fazla buluşma vesilesi oluşturmam lazım..
Güzellikler,gönül gözünüzle görülüp dahada güzelleşsin inşAllah..
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
4 MUHTEŞEM YORUM..:
Şhane şahane BU SAATDE NASILDA CANIM ÇEKTİ.. :)
Valla benimde canimi cektirdiniz ! Öyle güzel görünüyorki ellerinize saglik!
ayayayaya mantıya dayanamam ben kaç zamandır da yemiyorum canım çekti
tepsi mantısını bu şekliyle biz de mercimekli yaparız
eline sağlık çok nefis görünüyor