18 Ekim 2011 Salı
Muhallebili kadayıfa dair..Söze dair.
Yazdan sonra üşümenin,fırtına ve soğuktan çarpan balkon kapısını örtüp içerinin sıcaklığının yüzümüze vurmasını,sıcacık battaniyeler ile akşamları tv karşısında şekerlemeyi,mutfakta boğucu sıcak olmadan uzun uzuuun vakit geçirmeyi özlemişim..Kış biterkende bir hayli özlem cümleleri kurabilirim:)Klasik laf;İnsanoğlu böyledir işte:)..Özlemler olmasa hayat nasıl geçer bilmiyorum.Heleki o özlemlerimize kavuşacağımızı bilmek ve onları düşünüp hayal etmek kadar endorfini beynimizde harekete geçiren birşey yoktur:)Düşünüp düşünüp mutlu oluyoruz!Ne kolay!Heleki ben...Bir hayalperestim sormayın gitsin.Mutlu olacağım tutar,olur olmaz yerlerde bir hayallere dalarım,üstüne üstlük birde yüz ifademe yansır bu,aval aval gülümser dururum,herkeste üstüne alınır:))Güzel,hoş tavsiye ediyorum ama abartmadan.Ciddiyetimi fazlasıyla taşımam gereken yerlerde buna kalkışmamaya çalışıyorum:)
Bugün muhallebili kadayıfa dair bir gündü.Kadayıfını kavururken,kremasını karıştırırken bir hayli zaman vardı.Bol bol gülümsedim:)Mutlu oldum yani..Daha önce üstün körü bahsedip değindiğim bir post vardı bu tatlıyla ilgili.Orda kadayıflı muhallebi demişim:)..Neyse farketmez canlar.Buyrun bakalım;
Malzemeler:
-400 gr.kadayıf
-5 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-100 gr.labne peyniri
-200 gr. krema(bir küçük kutu)
-1 paket vanilya
Öncelikle kadayıfı iyice kıyıp doğramamız gerekiyor ama önceden buzluğa atarsanız bu sıkıcı süreci elinizle sadece ufalayarak atlatırsınız.Kıtır kıtır avuç içerisinde dağılıyor.Teflon tavada yağı,şekeri ve cevizide ekleyerek ve çok hızlı karıştırarak kavuruyorsunuz.Burda hızlı hareket etmek gerekiyor çünkü kadayıflar çabuk yanıyor.Kavurup bir kenara alıyoruz tavayı...
Diğer taraftan labne ve krema hariç diğer malzemelerle muhallebiyi pişiriyoruz.Ocaktan indirip yaklaşık 5 dakika sonra krema ve labneyide ekleyip göz göz olana dek çırpıyoruz.Bu kremayı sevgili düşbahçesi nin muhallebili kadayıf tarifinde görmüştüm.O gün bu gündür çok tuttum.Her muhallebi gerektiren tatlıda yapıyorum...Kavurduğumuz kadayıfın yarısını dikdörtgen borcamın tabanına yayıyoruz.Üzerine ılıttığımız kremayı döküp,kalan kadayıflada üstünü kapatıyoruz ve buzdolabında soğutmaya bırakıyoruz...
En az 2 saat dinlenmesini tavsiye ediyorum dostlar.Yoksa benimki gibi keserken şeklini şemalini kaybeder.Yerken ve ikram ederken nar taneleri ile servis yapmanızı öneririm.Hazır tamda mevsimi başlamışken...
Fotoların yapım ve yönetim işini eşim üstlendi.Bende çok beğendim...
Sizleri en sıcak duygularla kucaklıyor,sevgilerimi sunuyorum...
Yine çok güzel bir parça,Şükriye Tutkun'dan........................
Bugün muhallebili kadayıfa dair bir gündü.Kadayıfını kavururken,kremasını karıştırırken bir hayli zaman vardı.Bol bol gülümsedim:)Mutlu oldum yani..Daha önce üstün körü bahsedip değindiğim bir post vardı bu tatlıyla ilgili.Orda kadayıflı muhallebi demişim:)..Neyse farketmez canlar.Buyrun bakalım;
Malzemeler:
-400 gr.kadayıf
-5 yemek kaşığı toz şeker
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-100 gr.labne peyniri
-200 gr. krema(bir küçük kutu)
-1 paket vanilya
Öncelikle kadayıfı iyice kıyıp doğramamız gerekiyor ama önceden buzluğa atarsanız bu sıkıcı süreci elinizle sadece ufalayarak atlatırsınız.Kıtır kıtır avuç içerisinde dağılıyor.Teflon tavada yağı,şekeri ve cevizide ekleyerek ve çok hızlı karıştırarak kavuruyorsunuz.Burda hızlı hareket etmek gerekiyor çünkü kadayıflar çabuk yanıyor.Kavurup bir kenara alıyoruz tavayı...
Diğer taraftan labne ve krema hariç diğer malzemelerle muhallebiyi pişiriyoruz.Ocaktan indirip yaklaşık 5 dakika sonra krema ve labneyide ekleyip göz göz olana dek çırpıyoruz.Bu kremayı sevgili düşbahçesi nin muhallebili kadayıf tarifinde görmüştüm.O gün bu gündür çok tuttum.Her muhallebi gerektiren tatlıda yapıyorum...Kavurduğumuz kadayıfın yarısını dikdörtgen borcamın tabanına yayıyoruz.Üzerine ılıttığımız kremayı döküp,kalan kadayıflada üstünü kapatıyoruz ve buzdolabında soğutmaya bırakıyoruz...
En az 2 saat dinlenmesini tavsiye ediyorum dostlar.Yoksa benimki gibi keserken şeklini şemalini kaybeder.Yerken ve ikram ederken nar taneleri ile servis yapmanızı öneririm.Hazır tamda mevsimi başlamışken...
Fotoların yapım ve yönetim işini eşim üstlendi.Bende çok beğendim...
Sizleri en sıcak duygularla kucaklıyor,sevgilerimi sunuyorum...
Yine çok güzel bir parça,Şükriye Tutkun'dan........................
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2011
(138)
-
▼
Ekim
(12)
- Piknik..
- Lazanya..
- Bir ses verin!
- Allahım güç ver..Badem aromalı kek..
- Zalimler için yaşasın cehennem..
- Muhallebili kadayıfa dair..Söze dair.
- Pazar'ı iyileştirmeye çalışmak..
- Buralardayım,..
- Hollanda'dan misafirlerimiz vardı..
- İyiki doğduun Ilgıııın!
- Köfteli domatesli pilav ve mercimek çorbası..
- Bir garip gün;ve Zeliha'm,sevincim ve üzüntüm ve m...
-
▼
Ekim
(12)
12 MUHTEŞEM YORUM..:
o kaşıktaki Limon Çiçekleri yazısına da tarifin fotoğraflanışına da bayıldım Havva :) ve sanırım birkaç gün üşümeyeceğiz artık :) ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler. Öperim tatlı yanaklarından.
süpppperrrr ötesi, fotolar da gel beni ye diyorrrrr. :)
:))
güll yüzlümm:))
hayalperest olmak kadar güzel bir şey war mı ki:)
hele birde o hayaller gerçeğe dönüverirse:)
bende çokk kaptırırım kendimi hayallere zaman zaman...
tatlından bir dilim aldım müsaden ile..
öyle güzel görünüyor ki,gece gece tatlı krizine sokacak kadar beni:))
resimler muhteşem...
ellerine yüreğine sağlık canısı...
enn kalbiii sevgilerimle...
Harika görünüyor, en kısa sürede deneyeceğim. Ellerine sağlık, sevgiler.
Artık deneyecem ben bu tarifi bir ben yapmadım :) ama çok güzel görünüyor of offff ellerine sağlık
Günaydın...
hayalperestlik mi?sanırım benim göbek adıyım,bir yengeç burcu olarak,aslında zaman zaman yaralasa da memnunum bu durumdan:)
şuan saat 07:24 ve ben uzanıp tatlını almak istiyorum.ellerine sağlık nefis görünüyor.
sevgilerimle...
Çok güzel, uzun zamandır yapamıyorum bende. Birde her seferinde servis yaparken dağılıyordu, yeterince beklemediğim için sanırım :(
Ellerinize sağlık,
Sevgiler,
Gülcihan.
Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.sevgilerimle:)Asiye
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
insanı ayakta tutan hayalleri ve hedefleridir bence..bazen bende gülümserim ve Betül anne noldu der:))
kadayıfın harika gözüküyor ohh kavruk kavruk kokusu buralara geldi canım
Şimdi bu tatlının benim yanımda olmasını hayal ediyorum...
bunu ve bi kaç tarifinizi denedim . tek kelimeyle HARİKA...emeğinize sağlık.teşekkürler