16 Aralık 2010 Perşembe
Acılı kek,kadayıflı muhallebi
Hafta içi izin kullanmak demek mutfaktan çıkamamak ve ayakaltında kimsenin olmayışından mütevellit,temizlik yapmak demek.Kısacası çalışan bayanlar için yorucu,benim içinse sanki iki kat yorucu geldi..Bugün işyerinde genel müdürümüz ''bu izinde çook iyi geldi,iyi dinlendik,, deyince,kendi adınıza konuşun lütfen demişim.Hiiç farkında değilim:)
Fırsat bu fırsat eskiden çok yaptığım,tarifi taa 15 yıl öncesine,Kayseri'de bir arkadaşıma dayanan ama bugünlerde aklıma gelmeyip eşimin hatırlattığı ''Acılı kek,,'i sizlerle paylaşmak istedim.Adı üstünde acılı...ve bol patatesli.
Tarifi arkadaşım o zamanlar göz kararı vermişti,bende aynen göz kararı yapıyorum tepsimin büyüklüğüne göre.Dünkü yaptığımın malzemelerini bu sefer ölçülerinin miktarına dikkat ederek yaptımki sizlerle paylaşayım diye.Tarif büyük fırın tepsisine göre.
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 paket kabartma tozu
kek kıvamında olacak kadar un
pul biber,karabiber
arzuya göre maydanoz(ben kullanmadım)
Ardından yumurtaları iyice çırpıp,sıvı yağ,yoğurt ve unu kek kıvamında olcak şekilde karıştırıp kabartma tozunu ilave ediyoruz.Doğradığımız tüm malzemeleri ve arzuya göre baharatlarıda ilave edip şekildeki kıvamı alacak biçimde karıştırıyoruz.
Ardından tatlımızıda yapayım dedim ve yazın gittiğimde kızkardeşim Sakine'de yediğim ve çok lezzetli hafif bulduğum muhallebili kadayıfı yapmaya karar verdim.Sevgili düşbahçesi'nin tarifinde muhallebisinde krema ve labne kullanılmış.Lezzet katacağını düşündüğüm için muhallebisini o şekilde yaptım.Çok beğenildi.Tarif burada
Fırsat bu fırsat eskiden çok yaptığım,tarifi taa 15 yıl öncesine,Kayseri'de bir arkadaşıma dayanan ama bugünlerde aklıma gelmeyip eşimin hatırlattığı ''Acılı kek,,'i sizlerle paylaşmak istedim.Adı üstünde acılı...ve bol patatesli.
Tarifi arkadaşım o zamanlar göz kararı vermişti,bende aynen göz kararı yapıyorum tepsimin büyüklüğüne göre.Dünkü yaptığımın malzemelerini bu sefer ölçülerinin miktarına dikkat ederek yaptımki sizlerle paylaşayım diye.Tarif büyük fırın tepsisine göre.
Acılı kek:
4 yumurta1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 paket kabartma tozu
kek kıvamında olacak kadar un
pul biber,karabiber
arzuya göre maydanoz(ben kullanmadım)
Öncelikle patates,soğan ve biberleri doğruyoruz.Minik minik yada soğanları yemeklik,biberleri salataya doğrar gibi ve patatesleride yassı küçük dikdörtgenler şeklinde.Şekilde görüldüğü gibi,
Ardından yumurtaları iyice çırpıp,sıvı yağ,yoğurt ve unu kek kıvamında olcak şekilde karıştırıp kabartma tozunu ilave ediyoruz.Doğradığımız tüm malzemeleri ve arzuya göre baharatlarıda ilave edip şekildeki kıvamı alacak biçimde karıştırıyoruz.
Ardından yağlı kağıt serilmiş ve hafifçede yağlanmış tepsiye karışımı döküyor ve üzerine çörekotu serpiyoruz.170 derecede iyice kızarana ve içi iyice pişene dek pişiriyoruz zira patates ve soğanlar pişerken bir miktar su saldığı için içini çekmesi gerekiyor.Sonuç,börekle tuzlu pasta arası,acılı nefis bir lezzet...
Çok sevdiğim,güzel bir şarkıyla noktalayalım.tıklayıp dinlemenizi tavsiye ederim..Herkese afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Aralık
(21)
- Hediyelerim geldii!
- Ev ve köy ziyareti,,
- Eksik olmayın..
- Nükseden ağrılar..
- Yılın son pikniği...
- Etimek tatlısı..
- Miyase-i ziyaret..
- Sorun var!
- Saklıkent ve kar..
- Acılı kek,kadayıflı muhallebi
- Yaprak ve kuru patlıcan dolması,
- Yoğurtlu semizotu yemeği..
- Bu soğuğa kar olsaydı bari...
- Ziyaret,
- Cumanız mübarek olsun..
- İçli köfte,
- Sefam olsun!
- İlk Brownie Cheesecake denemem ve fırında patlıcan...
- Ne yazsamki?
- Çiğköfteli,misafirli akşam..
- Yoğun gün,yorgun gün..
-
▼
Aralık
(21)
13 MUHTEŞEM YORUM..:
haklisin canim,ellerine sağlık
Ellerine saglik canim, bol acili olmasi benim icin yeterli, eminim harika olmustur. Bende en son kadayifli muhallebi yayinlamistim ama yogunluktan orda kala kaldi iste.
Kadayifli muhallebiyi begenmene cok sevindim!! Ellerine saglik, yaptiklarinin hepsi birbirinden nefis gorunuyor.
Harika gorunuyor hersey ellerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
acılı lezzetleri çok severim,ellerine sağlık canım.bana sahlep tarifimle ilgili soru sormuşsun kusura bakma lütfen hemen cevap yazamadım.sadece tarifimdeki malzemeleri kullanıyorum.başka bir şey ilave etmiyorum.bizim hoşumuza gidiyor.sevgiler.
selam
İkiside nefis mamalar olmuş ellerine sağlık arkadaşım afiyetler olsun
sevgiler
Ellerine sağlık,ikisini de alıp kaçayım ben :)
Öpüyorum gülüm..
Canım ikisi de birbirinden lezzetli olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
maşallah canım calışkansın vesselam ALLAH gücünü arttırsın
sevgiyle mutlu kalın...
Limonum çiçeğim dediğin doğru çalışan izin alınca dinlenmek değil iki kat çalışmak anlamına geliyor.
Ellerine sağlık kadayıflı muhallebiyi ben de çok severim ben de yapıp siteme koymuştum
acılı keki denemek gerek
mmmh her ikiside cok lezziz görünüyorlar..ellerine,emegine saglik canim..sicacik sevgilerimle..