14 Ağustos 2011 Pazar

Kış hazırlıkları ve nevzine..

   Antalya'da çalışırken ve havanın sıcağı münasebetiyle pek hamurişlerine fırsatım olamıyor.Helede bizde erişte çok sevilirken...Annem gitmeden sağolsun eriştemide yaptı.Bense biraz kesmesine ve fotoğraflanmasına yardım ettim o kadar:))Ellerine sağlık annemin.Akşamdan yoğurduğu hamurları sahurdan sonra yatmayıp açıp kesmeye başlamış...





   Kızkardeşim Sakine sağolsun iftarı beraber yapalım dedi bugün..Kayınvalidesinin yaptığı,Kayseri'nin meşhur tatlısı ''nevzine''yide ikramlarının arasına koymuş.Tarifini tam bilmesemde,pekmez,ceviz ve tahinle yapılan bir tatlı olduğunu biliyorum..Sakine'den kısaca tarifini vereyim isterseniz:

-250 gr.margarin(tereyağ veya tarin yağda olabilir)
-1 su bardağı sıvı yağ
-3 kaşık tahin
-2 kaşık yoğurt
-2 su bardağından fazla dövülmüş ceviz
-3-4 su bardağı pekmez
-kurabiye hamurundan daha sert bir hamur olana dek un...

bütün malzemeler pekmez hariç karıştırılıp tepsiye basılır.Dilimlenip 200 derece fırında pişirilir.Tatlı hafif soğuyunca soğuk pekmez üzerine dökülürMÜŞ:))




    

      Annem torunlarla,biz hep beraber güzel bir akşam geçirdik..Sakine ve Ümit'in misafirperverliğine diyecek yoktu zaten..Ellerinize sağlık..

11 MUHTEŞEM YORUM..:

Filiz dedi ki...

anneciğinizin ellerine sağlık, erişte bizdede çok seviliyor, özellikle beyzam bayılıyor, hazır makarnadansa bende erişte yemesini tercih ediyorum, bizde erişte hamuru yapılıp açıldıktan sonra biraz kurutulur ama çok değil keserken birbirine yapışmasın diye siz nasıl sahura kadar hazırladınız, yapışmadı mı? ramazandan sonra cesaretimi toplarsam bende yapmak istiyorum :) sevgiler..

. dedi ki...

Böylesine sıcak paylaşımlarınızı çok seviyorum. Samimi olan blogların gözümde gerçekten yerleri ayrı. Sevgiler, Zerrin Kubas

Unknown dedi ki...

Ohh ne güzel el emeği göz nuru erişteler ,kışın afiyetle tüketirsin inşallah...
Çok sıcak bir manzara.Aile gibisi yok ,insanın kendi ailesi bambaşka değil mi ?
sevgilerimle

Özgen dedi ki...

Merhaba benim annem de heep yapar verir eiştemi ah annelerimiz de olmasa ayrıca tatlı da çok güzel sevgiler...

Unknown dedi ki...

Annenin ellerine saglik canim bende eristeyi çok severim. Bu aksama çorbasini yapip yedim :) Bu ara Annenden sonra SAkineyede benziyorsun :)

pelinpembesi dedi ki...

erişteye bayılırım ama biz de yapan yok..çok şanslısın bu yüzden, annende bu konunun ustası, belli..

elif-kayra dedi ki...

annenin eli değmiş ya nasılda lezzetli olur o erişte.

Oglak Kizlari dedi ki...

Eriştelere bayıldım. Anneler ah anneler.

ellerine sağlık.
Anne Çiğdem

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Nevzine'yi hiç yapmadım ama o kadar çok tarifini gördüm ki hemen tanıdım. Bir de o kayısı tatlısı herhalde, önce incir sandım, harika görünüyor. Emeği geçen herkesin eline sağlık Limon Çiçeklerim..

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Resmen bu ve bundan önceki tüm postlara bakarken ağzımın suyu aktı.Ahhh o analar Allah onlardan razı olsun.Evlatları için hiçbirşeyden gocunmazlar, üşenmezler.Tatlılar, kendi yaptığı erişteler tüm resimler,ailen, kızlar herkes çok harika görünüyor.Ben sizi çok sevdim.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Tarifiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Benim gerçek nevzine tarifime de göz atarsanız sevinirim. :)

http://sevimli-tarifler.blogspot.com.tr/2014/02/gercek-kayseri-nevzinesi.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors