27 Ağustos 2012 Pazartesi

Bir merhaba ve memleket manzaraları..

Hala seyyah gibi yollardayım bilginize:)..Medeniyetle buluştuğum şu iki günde size İstanbul'dan ulaşıyorum sevgili dostlar dayanamadım çünkü.Dönüşte ne postlar hazırlarım diyordum ama resimler o kadar çok birikti ve yazacak o kadar şey varki dilim şişti yahu!:)
Yorgunluk,yolculukların ve ev dışında olmanın verdiği yadırgamaların neticesinde had safhada ama değiyor inanın.Resimleri görünce sizde bana hak vereceksiniz eminim.Şu an'a kadar evden çıkalı 2500 km yapmışız ve gerisi daha yolda.İki katı daha yapsak,günlerce daha yollarda olsam umrumda değil ama kızlar artık isyanlarda:)O yüzden Edirne istikametinden güneye inip birkaç gün içinde tatili nihayetlendirmeyi planlıyoruz.Hepsi sırayla gelecek merak etmeyin.Sadece bugün ''part I,, diyorum ve başlıyorum:)Gerisi eve dönünce..


   Kayseri'ye ayak bastığımız günün akşamı kendimizi Erciyes'in kollarına attık.Sıcaktan öyle bir kaçtıkki üşüye üşüye battaniyelerle sucuk ekmek yemenin keyfine vardık..


    Sucuk ekmeği 10 derecede yemenin keyfini anlatmaya gerek varmı?:)


     Kayseri mantısının baştacı olduğu sofralarda muhabbetin alası yapıldı...

   Birde kuzenimin düğünü vardı bayramın üçüncü günü başlayan...Gelin hanım köyden gelecek olunca kaçırırmıyım bu fırsatı:)..Erkek evi olarak kına yakmaya gündüz gittik.Kınasını yaktık,halaylar çektik..Gelini ağlattık:)Uzun zamandır özlemişim böyle köy düğününü,attım kendimi pistlere:)Düğün vesilesi ilede herkesi görmüş olduk...Pek güzeldi.


     Köy yerinde halaydan güzeli varmı?..








      Hem gidersiiin,hem ağlarsın gelin hanım:)


     Düğünden sonra kalan tek günümüzüde  Erciyes eteklerinde geçirdik.Teleferik yapılmış,harika idi.Memleketim benim,herşeyi ile çok güzel ama..



   
       Direklerin yanından geçerken sallanan kabindeki korkumu nasıl yakalamışlar hala hayret ediyorum:)Yüzümdeki ifade bendeki korkulu hali nasıl yansıtmış,paylaşmadan edemedim:)


      veee Develi cıvıklısı..Heryerin etli pidesi kendine göre meşhur ve lezzetlidir eminim ama bu Develi cıvıklısı bambaşka.Tatmak isteyen ya Kayseri'ye yada Develi'ye buyursun dostlar.İnanın değer...

Sizleri seviyorum.Bekleyin beni..

14 MUHTEŞEM YORUM..:

Unknown dedi ki...

bak merak ettim şimdi bu pideyi. bizim de düğünümüz vardı bu bayram sonunda. hazır herkes biraradayken çıkarması kolay oluyor iyi gezmeler sana canım...

flzpink dedi ki...

Bu sıcaklarda Erciyes'te üşümek çok güzel olur eminim. Teleferik yapılması iyi olmuş, bizim zamanımızda Telesiyej vardı, titeyerek inerdik :)
Cıvıklı da gözümden kaçmadı hani, afiyet olsun :)

siyah kuğu dedi ki...

Merhaba:)
güzel ne çok gezmişsiniz:))
gelin ve damada mutluluklar:)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

güzel bir gezi olmuş, en çok da serinliğe özendim, izmir'de yanarken biz...

Unknown dedi ki...

Az da olsa geldin diye ben de bir yazı giriverdim:)
Kırmızı ayakkabılarına da bayıldımm:)
Yine gezmenin tadını çıkartıyorsun helal olsun sana:)
Muhabbetle,sağlıcakla..

bırtutamkekik dedi ki...

özledimm kii,,,
çabukk gell hadii.
ama önce benim için o pidelerden son bi kerecik ye olur mu canısı..
:))
canımm çekti yahuu:))
öpüldünn..
sevgiler tatlımm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tum Foto lar harika, dugununuz hayirli olsun..pide de nefismis :))

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Bende üşümek istiyorum artık buralar kavruluyor limon çiçekleri .... Her ne kadar bu gece fırtına çıkmış olsada sıcak memleket bura ...

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Bende üşümek istiyorum artık buralar kavruluyor limon çiçekleri .... Her ne kadar bu gece fırtına çıkmış olsada sıcak memleket bura ...

ikibocekbircicek dedi ki...

2 yıl önce eşimle gittik kayseriye .. ve tek kelimeyle bayıldım ...gerçekten şanslısınız ... özellikle yemekler konusunda :) ne yiyeceğimi şaşırdım ... aklımda kalan da KAŞIKLA RESTAURANtın kayseri tabağı ydı ... bidaha gidip develi pidesini denemek de nasip olur inşş..

Oglak Kizlari dedi ki...

Fotolar harika.
Part 2 ve diğerleri sabırsızlıkla bekleniyor.

Acıkmış anne Çiğdem

BOŞNAK KIZI dedi ki...

pideler nefis görünüyor :) keşke her yörenin en güzel yiyeceklerini deneme imkanımız olsaydı :)) çok güzel bir gezi olmuş :)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

çok şanslısınız güzel bir gezi olmuş kıskanmamak elde değil biz sıcaklarda kavrulduk buralarda yemeklerde nefis hele pideye bayıldım sevgiler

Fiona loves beautiful things dedi ki...

selam
beautiful pictures
congratulation to the couple, they look so sweet :)

kisses from france

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors