9 Şubat 2013 Cumartesi

Yine yeniden..sömestr-1

blog

Sevgiyle,özlemle,bi dolu geldim dostlar..
Yeni bilgisayara kavuşmanın sevinciylede geçtim klavyenin başına.
Haftalardır bloglardan uzak kalmanın acısını yavaş yavaş telafi edeceğimden emin olabilirsiniz:)

Uzun uzun izin yapmanın acısını sömestr tatilininde araya girmesiyle fena halde çıkardık.Sanki patronumda bu duygularımızı hissetmişçesine,yeter bu kadar tatil çok yattınız dercesine dünden itibaren başlayan yoğunlukla bunu burnumuzdan fitil fitil getirecek gibi:))..Olsun!Biz tadını çıkardık bile,yeter..

Ha evdeyken,tatil ve gezi öncesi çokmu yayıldım,tembellik edip günümü gün ettim?..Hayır.
Bu hayallerle tatile başladı isemde bu sadece beynimde bir imge olarak kaldı:)
Ev hanımlığının tüm gereklerini bazen fazlasıyla:)yerine getirerek artık evdekilerin ''sen işe başlasan çok iyi olacak anne,, nidalarına maruz kalaraktan bitirdim:)
Sömestr tatilinde bir avrupa tatili düşündük isede,havaların yad ellerde çok soğuk,günlerinde kısa olması sebebiyle son anda en yakın yaz tatiline erteledik.Gitmişken değsin istedik.
İzin ve tatil münasebetiyle bilumum yeme içme algılarını özgürce harekete geçirmenin sonucu bende 3 kilo alma gibi vahim bir sonuç ile noktalandı..Tüm resimlerde kendimden nefret ettim.Kafaya koyarak bir haftadır bünyeye bunun cezasını yarı aç,ekmeksiz ve tatlısız yaşayarak çektiriyorum:)Bakalım nereye kadar..

Kızlarımız dede ve anneanne hasretine fazla dayanamayarak erkenden Kayseri'ye yol almışlardı.
Biz ise Eskişehir,Ankara ve Beypazarı istikametinden:) ulaşmayı düşündük.
Yollar geçen yıl gibi değildi.Karsız,yağışsız keyifli bir yolculukla önce Eskişehir'e ulaştık.Eşimin yeğeni,benimde sevgili görümcemin:) kızı Zehra'lara konuk olduk.Geçen yılki tecrübelerimizden biliyordukki onlar Eskişehir'in çiğ böreklerini sevmiyorlardı..E vakit kaybetmemek adına evlerine varmadan kendimize bir çiğ börek ziyafeti çekerek ev sahiplerindende azarı yemiş olduk:)..Aç gelip,Eskişehir'de dışarda yemek yiyip gelmenin ayıbını söyleyip,cıkcıklayıp durdu Zehra.''Sizin gibisinide görmedim,,diyerekten:)

IMG_8808

     Ama azar yememize değecek bir lezzetti bu börekler..Ben çok seviyorum.Eşim,eh olsada olur olmasada durumlarında..Sırf ben çok mutlu oluyorum diye biliyorumki çiğbörekçinin yolu tutuluyor:)Ne kadar hissettirmemeye çalışsada..

                                 IMG_8809
Eskişehir'in gezilecek mekanlarını sık sık gelip gezdiğimiz için tekrar etmeye gerek duymadık.Bu sefer Ankara ve Beypazarı vardı aklımızda.Asıl hedef orasıydı.Yani, daha ziyade Beypazarı..
Ertesi gün Ankara'daki yeğenlerinde eşim yine kek döktürerek güzel akşamımıza çayın yanında tarçın ve havuç kokulu nefasetinden marifetli misafir olarak ikram etti:)
                     
IMG_8818

Yine marifetli evsahibemiz Ayşegül (diğer yeğen)hemencecik bir yağlama hamuru yoğurup pişirerekten bizlere iyiki Kayseriliyiz dedirtmekten geri koymadı:)

IMG_8822


IMG_8826

Çok güzel bir kıymalı harçla bütünleştirdiği hamurları bir sanat eseri gibi sofraya getirdiğinde ''yok böyle bir yemek,,deyip çiğbörekleride satıverdim:)

IMG_8828



IMG_8831

Kesme işi Yaşar enişteye ait olup kendisi Yozgatlı olduğunu herdaim vurgulayan çok sevimli,muhteşem bir kişiliğe sahip biridir...Akşam boyu eloğlu ve elkızı olma muhabbetinde olağanüstü bir dayanışma sergiledik:))

IMG_8833

İşte sonuç...Yemelere doyamadığımız Kayseri yağlaması..Resimlemenin kalitesizliğinde affınıza sığınarak belirtmek isterimki;Bu yemeğin suçu..O kadar acele ettimki,ancak böyle bir kareyi elde edebildim..

IMG_8835

E Yaşar eniştede bir Yozgatlı olarak dururmu?..Gece yarısına doğru hazırlattığı arabaşıyla sanki o akşam bir Yozgat-Kayseri kapışması yaptırdı..Benim yemeğim senin yemeğini döver hesabı:)))
Biz bu kadar yemeği nasılmı yedik...Yedik yemesine ama sonucu mide spazmlarıyla geçirilen bir gecenin sabahında sadece 2 saat uyku uyuyabilmiş olmak:))...Bir felaketti..Nasıl yaptık nasıl ettik anlamak mümkün değil.Arabaşı bittiğinde saat 02:00 sularıydı varın gerisini siz düşünün..


                     IMG_8853
Ertesi gün Beypazarı sokaklarındaydık...Akşamki yenilen hamurlardan sonra elim yüzüm şiş bir vaziyette...
Efendim Beypazarı en kısa zamanda..

Şarkının güzelliğinden buyurmazmısınız?



15 MUHTEŞEM YORUM..:

Başak dedi ki...

Yağlamayı, yoğurtlu falan nasıl bir tatdır diye merak etmedim desem yalan olur :)
Çok leziz, değişik bir tatdır herhalde..

Aquaris Blog dedi ki...

Yozgatlı hemserım enısteye selam olsun bayılırım arap aşına mıdede fazla durmaz hemen eroır sız bakmayın ılk verdıgı rahatsızlığa

ama o katlı katlı guzellık ne oyle canım cektı yemınle

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Ay ne güzel ..ama arap aşının . kayseri yağlamasının tarifinide isteriz. Resimlerle olurmu hiç. Mutlaka bununla kalmaz eşinin yaptığı kek ve tarifi. :) dAHA nerelere gittiniz.

Unknown dedi ki...

Süper ya blogları gezerken benim hayatımda da kesişen bütün illeri sizinle paylaşıyor olmak beni çok şaşırttı ve mutlu etti.Helede kayserimizin yağlaması..Üşenmesem yaparım ama çok üşendim.Arıca Eskişehir çiğ böreğide çok güzeldir.Dostluk kurabilmek umuduyla.

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Hoş geldin :) Fotoğraflar ise karnımı acıktırdı :)

Unknown dedi ki...

hmmm enfess görünüyorlarr, afiyet olmuştur eminimm :)

Unknown dedi ki...

İnanın nasıl yapıcağımı bilmiyorum.Herşeyi el yordamıyla karıştırarak yapıyorum.Denk gelirse oluyor işte...

Ayserose dedi ki...

Maşallah size kayserili olmasakta annem sık sık yapar yağlama ama şu arabaşını hiç denemedim.yeme şekli hiç bana hitap etmiyor gerçi.çok güzel bi tatil olmuşa benziyor içinde Ankaram geçiyorsa olay bitmiştir

Ferkay dedi ki...

Ne güzel bir tatil olmuş sizin için,
ziyaretinize çok sevindim herzaman beklerim, takibimdesiniz artık..

mine dedi ki...

nefis bir tatil belli fotolardan böyle bir tatilin ardından çalışmanın keyfi de başka olur diyeceğim öte yandan Allah kolaylık versin ...
yediklerinizde aklım kalmadı desem yalan olur galiba : )

hdidem95 dedi ki...

merhaba hemşerim:) uzun zaman oldu görüşmeyeli görüntüler çok güzel yemekler zaten nefis afiyetler olsun görüşmek üzere yeni sayfamada beklerim didem..
eski:)))
hdidemlelezzetdenizi
yeni www.hadisofraya.com

mutfagabuyrun dedi ki...

kıymayla aram olmadığı halde görüntüye sunuma ayıldım canım.ellerinize sağlık.afiyet al olsun.sevgiler.

Aysen Çakmaktepe dedi ki...

canım arkadaşım özlemişim seni çok güzel görünüyorsun :)))

Arzu Sözen dedi ki...

görüntüler harika fotoğrafların içine düştüm yutkuna yutkuna :)tam bir lezzet şöleni gerçekten. afiyetler olsun canım sevgilerle

Oglak Kizlari dedi ki...

Hakikaten işe başlamadan önce epeyi güzel bir yemek molası olmuş.
3 kiloyu duyunca, gezme molası diyemedim. Ehi..

Hain anne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors