17 Aralık 2013 Salı

Tükenmişlik sendromu..

Şu ''tükenmişlik sendromu,, olayına ciddi ciddi inanmaya başladım.
Yada vücudun biyolojik takvimi yılda belirli zamanlarda alarm verip,herşeyden elini eteğini çekip kaç buralardan diyor:)
Benimde dinleyesim geliyor hemen onu:)
Bazen gereğinden çok fazla taşı yerinden oynatıp yerlerine tekrar koyamadığımı düşünüyorum.
Buna mukabil detaylar,bunları kafaya takıp gece yarıları uyuyamama,Temizliğe gelen  bayanın ''berbat,, ev temizliği ve kurnazlıkla evi temizlemeden gidişi ağlamaya bile yol açabiliyor şu aralar bende..
Bir telaş,hep telaş,endişe,vakit bulamama sıkıntısı..Hiçbirşeye tam yetememe sıkıntısı..Hayrolsun.
Demem o ki;
Ben Ocak ayında çıkacağım tatili iple çekiyorum..Önce Kayseri'ye,baba ocağını ziyaret ve ardından ordan bir boy küçüğüm erkek kardeşimle doğduğum topraklara,Hollanda'ya 30 yıl sonra bir ziyaret ki,düşündükçe heyecan sarıyor şimdiden..
İkimiz karış karış sokaklarını gezip,herbir köşesinde hatıralarımızın olduğu bu küçük Hollanda şehrine 1 haftalık bir tatil planladık.Abla-kardeş..
Öyleki,tırmandığımız duvarlar,bisikletle gittiğimiz gizli yollar,sınıflarımızdaki duvar resimleri,okul yolumuzdaki köprünün asıldığımız açılır kapanır bariyerlerini bile görüp belkide tekrar bu duvarlara tırmanıp,bu bariyere açılırken asılmak istiyorum:))..


Sekiz yıl insanda neler alıp götürmüş bu resmime bakınca anladım..
Oralara gittiğimde 30 yıl neler götürmüş,neler getirmiş anlayacağız..Hayatın ne kadar kısa olduğunu,hayatın sonu geldiğinde anlayacağız muhtemelen..ve temizliğin güzel yapılmamış olmasına ağlanmaması gerektiğinide geçte olsa belki o an öğreneceğiz..Ağlanacak o kadar çok şey çıkacakken hayatta..

Güzel kalın..Sağlıkla.

5 MUHTEŞEM YORUM..:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ağlama değmez hayat bu göz yaşlarına,

bu şarkıyı bildiğinizi düşünüyorum , herşeyi anlatıyor şarkılar, o yüzden bugün size gelsin bu şarkı...

sağlıcakla kalın...

mine dedi ki...

keşke hepimiz herşeyden elimizi ayağımızı çekip, gidebilecek kadar şanslı olabilseydik

AdminPanpa dedi ki...

Tükenmişlik sendromu gerçek tabii :) Çünkü monoton ve boğucu hayat bünyeye iyi gelmiyo :) Papaz her gün pilav yemez diye boşuna dememişler :)

Aner dedi ki...

cok hosuma gitti yaziniz, ozellikle Hollanda ile ilgili olunca daha bi ilgimi cekti cunku bende Hollandada yasiyorum ( daha cok yeni sayilir ) Tukenmislik sendromuna dogrusu bende inaniyorum. o kadar sey atlatiyorsunuz . adi atlatmak guclu kalmak oluyor ama onlar hep birikiyorlar. sonra bi gun cok ufak bir olay dahi olsa o bardak tasiyor ve siz tukendiginizi daha uzun sure dayanamayacaginizi hissediyorsunuz. Bu aralar ben oyle hissediyorum en azindan. ama sanirim tukenmislik sendromunu yenmenin en guzzel 2 yontemi sevdiklerimizle olmak ve tatile cikmak :)
Hoscakalin, sevgiyle kalin, mutlu kalin :)

Unknown dedi ki...

Selamun aleykum oncelikle tatilde giderken benide goturun baba occagina bende cok ozledim:(sonrada sizin gibi basariyla dolu yasami olan biri icin tukenmislik falan hic olmuyor dogrusu.anlasilan sizin tatiliniz gelmis:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors