10 Ekim 2011 Pazartesi

Hollanda'dan misafirlerimiz vardı..

   2 gündür gök delindi sanki.Rahmete boğulduk.Şehirde yaşayan bizler için sıcaklardan sonra belki harikaydı,serin bir nefesti,gök gürültüleri bir heyecandı,yağmurun camlara vuran sesiyle uyumaktı,yine her zamanki gibi ufacık bir yağmurda giden elektrik yüzünden mum ışığında oturmaktı,çocuklar için bir günlük okul tatiliydi ama bu yağmurun şiddetinden zarar görenler içinde çok üzüldük.Rabbim hayırlısını versin.
  Haftasonu ıslak havaları camdan seyretmeyi yeğledik.Ev daha bir sıcak ve hoş geldi.Evde yemek yemek daha bir keyif verdi,sıcak bir çay içmek beni dahi cezbetti:)
  7 yıl öncesine dayanıyor Hurkens ailesi ile tanışıklığımız.Çok cici,hoşsohbet ve canayakın bu aile ile rutin olarak 7 yıldır görüşüyoruz.Kendilerini yarı Türk:)olarak görüyorlar ve ülkemize hayranlar.Bizde onları çok seviyoruz..


     Kızlar ona ''opa,, yani dede diye hitap ediyorlar.Kendisininde çok hoşuna gidiyor.Co 7 yıl öncesinde Yaren'i omuzlarında taşıdığını hatırlatıp ne kadar büyüdüklerini keyifle hatırlatıyor..Yılda 1 defa ziyarete geliyorlar mutlaka ve kapıda öyle bir hasretle sarılıyorlar hepimize anlatılacak gibi değil.Gözden kaybolana kadarda el sallıyorlar.

 
     ve Ruth...Dünya tatlısı,şekermi şeker,çok sevecen bir insan.Bizi gördüğünde çığlıklar atacak derecede:))


     Kızları Rieneke'da bu yıl beraber gelmiş.Anne ve babası gibi.Harika bir insan.Sanki 40 yıldır görüşen yakın akrabalar gibi..Sohbete balkonumuzda başladık.
     Onlar aslında akşam geç vakitte yemekten sonra gelmek istediler ama hava muhalefetini düşünerek çok geç olabileceğini düşündüm.Özel bir sofra değil ama akşam yemeğini birlikte yiyebileceğimizi söyledim.Birlikte sohbet edecek daha çok zamanımız olur düşüncesiyle...İşten saat 3'te geldikten sonra telefon açtım ve davet ettim.Çok sevindiler.O saatten sonra yapılan bir tarhana çorbası,mantı:)ve fırında patatesli tavuk onlara bir ziyafet niteliğindeydi.Deyim yerindeyse mantıyı yemeye kıyamadılar(nasıl yapıldığını anlattıktan sonra).Hele tarhana çorbamıza bayıldılar.Bu kadar şeyi bu kadar kısa sürede nasıl yaptın diyerek:)Halbuki rutin bir akşam soframıza 3 tabak daha eklemiştik o kadar.


    Keyif dolu bir akşam geçirdik.Geç saatlere kadar sohbetlerin kıvamı koyulaştıkça koyulaştı.Otellerine dönerken gelecek yıl yine görüşmek ümidiyle vedalaştılar....Seviyoruz onları..

19 MUHTEŞEM YORUM..:

SERRA dedi ki...

ne güzel böyle dostlukları görmek, gülümseyerek okudum ve insanın sadece insan olmasının önemini idrak ettim, teşekkürler arkadaşım

LeylaK dedi ki...

ay ne güzel Havvva :) çok hoş bence.... hem bizi de tanıttın ;)

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

komançi dedi ki...

ben yagmur selden dolayı geçmiş olsun diliyorum

Adsız dedi ki...

Bizim buralara da yağmur çok yağdı ama sel falan olmadı çok şükür.ne güzel bir akşam geçirmişiniz...Sakine

Unknown dedi ki...

bayıldım böyle güzel dostlukları hep sevmişimdir.her sene geliyor ve size ugramayı ihmal etmiyor oluşları daha ayrı bir güzellik bence.

beyza dedi ki...

canım seni eslemcedeki yorumundan buldum.ilk kez bloğuna girdim,yazını okumak çok hoşuma gitti,dur diğer postlarıda okuyum derken çikolatalı sütle ıslanan kurabiyeni gördüm,çok hoşuma gitti,şimdi onu yapmaya mutfağa gidiyodum,yorum yazmadan gitmek istemedim.tanıştığıa memnum oldum.hoşçakal.

Disalce dedi ki...

ne kadar güzel bir arkadaşlık...rutin dediğin akşam yemeğin bencede emek isteyen bir sofra olmuş....beğenecekleri kadar var yani.ellerine sağlık....

lezzetli tatlar dedi ki...

valla bravo ben olsam o kadar kısa sürede yemeğe misafir almaya cesaret edemezdim:)
paylaşım için tesekkürler

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

nice dostluklar vardır ki herşeye bedel;sizinkide öyle birşey daimi olur İNŞAAllAH ...

beyza dedi ki...

canım dünkü yorumumda çikolatalı kurabiyeni yapacağımı yazmıştım.yaptım çok güzel oldu sağol paylaşımın için.

Unknown dedi ki...

Sabah sabah yüzümde güller açtı :) Bloğum için ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, teşekkürler.
Ne hoş misafirleriniz, çok sempatikler, dostluğunuz ömür boyu sürsün inşallah.
Sevgiler..

susamcorekotuFeriha dedi ki...

türk misafirperverliği sıcaklığı samimiyetine hayran olmamak mümkün mü:)))))sevgiler

kimsiniz dedi ki...

:) Allah muhabbettinizi arttirsin :)))
sizin adiniza çok sevindim :)

Gülcan dedi ki...

herşey çok güzel allah muhabbetinizi artırsın inşallah. domates çorbasının tarifine gelince 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 yemek keşığı sıvı yağ var rendelenen domateslerle birlikte bütün malzeme aynı tencerenin içinde soso kıvamına gelene kadar pişirilip suyu ilave ediliyor sevgiler.

sare dedi ki...

Geleneksel yemeklerimizle Türk misafirperverliğini sergilemişsiniz.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

canımm:))
misafirperver kardeşim benim:)
merakta bıraktın beni...
umarım bir sorun yoktur...
bi ses ve bee gülümm...
sevgilerimle..

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

oof hemen mantılar yapılmıs.
ne guzel misafir agırlamayı ben de cok severim.

Oglak Kizlari dedi ki...

Değişik kültür süper. hele çocuklar için. Yoksa iyi insan heryerde iyi, kötü ise her yerde ve her millette. Yani önce insan.

Naçizane tebrikler.
İnsan seven anne Çiğdem

Co Hurkens dedi ki...

Wij zijn heel verrast om onderwerp te zijn van deze blog. En wat zijn we blij om met jullie al zo lang vrienden te zijn. Al vele jaren brengen wij onze vakanties door in dat mooie Turkye en te genieten van die o zo warme gastvrijheid.
Dankjewel Hava, Ahmed, Minelnur en Yaren we hopen nog vele gezellige etentjes met jullie te mogen hebben. Groetjes van Co, Ruth, Mirjam en Rineke en wat een mooie blog hebben jullie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors