12 Şubat 2012 Pazar

Napolyon tatlısı..

  Kardeşim Selçuk'la,ki mesai arkadaşım olur kendileri aynı zamanda:) dün öğle yemeğine Belçikalı bir müşteri aileyi çıkarmak zorundaydık.Patronumuzun yeni ve bu otelin muhteşem manzaralı restoranı Blanche da idik.Harika güzel bir otel çok beğendik.Restoranın manzarası,servisin kalitesi,yemeklerin lezzetine diyecek yoktu.İtina en zirvedeydi,hissettirdi..Artık öyle elalemin lüks restoranlarına tonlarca para akıtmayacak şirket..Kendi otelimiz ve restoranımız var.
  Neyse efem,buraya kadar herşey güzel.Müşterilerimizle hoşça sohbetler yaptık.Başlangıçta gelen çorbamızla,arasıcaklardaki karides ve kalamar tavadan sonra ana yemek olarak gelen levrek ızgaramızdan bahsetmeyeceğim uzun uzun (çünkü resimde çekmeyi unuttum zaten!).Ahçımız hem bizden hem müşterilerden alınabilecek övgülerin hepsini şiddetle aldı:)Teşekkür ediyoruz.Velhasılı tatlı olarak ne var diye sorunca binbir türlü Fransızca ismin yazdığı menüyü bize uzattılar.İçlerinde en tanıdık gelen tiramisu ve adını tarihten bildiğimiz Napolyon vardı:))Tek tek bu nasıl bir tatlı,şu nasıl bir tatlı diye sormakta müşterilerin yanında ayıp olacaktı,gülerek ve Türkçe olarak müşterilere çaktırmadan garsona ''Daha anlaşılır olamazmıydı şu isimler kardeşim,bir baklava,kabak tatlısı,dondurmalı irmik helvası yokmuydu,,demek zorunda kaldım.:))Müşterilerimiz tiramisu istediler,biz ise Napolyon bir Fransız ismi ama şu günlerdede bende alerji yapsada bu isimler,en azından geçmişte millet olarakta bir hukukumuz olmuş:) azda olsa.Geçmiş günlerin hatırına dedik:)Napolyon olsun:))...Böyle ecnebice isimler,tuhaf tuhaf...Vardır bir ayrıcalığı.


   Tabak gelir gelmez görüntü bende bir waauw!dedirtti içimden ama,yok canım bu kadar basit olamaz,tadı muhteşem,bu kremalar özeldir dedim...Yok...Özeli mözeli yokmuş.Dr oetkerin krem olesinin üzerine diklemesine kesilip fırında kızartılmış milföyler batırılmış,ortasına krem şanti sıkılmış,üzerinede frambuaz sos gezdirilip pudra şekeri serpilmiş:)İşte bu kadar.Yedikçe müşterilerin karşısında her lokmada sahte gülmeler,doğaüstü bir tatlı yiyormuş gibi gurmece hareketler:))..Selçuklada birbirimize durumu çaktırmıyoruz;Aslında fena değilmiş canım,hafif hafif işte,...e zengin tatlısı yanii,sanırsak böyle oluyor:))..


     Onların yediği tiramisuda gözüm kalmadı değil:)..Neyimize gerek böyle Fransız tatlısı falan...Napolyon alacağın olsun!Hiç vefan yokmuş,geçmiş günlerin hatırı dedik,tanıdık bir isim dedik:)..Kusura bakma biz sana Fransız kaldık bu sefer (Aman Allah korusun)


    Tatlı niyetine güzel manzarayı içimize hüpletmek daha akıllıca olurdu:))..Sevgiyle kalın..

14 MUHTEŞEM YORUM..:

Filiz dedi ki...

:))) iyi oldu bak bu bende sinir oluyorum türkiye de o ne olduğunu bilmediğimiz hatta bazen okumakta telafuzunda bile zorlandığımız isimlerle dolu menülerden ama öğrenmiş oldum, karşıma çıkarsa ben napolyon yemicem :)

u.aydin dedi ki...

hahaha guldurdun limoncugum beni.neyine senin napolyon.ye bir kunefe,baklava olmadi dedigin gibi bir tiramisu italyani.:)))
olsun ama gercekten manzara degmis hepsine flamanlari memnun ettiyseniz gerisi bos.(gerci onlari ne olsa memnun ederya)
optum seni limoncugum.sevgilerle.

Swotpisces dedi ki...

geçmiş olsun o zaman... :)))

neval dedi ki...

tatlı bişeye benzemiyor-fransızlar gibi cafcaflı sadece- lakin manzara güzelmiş.
bir de o güneşi pek kıskandım

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Aman bi tanem, şu Fransız hassasiyetine kaptırma kendini ne olur..Olaylara bir diyeceğim yok ama şu Fransızca kökenli kelime hassasiyeti hiç anlamlı değil zira onları çıkarıversek Türkçe'den, inan hepimiz hebelüp kalırız:)) Konuşamayız yani, o derece. Türkçe bilumum yabancı dilin (Farsça ve Arapça dahil) sentezinden oluşan muhteşem bir dil, bütün o İngilizcelerle, Fransızcalarla, Arapçalarla güzel, ahenkli. Fransızlardan olanlar için hesap sorulsun elbet, ona varım. Ama kelime hassasiyetine hiç gerek yok gerçekten. Bu dile o kelimelerin geçmesinde hele, adamların zerre kadar sorumluluğu yok. Biz devşirmişiz, onlar naapsın.. Anlatabildim değil mi Havvacım..Seni çok seviyorum ablacım, beni anlayacağına da adım gibi eminim. Cuma günü arayacağım seni:)) Sevgiler..

made in funda dedi ki...

süper ötesi bir lezzet.hem de çoook basit.favorim basit ama lezzetli tatlılar...afiyetler olsun....

Mehlika Yıldırım dedi ki...

manzara süpermiş de tatlıya bir şey diyemeyeceğim doğrusu =)

bırtutamkekik dedi ki...

Canım,tecrübe ile sabit oldu artık.
Aklıma gelir benim bu hep.
:))))
Napolyon mapolyon yemem,gelsin mis gibi fırın sutlac.
Guluummmmm ...!!!
ben çok heyecanliyimmm yaa...
Sende nasıl durum.
Ne zaman çıkıyorsun yola....????
Dualarım seninle canisi...
Yapışacağım ekrana emin olll...
Opuldun canisi.
Muhabbele.

Banu dedi ki...

Tatlım anlatımına bayıldım:))aslında bu bizim bazen misafirliklerde başımıza gelen ooo harikasın hımm derizya ondan:)))
Manzara mütiş harika:)
Kocaman sevgilerimle öptüm:)
Not: blogunun yeni modeli harka içim açıldı:)

SERRA dedi ki...

Merhaba
bakıyorum ara sıra sana , kaybolmadım yani:)
tatlı gerçekten komik olmuş, güldüm okurken:)ama manzara harika ya!öpüyorum

Böğürtlen Taneleri dedi ki...

Komik olmuş ama olsun bize akıl vermiş oldun bundan sonra aklımda olsun bende yemem napolyon falan:)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşımlar süper..teşekkürlerrrrr...

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

tatlı kolay olabilir ama sunumunu çok beğendim önce göze hitap ediyor... Tadı da güzeldir eminim:) manzara süper ayrıca

pembe kekik dedi ki...

Manzara süper.Tatlı da dışı seni içi beni yakar hesabı herhalde.Ama ben görünüşünü beğendim:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors