24 Mart 2013 Pazar
Makinada içli köfte..
Fincanda içli köfte tarifimden öncede 2 defa içli köfte postu yapmışım:)
Ben bu nefaseti nasıl seri üretim halinde yapabilirim hep onun derdindeyim.
İstiyorumki şöyle derin dondurucumu açtığımda dizi dizi köftelerim hazır bulunsun.Bunlarda yapılırken öyle çok yormasın:)
Hep isteğim makinada yapmaktı.Bunun içinde taa Gaziantep'ten aparat almıştım.(Meğer buralardada varmış)..
İlk deneyimim geçen yıl hüsranla sonuçlanmış,bununla böyle uğraşana kadar elimde yada fincanda daha kolay yaparım demiştim.
Evvelki gün yattığımda kafamda tasarlamaya başladım.Hüsranla sonuçlanan deneyimimde ne hata yapmıştım;Dış hamurunun kıvamı,bulgurumu,malzemesimi?
Yani makinadan hamuru çıkarmak neden bu kadar zor olmuştu,şekilsiz ve şemalsizdi?
İş çıkışı önce içli köftelik bulgur aldım.Yani klasik köftelik bulgur değil.İçinde beyazımsı sert taneleride olan çok ince bulgur..Urfa pazarı diye ürünler satan yerde buldum..
Kıymam 750 gramdı..Orta yağlı.Az sıvıyağda 3 tane doğranmış kuru soğanla birlikte iyice kavurup,baharatlarını ve en sondada kıyılmış maydanozunu katıp soğuması için kenara aldım.
Hamuru için yine 750 gram kadar bulgura 1-2 yemek kaşığı irmik,1 yemek kaşığı biber salçası,2 yemek kaşığı un ve tuzunu katıp ılık suyla iyice yoğurdum.Yani kulak memesi kıvamında diyebilirim.
Sonra makinada çevirerek çıkardığım boru şeklindeki hamurların önce bir tarafını kapatıp,içini doldurup ağzınıda kapatıp çoğalmasını seyretmeye koyuldum:)
Bu uzunlıkta koparıp koparıp doldurdum..Ama size tavsiyem bunu 2 kişiyle yapmanızdır.Zira hem çevir,hem hamuru makinaya ekle,hem doldur,hem kapat yinede yoruyor ama 2 kişiyle çok seri olacağına emin olabilirsiniz.
Yinede bu ölçüden 40 tane çıktı ve ben çabuk olduğu fikrindeydim.
Birdahaki sefere ölçüyü iki katına çıkarıp birazda stoklamayı düşünüyorum..
Yani 40 tane köfteden hiç kalmadıda:))
Bu şarkıyı çok severek dinlerdim bir zamanlar.Bugün radyoda çalınca birden eskilere döndüm..
Ben bu nefaseti nasıl seri üretim halinde yapabilirim hep onun derdindeyim.
İstiyorumki şöyle derin dondurucumu açtığımda dizi dizi köftelerim hazır bulunsun.Bunlarda yapılırken öyle çok yormasın:)
Hep isteğim makinada yapmaktı.Bunun içinde taa Gaziantep'ten aparat almıştım.(Meğer buralardada varmış)..
İlk deneyimim geçen yıl hüsranla sonuçlanmış,bununla böyle uğraşana kadar elimde yada fincanda daha kolay yaparım demiştim.
Evvelki gün yattığımda kafamda tasarlamaya başladım.Hüsranla sonuçlanan deneyimimde ne hata yapmıştım;Dış hamurunun kıvamı,bulgurumu,malzemesimi?
Yani makinadan hamuru çıkarmak neden bu kadar zor olmuştu,şekilsiz ve şemalsizdi?
İş çıkışı önce içli köftelik bulgur aldım.Yani klasik köftelik bulgur değil.İçinde beyazımsı sert taneleride olan çok ince bulgur..Urfa pazarı diye ürünler satan yerde buldum..
Kıymam 750 gramdı..Orta yağlı.Az sıvıyağda 3 tane doğranmış kuru soğanla birlikte iyice kavurup,baharatlarını ve en sondada kıyılmış maydanozunu katıp soğuması için kenara aldım.
Hamuru için yine 750 gram kadar bulgura 1-2 yemek kaşığı irmik,1 yemek kaşığı biber salçası,2 yemek kaşığı un ve tuzunu katıp ılık suyla iyice yoğurdum.Yani kulak memesi kıvamında diyebilirim.
Sonra makinada çevirerek çıkardığım boru şeklindeki hamurların önce bir tarafını kapatıp,içini doldurup ağzınıda kapatıp çoğalmasını seyretmeye koyuldum:)
Bu uzunlıkta koparıp koparıp doldurdum..Ama size tavsiyem bunu 2 kişiyle yapmanızdır.Zira hem çevir,hem hamuru makinaya ekle,hem doldur,hem kapat yinede yoruyor ama 2 kişiyle çok seri olacağına emin olabilirsiniz.
Yinede bu ölçüden 40 tane çıktı ve ben çabuk olduğu fikrindeydim.
Birdahaki sefere ölçüyü iki katına çıkarıp birazda stoklamayı düşünüyorum..
Yani 40 tane köfteden hiç kalmadıda:))
Bu şarkıyı çok severek dinlerdim bir zamanlar.Bugün radyoda çalınca birden eskilere döndüm..
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
11 MUHTEŞEM YORUM..:
elde yapması bana daha kolay göründü:)
çevir kapat uzun iş ben gibi tembel biri için:))
Yalnız bir başka tembel yanımı gördüm sen bulguru ıstlatmadan yoğurmuşsun ben direk sıcak suyla ıslatıyorum diğer türlüsü bana zor geliyor.
Ellerine sağlık canım
çok severek yerim ama severek yapamıyorum her seferinde bişeyleri eksik oluyor tarifini en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık
bir gün uygulamalı yapalım bizde canısı bu nefaseti,ne dersin??
çok hoşş anlatmışsın ama,yalnız başıma cesaret edemem kiii beeennn....
:)
ellerin dert görmesin,afiyet bak olsunn kardeşim.
öpüyorumm..
Eşim bayılır içli köfteye ileride bende almayı ddüşünüyorum,hoş ben daha elde bile denemedim yapmayı.Nefis görünüyorlar ellerine sağlık.
Herşey kolay artık, hepsine bir makina ama olsun hanımlara büyük kolaylık. Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor..
Ellerine sağlık.İçli köfteye bayılırım.Tabi ki birde uğraşması olmasa.Makine ile büyük kolaylık.Afiyet olsun:))
Allaaaaaa...bu makinadan bana hemen lazim bir tane, hemmmenn!! :)
Allahım nasıl severim ben bu arkadaşları
nasıl güzel dizilmişler öyle, yenmez mi onlar...tek başına yapmak da cesaret işi, sizi tebrik ediyorum...elllerinize sağlık...
Peki bu aparti nerden bulabiliriz ben eskisehirdeyim....sordum hiç biryerde bulamadım
Banada yıkma antepli urfalı kargoyla yollasa