18 Eylül 2013 Çarşamba

Alamanya-1...:)

Aslında 4 günlük ama yol sürelerini çıkınca 2 güne düşen Almanya seyahatim yıllar sonra yurtdışına çıkışımın iş sebebiyle bahanesi oldu..
Küçükken Hollanda'dan arasıra haftasonları akrabalarımıza gidişimizin çocuk hafızamda bıraktığı izlerden başka birşey yoktu hatırladığım..Yani bana göre Hollanda gibi bende izler oluşturmamış bir memleketti.
Yinede iş sebebiyle yapacağım,bende fazlasıyla heyecan uyandıran bu gidiş öylede ani olduki,2 gün öncesine kadar ortada olmayan bir seyahat..Bileti alıyoruz,gidiyorsun ile başlayıp noktalanan bir süreç:)Eh istemem yan cebime koy misali:)..Neyse gereği başarı ile yerine getirilip dönüldü çok şükür..


  Münih havaalanına doğru alçalmaya başlayınca ilk gözüme çarpan bu yeşillik ve düzene eşlik eden bulutsuz ve güneşsiz hava..10 derece civarında seyreden hava sıcaklığını bilerek Antalya'nın 37 derece sıcağından bir anda 3 saat sonra bu manzarayı görmek birazcık moral olarak çökertsede yinede heyecan vericiydi..


''Asla otelde kalmana izin vermeyiz,, deyip ısrarla evlerinde misafir eden akrabalarım ilk gün benim için döktürmüşler sağolsunlar..Halbuki otelim falan hazırken onların bu samimi ısrarlarını kıramazdım..


Sokaklarında dolaşırken,hala ne zaman geleceğiz acaba Münih merkezine,veya Münih temiyiz sorusunu mütemadiyen sorup durdum:)..Ben İstanbul veya en kötü ihtimalle Antalya gibi hareketli bir büyükşehir beklerken:)Güldüler..Bu kadar..Yani böyle burası dediler.


             Bir hafta sonra yapılacak geleneksel festivalleri ''Oktoberfest,, için yapılan hazırlıklar doludizgindi..


 İş durumlarını hallettiğim vakit dışında Münih'in en hareketli yeri olan Marinenplatz'a gezerek yol aldık akrabamla..Kalabalık artıyor ve düşüncelerimi geri alıyordum:)


                Meslek gereği böyle vitrinleri es geçmedim ama burdaki sebep milli duygulardı:))


Münih'te döner yedik:)..Açıkçası ne gerek var ve ben bu döneri zaten hep yerim diye içimden geçirirken başka bir seçeneğiminde pek olmadığı kanısına varmıştım..Yani yemek seçeneğimi burdan yana kullanmak zorunda olmam benim Alman pastasını kahve eşliğinde yememi engellemeyecekti:)

Dönere gelince,ben böyle bir döneri Türkiyede bile yemedim..Şaka falan değil...10 numara enfes döneri Gaziantep retoranda ülkemden binlerce kilometre uzaklıkta yedim..
Biz birşeylermi yapıyoruzki bu dönerlere burada bilemedim.


Geleneksel giysilerini ''oktoberfest,,te giyecekleri için bu özel deri,işlemeli kıyafeti vitrinlerde sık sık görmek mümkündü..


Mağazaları gezerken bu gördüğüm pamuklu basit geceliğin fiyatı beni şok etmeye yetti...Kalitelimi?..Evet.Ne olursa olsun,300 lira bir penye geceliğe verilirmi?..Kafayı yemiş bunlar:))


Her yer tarih kokuyor burada..Savaşta taş taş üstünde kalmayan bu şehirde yaşayanlar aynı taşları kullanarak şehri yeniden eski haliyle inşa etmişler...



               Gelecek postta görüşmek üzere sizleri harika bir şarkı ile başbaşa bırakıyorum..

5 MUHTEŞEM YORUM..:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Yine çok güzel fotoğrfalar ve anlatımla. gezdim bende oraları. yüreğine sağlık

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın sanki bende seninle aynı duyguları yaşadım bir an.Görüşmek üzere...

sihirlirloklava dedi ki...

Merhaba..Benim de Frankfurt ve Berlin'i görme şansım oldu.Münih havaalanında da birkaç saat geçirmişliğim var.Ama merak ediyordum doğrusu nasıl bir yer diye.Genel olarak yeşil ve temiz bir ülke Almanya..Yazının devamını bekliyoruz.sevgiler

Unknown dedi ki...

iyi gezmeler havvacığım
yine enteresan şeyler yakalamışsın
muhabbetle...

sibelinmutfagi dedi ki...

bende geçen yıl gitmiştim münihe mayıs ayında çok beğendim gerçekten çok güzel bloğumda yazmıştım sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors