22 Eylül 2013 Pazar

Alamanya-2

İner inmez soğuk hava beni biraz dumura uğratsada beni yağmurlu hava ziyadesiyle üzdü.Yani yanıma aldığım fotoğraf makinasını yer yer çıkarmakta zorlandım.
Kasvetli,bulanık,hep yağacakmış gibi bir hava..Antalya kadarda sıcak olsun istemiyordum tabii..Yani ben ne istediğiğimi bilmiyorum,hiçte birşey beğenmiyorum diye içinizden geçirsenizde ben sonbaharı çok seviyorum,açık ve net:)





Herkes tedbirli..Benim gibi hazırlıksız,sağa sola bakmaktan ıslandığının bile farkına varamayacak kadar şaşkın değil:)


                                         Münih'te her yer tarih,her yer nezih ve gezilesi..


Akrabamız Sevgi ablam sağolsun beni en ünlü yerleri Marienplatz'ta görüntülemekle kalmayıp bir güzel gezdirdi..Ayaklarımızın altı patlayana kadar gezdik.Münih'in bu merkezi dışındaki her yer sakin olduğundan dolayı ben her yeri öyle zannetmiştim:)..Kızlara ufak tefek hediyeler,alışveriş merkezlerinde gönlümüzce sallanmalar:))



Beni hayran bıraktıran tek şey diyebilirim,tarihlerine bu kadar sahip çıkıp herşeyin daha bugün yapılmış gibi görünmesi..Bakımlı ve  kendine özgü..Yani bizdeki gibi yüksek apartmanlar,işhanları ve görüntü kirliliği namına hiçbirşey yok..Tabiiki kendi ülkem muhteşem bir yer ama bu intizama hayran kalmadım desem yalan söylemiş olurum...Bir süre sonra  gezmek ve tatil için mükemmel bir ülke olduğuna karar verdiğin Almanya'da bir doğa ve kendi kültürüne tutkun biri olarak yaşayamayacağıma karar verdim..Tabii Almanya'da ben orda yaşayayım diye ölüyodu:))..Yani,ülkem bambaşka ama düzeltmemiz,aşmamız gereken o kadar çok şey varki..Bu ne parayla,ne pulla olur..






Meslek meslektir...:)hiç boşuna Türkiyede ağlamasın Almanlar pahalı alıyoruz Türkiye'de kuyumu diye..Kendi vitrinlerindeki bu yarı değerli taşların fiyatını görünce bundan sonra ''hadi ordan!,, demek gerek kendilerine:))..Hiç tereddütsüz..





Hem yorgunluk atmak,hem daha gelmeden belkide aklımda olan tek pastayı yemek için daldık bir alışveriş merkezine..''Bienenstich,, yedik..Kahve eşliğinde.Keyif yaptık.


Arka masamızdaki bu sevimli suratıda annesinden izin alarak görüntüledim..ÖÖÖyle,yok  izinsiz mizinsiz şak şak fotoğrak çekmek:)Türkiye'mi burası:)


7 MUHTEŞEM YORUM..:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Şhane. Bebeğede maşallah. Gerçekden Almanya hep grideğilmi. güneş olmazmışki zaten orda. Günes görünce hemen şişme havuz koyuyorlar bahçelerine :)

Banu dedi ki...

Merhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
Beni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...

Banu dedi ki...

İyi tatiller hemşerim kaymaklı pasta nefis görünüyor:))

bırtutamkekik dedi ki...

olayyyy beee.:)))
olduuu,,tarayıcıdann mışşşş
:)))
şükürrrler olsun beee..:)

LeylaK dedi ki...

1-İşte ben tam da öyle havaları seviyorum Havva :)

2- Senin kızlar imrenmedi mi sana :)

3- O yediğin şey nasıl bir şeyyy, çok merak ettim :)

4-Bebek tam Alman hakikaten :)

Daha gezme olur mu, bak yaz bitti, tatil bittii, imrenen var, gidemeyen var :)

Öperimmm

Unknown dedi ki...

sonunda yine yüzümde gülümseme bıraktırdın
sağ ol
kal sağlıcakla

Deniz dedi ki...

iyi gezmeler. fotograflariniz cok guzel. dediginiz gibi buralarda tarih cok onemlidir hatta bir apartmanda ev size ait olsa da balkonu kafaniza gore ciceklendiremezsiniz ;) diger balkonlarla uyumlu olmasi gerek ;)

ben de gezileirmi yazan bir blogger anneyim, yazilairnizi devamini merakla bekliyorum

sevgilerle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors