20 Ekim 2010 Çarşamba
elmalı,havuçlu,cevizli,tarçınlı kek:)
Epeydir kek yapmıyorum biliyorum.Yaptığım zamanda en sık yaptığım,benim tek sevdiğim,ev halkınında severek yediği bu kekin kıvamınıda çok seviyorum.Çikolatalı,üzümlü ve sade kekler bana göre değil açıkçası.Sabah kahvaltısında çocuklara bol protein olsun dedim ve biraz önce pişen kekim ve tarifi;..afiyet olsun...
Malzemeler:
-4 yumurta
-1 buçuk su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-2 buçuk su bardağı un
-1 büyük elma
-3 yada 4 tane havuç
-1 avuç hafif ufalanmış ceviz
-1 yemek kaşığından az tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri köpürünceye dek çırpıyoruz.Sırasıyla diğer malzemeleride katıp küçük küçük doğradığımız elma ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz havucuda katıp mikserle 30 saniye kadar çırpıp,en son olarakta kabartma tozu ve vanilyayı katıp fazla karıştırmadan yağlanmış dikdörtgen borcama(zira ben bu keki kalıpta sevmiyorum açıkçası)döküp,170 derecede pişirelim.Kürdan yada bıçak kontrolünü ihmal etmeyelim.
Kokusuyla,tadıyla enfes bir kek.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsuuun...
UĞUR IŞILAK-GÖZLERİN VURDU-YAKAMOZ-CY
video.mynet.com
Malzemeler:
-4 yumurta
-1 buçuk su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-2 buçuk su bardağı un
-1 büyük elma
-3 yada 4 tane havuç
-1 avuç hafif ufalanmış ceviz
-1 yemek kaşığından az tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri köpürünceye dek çırpıyoruz.Sırasıyla diğer malzemeleride katıp küçük küçük doğradığımız elma ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz havucuda katıp mikserle 30 saniye kadar çırpıp,en son olarakta kabartma tozu ve vanilyayı katıp fazla karıştırmadan yağlanmış dikdörtgen borcama(zira ben bu keki kalıpta sevmiyorum açıkçası)döküp,170 derecede pişirelim.Kürdan yada bıçak kontrolünü ihmal etmeyelim.
Kokusuyla,tadıyla enfes bir kek.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsuuun...
UĞUR IŞILAK-GÖZLERİN VURDU-YAKAMOZ-CY
video.mynet.com
Etiketler:pasta ve kekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Ekim
(21)
- Orman havası,piknik havası..
- Potada zaferle bir maç..
- Deniz deniz,...bendeniz.
- Çakma doğum günü:)
- ''Kimse Yokmu?''
- İlk Blogger Ödülüm.
- Oooof..of..
- Hazır yemek,hınzır
- Olur böyle şeyler...
- elmalı,havuçlu,cevizli,tarçınlı kek:)
- Eskiden,
- İzinli Pazar,güzel Pazar..
- Mimlendim,mimliyorum.
- Dadaş'ım Zemzeme'm,harikasınız...
- Siyaset bahane,sohbetler şahane...
- Öğrende geel,,
- Gurbetin en güzel zamanı...
- Esti sağdan soldan...
- Halasının kuzusuuu....
- Bir Pazartesi nasıl geçer?
- Asar Şamil ve Rus terzi...
-
▼
Ekim
(21)
11 MUHTEŞEM YORUM..:
tarcin kokusu misss gibi buralara kadar geldi. Ellerine saglik.
hımm çok leziz görünüyor..ellerine sağlık
İsmi bile kekin ne kadar güzel olduğunu açıklıo ellerinize sağlık :)
nefis olmuş ellerine sağlık.
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
Ellerine sağlık pek bir leziz olmuş bayılrım elma ceviz ve tarçın üçlüsüne
Ceviz ve tarçın ikilisi müthiş ruhumu okşar,içimi ısıtır.
Benim de en sevdiğim keklerden biridir gülüm (Hatta sevdiceğime yağtığım ilk kektir:)
Ellerine,gönlüne sağlık
Cici cumalar olsun..
Hepinize bu güzel yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum canlarım.Ah mümkün olsada birer dilim şuradan uzatabilsem sizlere...Çok seviyorum sizleri,eksik olmayın emi?
bayılırım elmalı tarçınlı keklere ellerine sağlık canım mutlu pazarlar
simdi tarifinize gore keki yaptım ıcıne bıraz da bıtter cıkolata ekledım nefıs kokuyor ve guzel gorunuyor:))) tadını merak edıyorum...
tesekkurler...
Mine Çep
Que rico me encanta las zanahorias y la canela gracias por compartir recetas de otras culturas un beso www.elhornodemaria.com