3 Şubat 2011 Perşembe

Gilaburu suyu ve nohut kavurma..

  Yine tam annesel lezzetler.Tatilde annemlerde olduğumuz sürece ne kadar özlediğimiz ve hatırlamayı unuttuğumuz lezzetler varsa annem durup durup çıkardı ortaya:)Bunlardan biride yine Kayseri ve yöresine ait gilaburu meyvesinin suyu. Kış akşamları içilir.sonbaharda meyve toplanır ve bidonlarla suya konulur.Aralık ayı sonu gibi açılır ve kendisinin yenmesi zor olduğu için suyu sıkılır.Şekersiz içebiliyorsanız ne ala..Koyu kıvamlı bir suyu olduğu için birazcık suyla inceltilir ve birazcık şeker katılarak içilir.Böbrek taşlarına müthiş faydası olduğu bilinir.Ben dahil olanlara duyurulur.Kayseri'de iseniz ihmal etmeyin derim..

Gilaburunun sıkılmadan önceki hali..



   Sonrası tatlıyla güzel oluyor:))..desemde siz sakın ikisini bağdaştırıp sağlıklı bir bardak tüketeceğim diye kalorileride depolamayın.Benimkisi sadece tatlı yemek için bulunan bir kılıf:))


  Yine annemin unutup zevkle hatırladığımız lezzetlerinden nohut kavurma.Akşamdan ıslattığı nohutları tuzla tavada kavurunca nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.Eskiden leblebimi varmış:)



 



Şebnem Ferah & Nilüfer - Erkekler Ağlamaz

11 MUHTEŞEM YORUM..:

gül dedi ki...

rengi harika hiç bilmediğim bir lezzet merak etim şimdiii....nohut kavurmasına gelince bende öyle yapıyorum canım çektimi dipfrizden çıkardığım haşlanmış nohutları bir güzel kavuruveriyorum süper oluyor,eline sağlık anacığının....

yemekbiraşk dedi ki...

ilk defa gördüm... afiyetler olsun..

mintinin dünyası dedi ki...

yapma bunu limon çiçaaaam:)))
nohutu kavurupta beni;babaannem kokan çocukluğuma götürme şimdi.nasıl bayılırdım.
eteğimin bir köşesini kıvoırır bu nohutlardan koyar geze geze yerdim köyde:))
yüreğine emeğiene sağlık misss çiçeğim...

Zeynep dedi ki...

Merhabalar, nohut kavurmasını biliyordum ama Gilaburu meyvesini ilk defa duydum çok hoş görünüyorlar ellerinize sağlık...
Sevgiyle..

humeyra dedi ki...

Çok ilginç şeyler görmüş oldum :) Ne gilaburuyu ne nohut kavurmayı hayatımda görmemiştim, gilaburu iyi birşeye benziyor, nerede bulunur ki acaba... Kayınpederin de böbrek taşları var.

SERRA dedi ki...

şu nohut kavurmasını unutmuşum bak...
hatırlattığın için sağol arkadaşım...

Yeşim dedi ki...

İlk defa görüyorum gilabiruyu.
nohut kavurması eski günlere götürdü beni:)
ellerine sağlık.
hayırlı cumalar:)

Unknown dedi ki...

nohut kavurmayı annemde biz küçükkeen sık sık yapardı.sıcak sıcak ne leziz olur.anneciginin ellerine saglık.

Narince dedi ki...

Nohut kavurma, sevgülüm görmesin:))

hayat dedi ki...

Gilaburu suyunun ne güzel bir rengi var. Nohut kavurma da harika görünüyor. Sıcak sıcak yemesi ne güzel olur:) Anneciğinin eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kal canım...

Avrupa'da yasam dedi ki...

girabuluyu duymustum,böbreklerimdeki taslar dolayisiyla ama hic icmedim,ne güzel herseyi bulabiliyorsununz,nohut kavurmasini da merak ettim simdi,ellerinze saglik,afiyetler olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors

Blog Archive