3 Temmuz 2011 Pazar

Hemen hemen yağsız yumurtalı ekmek,Adrasan ve Ulupınar..

  Efendim,diyette olunca pazar günlerini genelde dahil etmiyorum:)Çoluk çocuk cümbür cemaat biryerlere gideceğiz ve aç döneceğiz:)Olmuyor işte..Abartmadan yenir yaHu!

  Bu yumurtalı ekmeği annem yapardı bir zamanlar,hatırladığım kadarıylada üstüne de beyaz peynir koyar öyle kızartırdı tost makinasının arasında.Bugün izin günü deyip mideyede kahvaltıda birazcık izin verdim:)Yaren'e kış boyu kahvaltılarda sık sık yaptım ve çok seviyor.Akşamdan kalan bayat ekmekler dilimledim.Sütle çırptığım yumurtanın içine bir fiske karabiber ve tuz attım.Dilimlenmiş bayat ekmekleri bu karışıma iyice buladım.Hafifçe yağlanmış tost makınasının arasında kızarana kadar pişirin.Yanında peynirle muhteşem oluyor çok lezetli üstelikte çok hafif..


Birazcık dinlenme,birazcık tembellik edip çıktık dışarı.Çıralı ve Olympos'a kadar gitmiştik ama Adrasan'ı görmemiştik.Minelnur arkadaşının doğum gününe kaçtı.Yaren istemeye istemeye bizimle geldi.Bizim bu çocuklar bir alem.En ufak bir yolculuktan nefret ediyorlar.Ne kadar sürer?Çokmu uzak? diye oflaya puflaya soruları sormaya başlıyorlar.

   Güzel yer Adrasan.Ama ben şahsım adına söylersem,Çıralı'yı daha çok beğendim derim.İkiside sakin,dinlenilecek tatil beldeleri.Doğa güzelliği tabii bambaşka..


     Ablası yokmuş,denizede girmezmiş,bir surat bir tafra...Bizde zaten denize girmeye bayılmıyoruz:)Ortamı seyretmek en güzeli..Dolaşmak,biraz huzur bulmak..Tabi çocuklar olmadan bu dediklerim dahada olacak gibiydi:)

    Acıktık tabii bu arada.En yakın yer olan Ulupınar'da soluklandık.Sık sık gittiğimiz,sevdiğimiz bir yer ama Dim Çayı'nı gördükten sonra buranın pabucunu dama attık.Rus kafilelerden burdada kurtulamadım.Onların gelemediği bir yer yokmu Antalya'da Allaasen?:)


  
     Yiyecekleri balıkları isteyen oltayla tutabiliyor.Eğer bu balıkları yemekte ısrarlı iseler muhtemelen aç kalmışlardır çünkü biz orda olduğumuz müddetçe bir tane bile yakalayamadılar:))



 
       Sadece ucundan koparıp tadına baktım:)



    Yoksa benim menüm sağlıklı ve çok masumdu...



      Anne adayının sabrı...




    
               Buzzzzz   gibi!






               Sevgiyle,muhabbetle...


İbrahim Tatlıses Gelmezsen Gelme 2008 rubeyda

8 MUHTEŞEM YORUM..:

neval dedi ki...

adrasan hep merak ettiğimiz yer,sağolasın .

keskinli dedi ki...

vallahi kiskandim simdi yerinizde olmak icin neler vermezdim ya güzel vatanin her bir kösesi cennet tatil icin iyi bir fikir ayrica masum menüde de gözüm kaldi söyleyim :-)) sevgiler

Peritozu dedi ki...

Ne kadar keyifli gorunuyor burasi, hatta o kadar ozendim ki sabah sabah canim balik bile istedi :)

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

ne kadar huzurlu ve mutlu görünüyorsunuz sevgilerimi gönderiyorum iyi gezmeler

Banu dedi ki...

Canım merhaba:) Orası cennet köşesi mi?? Ayyy sefan olsun şeker iyi tatiller öptüm...

Limon çiçekleri dedi ki...

Neval:merakını çok detaylı giderebilmiş değilim aslında canım ama sağolasın.

keskinli İkizlerinannesi:Ah canım bende bilirim o gurbetliği..Tez zamanda sende kavuşursun inşallah bu güzelliklere.Masum menü..evet çok masum:))

Peri tozu Fotoğraf:Canım sabah sabah balık istetecek kadar çekii görüntüler olduğuna sevindim:))Sevgiyle..

Nesli:Teşekkür ediyorum canım,allah herkese nasip etsin inşAllah öpüyorum.

Banu:Cennetmi?Gitmesi bu kadar kolay olsa keşke:))Teşekkür ediyorum canısı..

Hayatın Tatları dedi ki...

çocuklar hep aynı demekki hep bildikleri bir yere giderken bile daha çok var mı az mı kaldı diye sorarlar! ekmeklere bayıldım inan tost makinasında pişirmek hiç aklıma gelmemişti pratik fikir için teşekkürler ....

Ayserose dedi ki...

Antalya kavrulurken şimdi ulupınarda olmak vardı:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors