9 Eylül 2011 Cuma

Gaziantep günlüğü,

  Dediğim gibi,annemide aldık yanımıza.Bir Ramazan boyu sahura kalkmaktan,bahçe işlerinden yoruldu.Birkaç gün onun içinde yorulsada değişik gelecektir diye düşündük.
  Bayramdan sonraki ilk gün çıktık yola.Kahramanmaraş'ı giderken es geçtik,dönüşte burda oturan teyzemin kızı Seher'i ziyaret edecektik.Eşim sadece cuma namazını burda kıldı.Maraş'ın bir köyünde.Arabadan inince sıcağa doğru yol aldığımızı anladım.Sabırsızlıkla Gaziantep'e varmanın heyecanını yaşıyorduk.Öğle yemeğinin,akşam yemeğinin,tatlının nerelerde yeneceğinin fizibilite çalışmalarını önceden yapmıştık:).Hesap edemediğimiz tek şey bayram sonrası ilk günün kalabalığı idi.Bunun sonucundada meşhur Halil usta'nın yerinde ayakta boş masa bulabilmenin sıkıntısını yaşadık(herkes gibi).


   Annem ''bu kadar kalabalıkta yemek zorundamıyız ne diye bekliyoruz''der gibi bakıyordu.Sonucunda gelen etlerin lezzetinden ne demek istediğimizi anladı:)




   Gaziantep gibi bir yerde tabaktaki biber acımıdır demek gibi bir gaflette bulunup çatalımı bibere değdirdim.Dikkatinizi çekerim sadece değdirdim.Dudaklarım şişmiş bir şekilde yemeğimi bitirmek zorunda kaldım:))..Ben bu şekilde acıya mukavemetimi ölçmüş olsamda,yan masadakilerin bu biberleri çatır çutur yemesini hayretle izledik.Hatta garsonun ''bu biberleri acıdan saymayanlar bile var''demesini işittik:)


   Meşhur kaşık salatasını kaşıklaya kaşıklaya yedik.


    3 yıl öncesine göre reklam kokan hareketler bulduk Halil ustada:)


    Kendimizi oraya gelen yüzlerce ünlüden biri olarak sayıp hatıra fotosu çektirdik.Acaba bizim resmimizide duvara çerçeveletip asarlarmı?:)


  Akşama kadar zamanımız var , Gaziantep çarşısını turlayalım dedik.Renk cümbüşünün içinde buluverdik kendimizi...











    Salçalarımızı,kurularımızı aldık...








  İmam Çağdaş'ın baklavalarından yemeden gelmek olmazdı...
   


  
    Ertesi sabah bir önceki gezimizde içemediğim beyran çorbasını kahvaltıda denemeye 
kararlıydım.Annem hariç kafilenin diğer üyeleri bu çorbayı içmeyi reddetmiş olsalarda ne kaçırdıklarını hiçbir zaman bilemeyecekler:)





   Diğer gezginler kahvaltıda katmerden yana oy kullandılar.Demokrasi var.İkinci kahvaltı sofrası katmerci Zekeriya ustadaydı.Maalesef ikinci kahvaltı sofrasındanda tırtıkladım:)Tatlı niyetine..




    Emine Göğüş mutfak müzesi..



   Annem birden tanıdığı eski mutfak eşyalarını görünce heyecanla anlatmaya başladı...:)






   İlginç bir anekdot..



    Gezelim güzelleşelim:))


   Bugünlük bu kadar sevgili dostlar.Şanlıurfa günlüğünde buluşmak üzere,sevgiyle kalın...
 Beraber aşağıdaki türküyü rica etsem dinlermiyiz?


20 MUHTEŞEM YORUM..:

Adsız dedi ki...

antep gbisi varmıdır,cok güzel heleki carşı ve yemekler..:)) afiyet şeker bal olsun canım sevgi ve muhabbetlerle...

gutguturuna dedi ki...

o kuruların resimleri var yaa sanki tablo mübarekler..monalisa yanlarında sönük kalır..ne güzel ne keyifli bir gezi olmuş..darısı başıma:))

bırtutamkekik dedi ki...

canım benimm:)yüreğine ve resimleyenin ellerine gözlerine sağlık...
gidip görmüş kadar zevkle ve heyecanla okudum yazını...özellikle o kurutulmuş sebzelerin rengi ne bayıldımmm:)
ne kadar albenili görünüyorlar..resimler muhteşem..
bekliyorum muhteşem postlarını heyecan ilee:)
sevgilerimle hayırlı cumalar...

Hatice Mungan dedi ki...

Harika bir yazi olmus, yine vatan hasreti ile doldu icim ne diyeyim. Gaziantep´i oldum olasi hep merak etmisimdir. Cok sevdigim Antepli arkadaslarim oldugu icindir belki...

Sevgiler...

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

ayy inanmıyorum, geçen sene kasım ayında gitmiştik, bayıldımmm.. bu sene tekrar gitmeyi istiyordum ama sanırım gidemicezzz.. gözüm gönlüm açıldı fotolarla, elinize sağlık. hele ki o katmer, beni benden almıştı resmen.. afiyet bal şeker olsun :)

New York'tan dedi ki...

Ne guzel bir gezi olmus bende cok istiyorum insallah kismet olur bir gun :)

irem dedi ki...

çok keyifli ve çok lezzetli bir gezi olmuş. çorbayı merak ettim tarifini bulup yapıp denemek lazım ve aklım müzedeki o şekil şekil kalburlarda kaldı.

pembe kekik dedi ki...

Ben de İmam Çağdaş'ta baklava yemiştim.O gün bu gündür başka hiç bir baklavayı sevemedim.Çarşısı da çok güzel.Bir daha gitmek kısmet olursa Halil Usta'ya da gitmek isterim.Çok güzel bir yazı olmuş.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

benim güzel memleketim:)

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Valla milletin Çeşme,Bodrum tatillerinin postlarını görmekten gına gelmişti.Sanki bu memleket sadece oralardan ibaret.Herkeste havalar 1500.Bu Gaziantep postunu öyle sevdim ki.Hele o baklava ve katmer için bir de o etler için neler vermezdim:-))O kurutulmuş patlıcanların renkleri ne kadar güzeldir öyle.. Muhteşem görünüyorlar. Bir de senin içtiğin çorbayı çok merak ettim.Çok güzel bir post olmuş.Sevgiler....

http://papis-style.blogspot.com

Unknown dedi ki...

bende sizin bloğunuza bayıldım sanırım en 1 saat kadar gezdim emeğinize sağlık yazılar akıcı resimler enfes sefanız olsun esenkalın

Unknown dedi ki...

memleketimi gezmişsin ne güzel.aslında babamın mesleginden dolayı yıllarca kiliste yaşadık o yüzden buralı sayarım kendimi.ne güzeldir her yeri.gurbet kokosu aldım.sayende özlem giderdim.teşekkürler.ama birşey unutmuşsunuz künefe.oaralarda künefe buralardaki gibi degil muhteşem olur.

FATOŞ dedi ki...

Kurutulmuş biberin fotolarına bayıldımm.İnsan onu kullanamaz ben olsam mutfağıma asar onu gelip gider severim.Ne kadar güzel bir ülkemiz var bizim her yanı ayrı bir cennet.Yemek konusuna hiç girmicem zira sabah sabah ofiste ağzım sulandı
Fatoş

Oglak Kizlari dedi ki...

Hayatım,

Okurken, sesli eşime de okudum. kasım da ekonomik uçak bileti bulup gitmek lazım dedik. Gezelim güzel olalım, gazel plmayalım dedik. Gülüştük. Ellerine sağlık.

Güzel aile annesi Çiğdem

SERRA dedi ki...

ee şimdi sana nasıl hevezlendim anlatamam:(
yok bu kocayı kandırıp bir de G.antep yapmalı, Urfa'yıda merakla bekliyorum..sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Gaziantepe e gidesim geldi bir ann
Kim bilir belki bir gun benide ceke r o topraklar.
Sefa

anneanneninemekleri dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir gezi olmuş,resimler de harika ama etler hepsinden güzel görünüyor,sevgiler

Sıdıka dedi ki...

yalnız gittiğiniz yerlerin mutfağına odaklandım.baklava ve çiğ köfte alıp götürdü hmmmm :)

Sıdıka dedi ki...

yalnız gittiğiniz yerlerin mutfağına odaklandım.baklava ve çiğ köfte alıp götürdü hmmmm :)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bravo arkadaşım yaaaa.....gezdiğim yerler sanki birlikte gitmişiz hissi verdi bana..:))...ne güzel ...GEZEN GÜZEL OTURAN GAZEL OLUR sözünü nasıl kaçırmışım...senin resim karende görünce farkettim...ellerinize sağlık...bu arada kilo almadan gezmişsin sanki nasıl başardın...ben başaramadımda...:))) sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors