20 Eylül 2011 Salı

Maraton başladı..

  Cuma günü benim mesaim,bugünden itibarende toplu mesai başladı:)Artık yaklaşık 10 ay sürecek bir maratonun başındayız.Tüm anne ve babalara Allah kolaylık versin:)Çocuklarada tabii.Bu ara çoğu blogda gördüğüm yazıların benzerini benimde yazmam kaçınılmaz oldu.E haliyle bizde bu koşuşturmanın baş aktörleri olarak çocuklardan daha heyecanlı,telaşlı durumdayız.Çocuklar dediğime bakmayın bizimkiler artık e...k kadar oldular tabii afedersiniz:)Değişen birşey yok aslında,sorumluluklarında hala çocuklar bize göre.
  Herkes gibi bizde bugün  ilk kırtasiye eksiklerini gidermek için telaştaydık.Defterler kaplanacak diye ben ortalığı paniğe verirken bana ''hangi çağdasın anne,, der gibi baktılar.Bizim zamanımızda telli defterler yasakken(niye olduğunu hala anlamış olmasamda)bizimkiler dışları plastik ve telli defterlere yapıştılar.Kaplamaya gerek yok:)Kitaplarda zaten çok kullanılmıyormuş(ki geçen yıl hiç açılmamış kitaplar vardı).Canıma minnet,bende geceyarılarına kadar defter kitap kaplamaya çok meraklı değildim:)Ben kırmızı kalemleri sepete doldururken bana güldüler,renkli stabilo kalemler varmış artık anneleri ilkokul öğrencisimiymiş onlar :))Ne biliim,unutamamışım bizim hala lisede bile kırmızı kurşun kalemle başlık atmayanın yazılısının geçersiz sayıldığını,tükenmez kalem kullanmanın yasak olduğunu,kitap defter kaplamasının kontrol edilmesini(kaplamayanların ceza aldığını),ailelerin uyarıldığını,bulunamayan kitaplar yüzünden öğrencilerin azarlandığını.....Nasıl bir şekilcilik ve saçma baskılardı öğrenci üzerinde.Nasıl heveslenilirdi bu yüzden Türkçe kompozisyon derslerinin dolma kalemle  yazılmasına.O dolmakalem özenle saklanırdı.
   Bugün kırtasiye aldığımız yere şöyle bir baktım.O kalemlerin çeşidine,renkli kağıtlara,defterlerin kırkbir çeşidine,silgilerin kutularla satılmasına...Veliler fiyatına bile bakmadan sepete dolduruyor,öğrenciler ise bu bolluğun farkında bile değiller.Bir an eskiden bir silgiyi,kalemi birkaç yıl özenle kullanan arkadaşlarım geldi gözümün önüne.Silgilerin üzerine isimler yazılır,sınıfı ve numarası ile birlikte,hatta ve hatta ortasından delinip boyna bile asılırdı.Kalemler çabuk bitmesin diye öyle sık sık açılmazdı.Kırmızı kalemler avuç içinde kaybolana dek kullanılırdı.Yarım defterler atılmaz,ders kitapları bir alta giden sınıflara verilmek üzere saklanırdı.Gerçi istensede o kadar çeşit yoktu,olsada pahalıydı...
   Biraz hayıflandım birazda sevindim ama sanırım daha çok şaşırdım,ben hala o yıllarda kalmışım:))Keşke kalsaydım.....

   Işın Karaca çook güzel bir albüm yapmış ve ben bayıldımmm!Hergün bir şarkısını paylaşmaya karar verdim ama sizdende dinlemenizi rica edeceğim...Seviyorum sizleri!

7 MUHTEŞEM YORUM..:

Hatice Mungan dedi ki...

Eski yillarim geldi benim de aklima... Yari dönem Türkiye´de yari dönem burada gecen ilkokul yillarim... Simdi cocuklarimizin hayatlariyla mukayese ettigimizde hic eksiklik cekmemis cocuklardan bir seylerin kiymetini bilmelerini istememiz hata diye düsünüyorum. Benim en cok sevdigim kitaplarimin kokusuydu. Oysa simdilerde kitaplarini koklayan cocuklara hic rastlamadim.
Yavrulariniza basarilar diliyorum.

SERRA dedi ki...

Sana ve Hatice'ye katılıyorum hani kitap kokusu vardır ya yakında çocuklar onu da bulamıcak çünkü tablet bilg. dönemi başlıcak.
Bolluk ve tatminsizlik zamanımızın özeti....

çeşnici Handan dedi ki...

Bizim evde de durum aynı kalem defter konusunda kızım garip garip bakıyor bana çünkü ben de hala o devirde kaldım ama hangi devir daha iyi bilemiyorum. Tüm öğrencilere başarılar dilerim. Sevgilerimle.

lezzetli tatlar dedi ki...

allah tüm öğrencilere zihin açıklığı versin ve dışarıdan gelecek kötülüklerden korusun evlatlarımızı...sevgiyle

LeylaK dedi ki...

evet ya Havva eskilerle şimdi arasında dağlar var dağlar...bu nesil ne kadar bol çeşit görseler de bizim nesil daha bi güzeldi bence.veya benim tesellim bu :) hepsine başarılar.Kahve Dükkanı'ndan sevgiler....

Unknown dedi ki...

Benim kuzum 5.sınıf sevgili limon çiçekleri,dün geceye kadar 14kitabı özenle kapladım,etiketledim,kırmızı kalemini,ucunu,silgisini,kalemtraşını kalemliğine doldurduk.

behsettiğin gibi defterler telli,olduğu için kaplamak gerekmedi.

ben o sevinci yaşaın istiyorum.
okul telaşı ayrı bir güzel olsun,ilerleyen yıllarda sevgiyle hatırlasın diye...lise zamanlarında nasıl olur bilemiyorum tabiki.

kolaylıklar diliyorum,

en içten,

sevgilerimle...

Mehlika Yıldırım dedi ki...

canım başarı dolu yeni bir eğitim yılı dilerim size, bu arada blogunu yenilemişsin kesinlikle harika olmuş çok beğendim =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors