11 Eylül 2011 Pazar

Şanlıurfa günlüğü,


    Peygamberler diyarı güzel Urfa'ya selamı olanların selamını ba'şım üstüne aldım ve buraya getirdim.Ayrı bir güzelliği,mistik bir havası olan bu diyarda tek şikayetçi olduğumuz konu sıcaktı.Zaten mimarisi ve sosyal yapısı ile farklı olan kentte kendimi arap ülkelerinde hissettim.Bu diğer geldiğimdede böyleydi.Sıcaktan balıklı göl civarındaki mağaraya gitmeyi gözümüz yemedi açıkçası.Güzelim balıklı göldeki suyun başı tek serinlik hissettiğimiz yerdi.O kadar kalabalık vardıki 3 yıl önce geldiğimizde yem attığımız balıklar neredeyse birbirlerini parçalayacakmış gibilerdi yem kapmak için.Bu sefer doymuşlar,attığımız yemler suyun yüzeyinde yüzmekten başka bir işe yaramadılar:)





   Buradaki en eğlenceli bölüm:)Yöresel kıyafetlerle fotoğraf çekilmek.Benim herzamanki gibi kokoşluğum üstümde olup en janjanlısını seçmek gibi bir tesadüfüm oldu:)



    Yarenimin kıyafetide çok uyumluydu..


   Anacığımada zorla giydirdik ya:)...hoşunada gitti hani yani:))


   Nereyemi bakıyoruz?...Acaba bu sıcakta oradaki mağaraya tırmansakmııı tırmanmasakmı:))


   Bu kadar gezdikten sonra yemeği meşhur Sembol ciğercisinde yemek istedik.Urfa'da adımbaşı ciğerci var.Sokaklarda heryerden ciğer kokusu geliyor.Eşim ertesi sabah için güzel bir kahvaltı mekanı sordu garsona..Aldığı cevap;Abi o saatte ciğerciler henüz açık olmaz:)))Yani biz aslında akşam yemeğinde aynı zamanda kahvaltıyıda etmiş olduk:)Tabakta değil,lavaş arasında ikram ediliyor.Bizce hiçbir mahsuru yoktu,lezzetliydi...Hemde çook..


    Yorulduuuk...Ne kadar isotlu salata varsa yedik.Hakikaten Urfa'da isot bol kullanılıyor.Hatta salça gibi herşeye koyacak kadar..


    Akşama  güzel bir sıragecesine katılmak için konukevlerini gezdik..

  

    Gülizar konukevindeki sıragecesine zevkle katıldık..



    Kurtlarını dökenler döktü:)


    Ama ustamız çiğköftesini tüm maharetini kullanarak yoğurdu...


   Tadımı?...Valla ben bu kadar isotlu bir çiğköftede lezzet aldım desem yalan olur.Kendi yaptığım çiğköfte tercihimdir:)..Kısacası benim damak zevkime uy-ma-dı :))



    Gecenin son bölümünde getirilen yöresel şıllık tatlısı güzeldi...Bildiğimiz krep ve arasında ceviz,üzerine bol şerbet ve yine ceviz....







    Mutlulukla sevgiyle kalın emi?...Mardin günlüğünde buluşmak üzere güzel bir türküyle veda etmek istiyorum...Buyrun beraber dinleyelim;


Kıraç - Uyan Sunam Uyan [ HQ video Klip ]   faCRYsis

8 MUHTEŞEM YORUM..:

muhabbetsofrasi dedi ki...

her bir köşesi ayrı bir cennet memleketimin

darısı başıma diyim bende :)

gezmediğim görmediğim yer kalmasın :)

Hatice Mungan dedi ki...

Cok hos bir gezi olmus. Urfa´nin insanlarinin cok misafirperver oldugunu biliyorum. En azindan simdiye kadar tanidigim tüm Urfa´lilar bana bunu hissettirdi. Bizim yerimize de yiyip icin ve de gezin.
Yazinin sonunda paylastiginiz türküyü de cok severim ayrica.

mine dedi ki...

harika fotoğraflar ben de tekrar gitmek istiyorum bakalım ne zaman hayırlısı : )

sakine dedi ki...

OHH ne güzel gezdiniz valla.Darısı bize inşallah..Fotoğraflar süper..Özellikle annemin türban üzerine bağladığı şala çok güldüm..

New York'tan dedi ki...

Bende gezmek istiyorum en kisa zamanda oralari, cok guzel kareler :)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

yeniden merhaba,
diğer arkadaşların sayfasında yorumlarınızı görünce döndüğünüzü anladım...ama neden ben sizi takip edemememiştim...baktımki takip listemde yoksunuz...çok üzüldüm hemen ekledim ve sanırım arayıda güzel kapattım...bütün yazıları arkası yarın tadında okudum( antep-urfa-mardin...)....bildiğim yerleri yeniden gezmiş oldum...sefanız olsun...

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

çiğ köftenin acı kıvamında size katılıyorum...kesinlikle çok acı olursa sadece acı tadı geliyor ve çiğ köfteyi anlayamıyor insan...

Adsız dedi ki...

Çok keyifli, hem ruha hem de mideye hitap eden yöremiz Şanlıurfa. Bir değil bir kaç kez gitmmek şart zira tadı damağında kalıyor insanın. Yüreğinize sağlık :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors