18 Mart 2012 Pazar

Misafirin misafiri..

   Arkadaşımız (aynı zamanda mesai arkadaşım)Mahmut misafir olarak gideceği eve bizide davet edince böyle bir başlık çıktı ortaya..Hiç adetimiz değildir böyle birşey ama kurban münasebetiyle tanıştığımız akrabalarıyla azda olsa bir aşinalık,tanışıklık vardı.Onlarda Kayserili:)Bugün Pazar ve mevsim,güzelliklerinin sinyallerini göndermeye başladı Antalya'da.Öğleye kadar çalışmış olsamda önemli değildi.Ben eşimle telefonda öğleden sonrası için neler yaparız planları yaparken Mahmut gidecekleri akrabalarının evine ısrar kıyamet davet etti..Olurmu,olmazmı derken ev sahibine haber vermiş bile.Evsahibinin cevabı ise gittiğimizde itiraf doluydu:))''Baaşım üzerine ama sosyete falan olurlarda,biz bir gecekonduda oturuyoruz,burayı beğenirlermi yavrum?,,demiş teyzem:))endişeyle..Tabii ben işçıkışı kıyafetlerimle gitsemde eşimden getirmesi için gündelik kıyafet istemiştim.O şekildede kapıda görünce teyzem öyle bir baktı,nasıl davranacağını şaşırdı:))...
   Ver teyzem bir yeleğini burası esiyor!dedim şaşırdı:)En güzel yeleğini seçmeye çalıştı,hooop giyiverdim..Daha önce yapılacak ''kiremitte tavuk,,için ön hazırlıklar tamamlanmış...Geçtik başına..


     Türk insanının sınır tanımaz damak zevki düşkünlüğünün ürünü olan bu ''sobalı güveç,, çok ilginçti.İlk defa rastladım ama onlarda bir pazarda rastlayıp almışlar....Epey bi inceledim..toprak güvecin materyalinden üstünü yapmışlar,altında ise odun yanan sobası.Herşey pişiriyorlarmış.Gözleme,börek,çörek...Biz sebzeleri pişirerek başladık.

  
     Geçtim sobanın başına,göründüğüm gibi değilim ben!der gibi:))


     Semra ile sebzeleri soyarken teyze ''aman ellerin batmasın ben yapayım,,larla ortalarda uğraşsada hiç aldırmadım..Tam aradığım ortam.Ne güzel..

                                          ''hünnap,,diye bir meyve ağaçları varmış bahçede.İğde gibi bir dokusu var ama daha farklı ve süngerimsi.Küçücük bir çekirdeği, ve en son damakta erik gibi bir tad bırakıyor .Çok tatlı..Fazla yiyemiyorsun.


      Masayı şurayamı kursak burayamı derken boşverin siz hep nasıl yiyorsanız lütfen öyle yiyelim dedik.Yerde...Ne güldük,ne şamata yaptık hala karnım ağrıyor:))
     Velhasılı harika bir gün geçirdik hemşehrilerimizle.Doğal,neşeli ve dostane..Konular,sohbetler ve şiveler hiç yabancı değildi...Şahender teyze ve İlhan amcaya misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ettik.Harika insanlar..Birdahaki sefere deyip ellerini öpüp ayrıldık..

8 MUHTEŞEM YORUM..:

Swotpisces dedi ki...

o soba çok ilginçm,ş
çok işe yaradığı kesin, mamalarınıza bittim...

Kafe de Mola dedi ki...

Oh oh afiyet olsun.Yer sofrası gibisi yok valla.Canım memleketim Malatyada'da sofraların çoğu bu şekildedir.
Bu arada çok zayıflamışsın.Maşşalah diyelim.Hemde çok zayıflamışsın gerçekten:/

Newyork'tan dedi ki...

Ne sicak bir yemek olmus :)

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

ne güzel anlatmışsın güzel bir gün geçmiş....

bırtutamkekik dedi ki...

kuzummm benimm:!!
güzel arkadaşımm:)))
nasıl da sıcak nasıl içtendir o bir bilse herkeslerr..
bir kez daha içim kaynadı gülümm sana:))
afiyet bal olsun..
hzur dolu bir hafta dileğimle..
öpüldün kiii;)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

o sicacik ortam fotolara oyle guzel yansimis ki... hep dost muhabbetli, baki kalacak arkadasliklara dostluklara insallah...

çatlakkafe dedi ki...

afiyet olsun

Hatice Mungan dedi ki...

Ne hos anlatmissiniz yine, her zamanki gibi. Mütevazi insan her yerde sevilir, siz de kendinizi cok sevdirmissiniz belli. Ben de cok seviyorum sizi, cok tatlisiniz, masaallah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors