21 Mayıs 2012 Pazartesi

limonlu,beyaz çikolata soslu kek..

Bugün izinli olmanın keyfini evde temizlik,pazar alışverişi ve yemek yaparak geçirmek en tabii durumdu.Vaktim azda olsa kalmışken birde yeni aldığım ama bir türlü kullanmaya fırsat bulamadığım silikon kek kalıbını deneyeyim dedim.
Zannettimki kalıp yağlanmadan çok pratik bir şekilde kek çıkacak ve ben bu kalıbın keyfini her kek yapışımda çıkaracağım..Malzemeyi kalıba dökmeden nette yinede bir araştırma yapayım dedim ve iyikide yapmışım.Kesinlikle yağlayın diyorlar yoksa yapışıyormuş.
Doğaçlama bir kek olsun dedim,evde ne varsa...Limonlu yapmak istedim.Bir avuç kadarda ufalanmış ceviz vardı.Limon kabuklarını rendelemeyi gözüm yemedi.Daha doğrusu rendelenmek için çok yumuşamışlardı.
Dr.Oetker'in limon aroması imdadıma yetişti.Hani şu küçük tüplerde satılan.(Eşim ne kadar bu yapay aromalara karşı çıksada yiyene kadar söylemedim)
4 yumurta,1 buçuk su bardağı şekerle iyice çırpıldı.1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt,2 buçuk su bardağı un,kabartma tozu,vanilya,bir avuç dövülmüş ceviz ve 1 minik şişe limon aroması...
Hafifçe yağladığım kalıba malzemeyi döktüm ve 165 derecede iyice kızarana kadar pişirdim zira içi pişmekte güçlük çekti.Çünkü şekilli olduğu için ortası bayağı kalın olmuştu.


Çıkarana kadar akla karayı seçtim ve bayağı bir hasara uğrattım:)...Hayal kırıklığı oldu benim için.Oysa ne umutlar beslemiştim bu kek için.Bir şaheser yaratacağımdan emindim.Ev ahalisine kocamaan bir sürpriiiz! diyecektim:)Tadı çok güzeldi..Amma velakin gül şeklinin yaprak uçları ince oluşundan mütevellit kurumuşlardı.Kek fanusuyla hemen kapatınca yumuşadılar ama....Ben kırmadan,kolayca çıkan bir kek hayal etmiştim:((


Evde birde dr.Oetker'in beyaz çikolata sosu vardı.Denememiştim hiç ama almışız öylesine.Pişirip soğutup üzerine döküverdim...Tadımı?...Bayıldılar!..Çok sevindim.hayal kırıklığımı belli etmeden zevkle yemelerini yine zevkle seyrettim.
Sanırım uzunca bir süre bu kalıbı kullanmayacağım.Belki görsel açıdan masamda ikramlık olarak dekor şeklinde kullanabilirim bununla yaptığım kekleri...Yoksa şekil çok güzel yani...


Sevgiyle,mutlulukla kalın...




13 MUHTEŞEM YORUM..:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ablacım ya bende bayılıyorum o şekilli kalıplara vbe aslında kalıp yağlamaktan da nefret ettiğim için silikon istiyordum.
böyle mağazalarda satılanlara pek güvenemiyordum iyi ki almamışım.
tupperwarden alacağım

Swotpisces dedi ki...

tadı güzelse sorun değil bence, sevgilerrrr...

Unknown dedi ki...

sen üzülme tadı iyiyse zararda değilsin demektir. ayrıca ben de düşünüyordum almayı iyiki almamışım benim işime yaradı yani. Sevgiler gönderiyorum

Oglak Kizlari dedi ki...

Boşveer kullanma şu slikon kapları.
Dr. Oetker ide boşver. İçinde zararlı birsürü şey var.

Kıl anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik cok güzel bu kalibdan bendede var cok hos.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

boşverin, zaten silikon kullanmayın...
şekil önemli değil bence damakta bıraktığı lezzet önemli, o da yeterince olmuş belli ki, ev halkına afiyet olsun, sizin de ellerinize sağlık...

Mucit Anne dedi ki...

Günaydın :))
Aman Allahım sabah sabah keklere bakıyorum. :)
Görüntü süper! Tadı da öyledir sanırım.

Aynur dedi ki...

Selam canım:)
Gül kalıpdan bende de var pilav,kısır,irmik tatlısı vs. şekillendirmede kullanıyorum kek pişirmede bende memnun kalmadım aynen:(
Ama resimdeki kek nefis görünüyor eline sağlık afiyet olmuş bile:)
sevgiler

MAZES dedi ki...

BİRAZ ÖNCE TOMBUL TARİFLERDEYDİM,BRAVO ,BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORSUN ,BAK BU SİTE İÇİN BANA NE GELDİ : https://www.yemekgurmesi.com/tarif-gonder.html -LİNKİ KOPYALADIM İÇİRİĞİ MAALESEF KOPİYALANMIYORU ,AMA YAZILANLAR BU :sitenin güvenlik sertifikasına gevenilmiyoru.www.yemek gurmesi.com alanına ulaşmaya denediniz ,ancak sunucu bilgisayarınızınişletim sisteminizin güvenmediği bir tüzel kişi tarafından yayınlanmış bir sertifika sundu.Bu , sunucunun ,google chrome'un kimlik bilgileri konusunda güvenemiğeceğini kendi güvenlik kimlik bilgilerini oluşturduğu anlamına gelebilir veya bir saldırgan iletişiminize müdahale etmeye çalışıyor olabilir . ÖZELİKLE daha önce bu site için bu uyarı ile karşılaşmadıysanız ilerlememelisiniz.

kiymetligunler dedi ki...

Bende almaya niyetlenmistim ama vazgectim blogunu okuyunca, ellerine saglik aksam aksam canim cekti icim gitti ofofof..even in de kast kijken wat ik heb aan lekkers:)

pasta köşesi dedi ki...

Beyaz çikolatayı bende almıştım canım hala deneyeceğim inşallah :)
ilk denemede olur ama o kadar moral bozmak yok :)lezzet güzel olduğuna göre görüntü çok daha kolay halledilebilir :)sevgiler canım:)

ihlamurcum dedi ki...

Maalesef bu kalıpları yağlamadan kullanma diye birşey yok.Şekillerinin tam çıkması için ben yumuşak margarinle yağlıyorum.Ve sıcakken kalıptan hemne çıkarıyorum,neyse ki çikolata sosuyla sizde gene döktürmüşsünüz.
Elinize sağlık.

SADE KAHVE dedi ki...

Ellerine sağlık canım . Banada kızkardeşim almış bu kalıbı bol yağlamak gerekiyor bu silikon fırcalar varya ortaya yağı döküyorum fırçayla sürüyorum heryere. Hiç yapışmadı böyle benimki ama ben birde tabagı üstüne kapattım ters çevirdim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors