29 Haziran 2013 Cumartesi

Antakya..1

Hep merak ettiğim ama coğrafi konumundanmıdır nedir hiç gezemediğimiz bir yerdi..Bir posta bu güzellikleri sıkış tıkış doldurmak istemedim bu yüzden..Şöyle yayıla yayıla olsun Antakya hatıralarının görüntüleri.

Yol üstü güzergahı olmadığı içindir belki ama gezimizin en güzel anlarını burada geçireceğimizi daha İskenderun'a girer girmez hissettim.
Havanın sıcaklığı bizi İskendurun'da sadece denize karşı fotoğraflaşmaktan öteye götürmemişsede,şirin nezih bir ilçeyle karşılaştık..


Güzel kızımda ablası olmasada bizimle gezdi,sıcaktan bunaldı:),arabada arkada rahat rahat uyudu:) ama en önemlisi hiç şikayet etmeyip bize uydu..


Kalacağımız yere yerleştikten sonra hiç vakit kaybetmeden çıktık..Hemen ilk gördüğümüz şeyde tabiiki künefe diyarının künefesinin hammaddesini üreten imalathaneler..Kadayıflar..Çok ilginç değilmi?..

Biz henüz Adana'da yediğimiz ciğerleri sindirmeden yemek faslına girmek istemedik ama methini bildiğimiz yemekleride hangi araya dereye sığdıracağız diyede ben saat bazında hesaplara başlamıştım kafamdan:))
Yani 2 saat sonra acıkmaya başlarsak,künefeyi şu saatte yersek,yöresel yemeklerin hepsini bir defada nasıl yiycez?:))..Problem havuz probleminden fenaydı bana göre:)
Sonunda karar aldık ne bulduk yiycez dedik:)))..Yani bu kadar zayıflamanın gözünün yaşına bakmayacaktık:)


                      Asi nehrinin üzerindeki köprüden karşıya geçip çarşıya dalalım dedik..
Hoş,şirin,sakin kendine münhasır bir kent..İnsanlar birbirine saygılı,yardımsever..Biz Antalya'da sözde doğaseverlerin çıkarttığı taşkınlıkları heryerde göreceğimizi zannederek yanılgıya kapıldığımızı anladık..
Yemek dururken çarşının heryerinden gelen künefe kokuları bizi bir anda cezbetti ve tarihi Çınaraltı künefecisi Yusuf ustayı bulmaya karar verdik..Yaren biraz tuhaf karşılayıp yemeği yesek öylemi tatlıya geçseydik dedi gibiydi ama biz bir kere yaydan çıkmıştık..Tatlıyı yemekten öncede yeriiiz sonrada dedik:))


Yusuf usta kömür ateşinde gerçek manada künefe pişiren tek usta.Şöyleki;Birçoğu elektrikli fırında pişirip Turistik açıdan görsellik olması için getirip sonradan közün üzerine koyuyorlarmış.
Yapım aşamalarını görüntülerken,havaya atıp çevirmesinide görüntülememizi istedi.O kadar alışmışki artık bu duruma birde makinenizi seri çekim ayarına alın diyede yol göstericilik yaparaktan fotoğraf makinalarınada aşina olduğunu çaktırmadan ima etmiş oldu:)


                                                             İşte yakaladııııım!..


İşte bu rengi közde çevire çevire,pekmezle falan renklendirmeden verebilmek maharet istermiş  ki buna canlı şahit olduk..


Tadıylada onayladık..Yediğimiz künefeler soğumaya başlayınca genelde içindeki peynirlerde taş gibi olur..Bu peynir yumuşacık,lezzet doluydu..Tabak bitene kadar.Benim dememe herhalde gerek yoktur,bilenler bilmeyenlere duyursun;Antakya'da künefe yemezseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir:)
(Buda pek bi ağır oldu galiba)

Kaybetmeyi göze alamayacağınız diğer güzellikler Antakya-2 de ...Ayrılmayın buralardaaan!


6 MUHTEŞEM YORUM..:

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ayrılamıyorum burdan :)
fotoğraflar çok güzel ne tatlısınız anne kız :)
künefe nasıl güzel görnüyor afiyet olsun
yazının devamını bekliyorum :)

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

ne güzel gezdin geldin. İyiki girmişsiniz. Sefanız olsun. fotolar her zamanki gibi müthiş.. Ellerine sağlık..

Zeugma dedi ki...

Size buradan zevkle eşlik ediyorum :)
Her şey çok güzel...

Basit Yemek Tarifleri dedi ki...

Fotoğraflar mükemmel görünüyor. İyi eğlenceler...

Swotpisces dedi ki...

yutkunuyorummmm, offfff ama yapılmaz ki... :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Evet Havva, inanırmısın bilmem ama ben son 15 yıldır künefe yemedim.
Çünkü Istanbul dakiler künefe değil.

İddalı anne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors