24 Haziran 2013 Pazartesi

Kısa tatil,Adana ve güzellikler..

Güzel bir yorgunlukla karşılıyorum sizi dostlar..
Dün geç saatlerde geldik,bugün işe başladım,klavyeye elimin gideceği bir derman hala yok ama hemen paylaşmaya başlamadan edemezdim..
Giderken hala dayanılır düzeyde olan sıcaklar Antalya'da çekilmez bir hal almış..Tek üzüldüğüm nokta o oldu:))
Neyse üzüldüğümüz bunlar olsun..


Yol üstü durağımız Konya idi öğle saatlerinde..Klasik etli ekmek seramonimizi bu sefer Havzan etli ekmekten yana kullandık.İnternette bu kadar methedilince denemek istedik..Lezzet çok güzel,harika,servis vasat diyeyim.Bu tatil postlarında duygusal davranmayıp acımasız taraflarımıda bastırmama kararı verdim bu arada:))..Yani gidecekler için gerçekçi bi rehber olsun istedim..
Dipnot:Siz siz olun etli ekmeklerin böyle göze değil,mideye hitap etmesini istiyorsanız etli ekmeklerinizi dilimletip getirtin..Bu şekilde birkaç dakika sonra buz gibi etli ekmekler yemeye başlıyorsunuz.Çabuk soğuyor...Havzan tercih edilir..


Konya'nın sac arası tatlısını hiç tecrübe etmemiştik ama tam çıkarken sorup,beğenileceğindende emin konuşunca garsonumuz hemen paket yaptırıp arabada bulaş bulaş yemek zorunda kaldık aceleyle:)
Belki bu yüzden tatil boyunca aklımda kalan tek tatlı oldu..Yani zevk meselesi,Antep baklavasını bile zorladı bana göre..Dediğim gibi;bana göre..Hafiflik süper,çıtır çıtır harika bir lezzet..


İlk defa gittiğimiz Adana bizi böylesine güzel bir manzara ile karşıladı..Merkez camii.Seyhan kıyısında...Çevre düzenlemesi güzel olmuş.Çok nezih..Böyle uzuuun uzun baktık akşam üstü..


                       Camiinin önündeki Seyhan nehri pozlarımıza güzel bir fon oluşturdu..


Adana kebabı dışında herhangi bir seçenek düşünemedik akşam yemeği için..Koço kebap bu konuda bir hayli isim yapmış,nezih bir yermiş..


Şalgam güzel,salatalar çok taze idi..Acaba dedik,daha sıradan ve salaş bir yerdemi yeseydik..Genelde bu tip yerlerde daha lezzetli kebaplar olduğunuda okumuştum..


Öyle aman aman yanı beli dolu bir tabak gelmedi ama şimdiye dek Adana kebabı yememiş olduğumun kanısına varmış oldum..Kısaca anlatayım istedim...

Yemekten sonra küçük bir Adana turu yaparken eşim birden mırıl mırıl muzlu süt'ten bahsetmeye başladı..İlk önce kafamda bağdaştıramadım,ne alaka gibi sorular geçti kafamdan.Derken burada bir büfenin buz gibi muzlu sütünün meşhur olduğunu anlattı eşim..Arayıp bulalım derken aslında susuzluğun ve sıcağın verdiği etkiyi azaltacak içecekte mutlaka vardır düşüncesi idi.


Önünde bir hayli uzun bir kuyruk olan Kazım büfe..Gerçek vişne suyundan,portakal suyuna kadar geniş bir içecek yelpazesi olan bu büfenin önünde ne bir oturacak yer nede bir tabure falan var..Alıyosunuz ve ayakta içiyosunuz hemen..


                   Muzlu sütü Kazım büfede içmeden sakın Adana'dan dönmeyin..


Geç saatlerde artık dozu iyice abarttık..Sabah kahvaltıdan sonra yola devam edecek olmanın acelesi ile ne bulursak yiyorduk..İyiki semerimiz yoktu afedersiniz:))..
SEÇ baklavaları meşhurmuş,en iyisiymiş....Fena değildi.Aklım hala sac arasındayken:))

Kahvaltıda Adana'da yenmesi gereken ciğeri düşünüyordum ben:))


Birbiçer...Bu konuda kesinlikle bir numara dediler..
Sabah kahvaltısında hiç ciğer yememiş olan eşimin heyecanıda gözümden kaçmadı.
Sabah sabah öyle dolu bir yerdiki..


Gelen salataların tazeliği ile buna hak vermemek mümkün değildi..


Sonuçmu?...
10 üzerinden 11 verdiğim bir lezzetti..Hatta Gaziantep'te bir daha denemeye gerek duymayacak kadar..
Giderseniz ciğerin üzerine bir tanede kuşbaşı şiş yememezlik etmeyin..harika idi..
Antakya'ya doğru yolculuk başla
mıştı..Bir heyecan bir keyif..
Adana birkaç nokta dışında beğendiğim bir yer oldu..Hayallerimdeki Adana'dan daha güzel ama sokaklara akşamüstü bırakılan ve kokan,akan çöpler dışında..O saatlerde sokaklar çok fena kokuyor.Yani belediye gelip halır huldur çöpleri alana dek..Çok şaşırdım çoook..

Antakya çok yakında...


8 MUHTEŞEM YORUM..:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ay bayıldım ve şaşırdım Adanadaki en güzelleri biliyorsunuz..Daha yarım saat önce birbiçerde çatlayana kadar ciğer yedik ve geldik..Şu anda soda içiyoruz..Koçoda süper bir seçim,Kazım büfeyi okuduğumda pes dedim..Adanamız güzeldir,yemekleri bir tanedir..beğenmenize sevindim..Bir dahaki sefere bizlerde bekleriz..Hoş geldiniz Adanamıza..Daha görecek ve yiyeck çok şey var!!!

Bakır tencerem dedi ki...

Havvacım ne güzel yerler gezmişsiniz sefanız olsun.en çokta ciğer şişleri görünce ağzımı şapırtdattım :)))

bırtutamkekik dedi ki...

:D :D''İyi ki semerimizz yoktu''cumlesine, attigim kahkaham ile uykusundan uyandi eşim...nasil gulduysem artik :)))) sen çok yasa canisi...;)

Sevimin Aşkanası dedi ki...

ne güzel bir Seyehat olmuş çok güzel mamalar tatmışsınız , ne yalan söyleyin sen anlattıkça yemiş gibi oldum en son ciğere sıra geldiğinde yoo yooo tıka basayım şimdi ciğer olmaz bile dedim , okuyarak tadına bakmanın keyfi çok güzel belkide o yüzden gurmelerin bu kadar meşhur olması anlatım şekillerindeki vurgulamalar , süslemeler , tonlamalar , bence sende iyi bir gurme olmuşsun , sana bol bol afiyet bize hayal gücü olsun.. sevgiler..

Mahmutun güncesi dedi ki...

Uzun süre gitmediğim güzel Adanamdan biraz daha fotoğraf paylaşmanızı istesem ayıp etmiş olmam değil mi?
Yalnız bici bici ve şırdan yememişsiniz.Denemenizi isterdim.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

en güzel yerinde bitti olmaz ki ama :)
devamını sabırsızlıkla bekleyeceğim
ne güzel gezmişsiniz,nefis lezzetleri tatmışsınız sefanız olsun :)
öpüyorum seni :)

zeynep dedi ki...

saçarası tatlısı aklımı başımdan aldı harikaaaa

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Havva muhteşem tatilinizi ve yazılarını tek tek okudum canım. tatile çıkarken san asormadna çıkmayacağım:) o ne güzellikler ve güzel anlatımlar , güzel fotolar . sanki bende yaynındaydım. sevgiler. canım. Karadenizede inşallah ben gidersem seni örenk alıcam kendime yazılarıda bir zamanında yazabilsem.. EMEĞİNE SAĞLIK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors