5 Ağustos 2013 Pazartesi

Helva ile ara..

Kadir gecesinin anlam ve önemine binaen dün hemencecik bir helva kavurayımda şöyle adet yerini bulsun istedim..
Aşağı yukarı tüm un helvalarının tarifleri birbirine yakın.. Sıvıyağ ağırlıklı olanında karar kılıp bir kaşıkta tereyağ ile kokulandırdım..Su yerine süt..


1,5  su bardağı un yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ ile 1 yemek kaşığı tereyağında kahverengi renk alana dek kısık ateşte kavruldu...1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker ayrı bir yerde ısıtılıp kaynama noktasına gelmeden altı kapatıldı..Kavrulan una dökülüp hızlıca kıvam alana dek karıştırıldı.Kaşıkla şekil verilip afiyetle yenildi:)

Bu benim uzatmalı bayram tatili öncesi son yazım olabilir dostlar.Son birkaç gündür teşkilatımızın iftarlarına katılımımdan dolayı koşturmam tavan yaptı.Giderayak ev ahalisiyle son bir iftar yapamayacağım gibi affetsinler artık.


Bir köy evinde iftara davetliydik.Milletvekilimiz sayın Gökçen Enç'te bizlere katıldı..Bahçede hem sohbet hem iftar gerçekleştirip çok güzel bir şekilde ağırlandık..




Bu miniklede uzunca bir süre sohbet edip arkadaş olduk:)..Yanımdan ayrılmak istemedi..Bıdı bıdı sürekli birşeyler anlatıp durdu:))..İftarın en saf simasıydı bana göre...

Dönüşümde güzelliklerle buluşmak dileği ile..Sizleri seviyor ve Allah'a emanet ediyorum...



4 MUHTEŞEM YORUM..:

Bakır tencerem dedi ki...

ellerine sağlık tatlım ALLAH kabul etsin..

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık...

SeneminYemekleri dedi ki...

Yoğunluktan blogları gezemez oldum özlemişim. Sevgiler,

zeynep dedi ki...

Size de hayırlı tatiller..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors