28 Eylül 2013 Cumartesi

Gündemden yöresel lezzetler..


          Geçenlerde cam piramitte yöresel ürünler ve tanıtımının yapıldığı küçük bir fuar vardı..


Gezmek bahane yemek şahane:) düsturu ile yola çıksakta beklediğimiz performansta olmayan bir fuar ile karşılaştık..E çıtamız haliyle gezmelerden dolayı yükselince yemeklerde detay lezzetlere bakar olduk:) amma herşey Antalya'daki hanımların kendi yöre tadlarını yapmaları ile ufak çapta tanıtımdan öteye gidememiş.
Yerinde orjinal hali ile yemek başka tabii.
Her yörenin kendine özgü içli köfteleri vardı ama yukarıdaki Bitlis içli köftesi favorim olup hemen hemen tabakta kalanların hepsini alaraktan köfte aşkımı tescillemiş oldum:)
Buda demek oluyorki köftenin güzeli Bitliste yapılıyor.Yada en azından benim damak zevkime uygun,kıyması gömlek yağı ile kavrulan,ısırıldığında içinden vıcık! diye dışarıya yağı fırtlayan:) bu haşlama köfteler yenilmeyi en üst düzeyde hakedenlerdi..


Çerkez yemekleride tanıtımdaydı..Çerkez tavuğu denilen bu yemeği bizim ''arabaşı,,na benzettim..Kimse alıp denemiyordu yalnız ama sağolsunlar anlatarak tanıtıyorlardı..






Erzurum cağ kebabını denedik..Yani..Daha lezzetli bekliyordum ama zaten yerlerinin Antalya'da olduğunu öğrenince çok şaşırmadık.Ticari bir tanıtımdan öteye gidilmemişti o akşam..



                                                     Gümüşhane'nin pestilleri..


Tavuk olmasa ne olurmuş bilmem.Bizim kız bu kadar yiyeceğin arasından tavuk şiş yiyerek bizi yine şaşırtmadı:)


                                     Her standın içli köftesinden denedim desem:)..


Gaziantep müdavimleri olarak bu standdaki yiyeceklerden tabiiki aldık ama lezzet olarak asılları ile kıyaslayamadık bile..


Bir porsiyon alıp denediğimiz ''Erzincan döneri,, bize işte bu!dedirtti..Bu sebeptendirki 2. porsiyonuda alınarak bendeki döner önyargısıda kırılmış oldu..Çok döner sevmemde..


Ertesi gün yaptığım etli sulu köftelerin miktarını biraz abartınca köfte sıkıp yuvarlamaktan ellerim gece uykudan uyandıracak derecede ağrımıştı..Olsun.İnsanın ailesine kendi elleriyle yapıp yedirdiği yemekler gibisi varmı?


                  Fotoğraf makinasını denerken çektiğim bu kare evimin sevdiğim renklerinden..

5 MUHTEŞEM YORUM..:

Unknown dedi ki...

O fuara bizde gittik dusuncelerinizde hemfikirim..anadolunun topraklari p kadar bereketli kulturu o kadar zengin ki bu fuar ozetin ozeti bile olmamis .bir kultur fuari olarak cok sey yapilabilirmis

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Yani Havva aynı yere bende gitim. Bende Erzincan döneri yedim ama döner tam kızarmmaışkan almışım pek zevk almadım. Yaprak dönere alışmışız incecik. Senin gibi ne fotoğraf çekebildim nede bu şekilde duygu ile yansıtabildim:) Ama ao Antep sıtandındaki acılı kuru dolmalardan yedim . biraz eve alıp getirdim. Yüreğine sağlık. Tarbzon tereyağı ve peynirinden almıştım ben birde..

Swotpisces dedi ki...

yine yutkundummm...

Unknown dedi ki...

hepsi de çok güzel yemekler insan böyle etkinliklerde neden yiyeceğini şaşırıyor.

zeymurancafe dedi ki...

ne hos goruntuler bunlar cok sevıyorum bu tarz anlatımları yüreğine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors