17 Haziran 2014 Salı

Çilek reçeli ile tatil başlasın..

Tatil dedim ama bu sadece işe 3 aylığına veda anlamında olacak.
Malum yazın iş çekilmiyor burada ve ben bu yılki iş sözleşmemi bu şekilde isteyerek artık bir nebze yazın uzun uzun tadını  çıkarmak istiyorum..
Gerçi bu yıl diğerlerinden farklı bir yaz olacak gibi.Büyük kızımın üniversite puan durumuna göre şekillenecek koşuşturma tatil diyelim biz buna.
Ramazan-ı Şerif'te araya girince memleket yolu bana bayrama doğru kısa bir süre önce görünüyor gibi..
Önümüzdeki haftasonu son sınavlarına girecek olan kızımın sınavlar sonrası biriken stresini benim ve ufak boy kızımınki ile birleştirip biz İstanbul boğazına atmaya gideceğiz inşAllah:))
Kız kıza:)..Kısacık bir İstanbul kaçamağı yapıp döneceğiz.Babamıza emr-i vaki yaptık gibi birşey:)
Biz gidiyoruz dedik:)
Biletlerimiz hazır..Geliyoruz İstanbul!


Bu ikinci kez çilek reçeli yapışım.Birincide acemi olmama rağmen az bir miktar ile deneyerek gayet başarılı olmuştum.
Bu kez cesaretlenip 4 kilo kadar bahçesinden gelen mis gibi tazecik çilekleri daha büyük bir hevesle yatırdım 4 kiloya yakın toz şekere..Tabiiki öncesinde bir güzel ayıklayıp yıkayarak..
Ertesi gün sulanmış olan çilekleri fıkır fıkır kaynamaya koydum.Biriken köpüklerini alarak.Rengi berrak olsun,çabuk bozulmasın diye.Artık kaynarken göz göz fokurdamaya başlayınca bir tatlı kaşığı limon tuzuda ilave ettim.Birkaç taşım daha kaynattım.Bu esnada evdeki o kokuyu tahmin edebiliyorsunuzdur..
Sıcakken kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatacaktım ama sanki kıvamı sulu kalmış gibi geldi..Soğutup öyle karar vereyim dedim ve soğuduktan sonrada gördümki reçelin bi tık daha koyulaşmaya ihtiyacı var.Araştırmalarım bunun çözümünün güneşte tepsiye döküp,üzerine bir tülbent örtüp bir gün güneşte beklemesiyle hallolacağını gösterdi..Ve sonuç gerçekten mükemmel oldu.
Tadıyla görüntüsüyle buyrun benim çilek reçelim..Pardon tadımı dedim:))..Yapın ve tadın o zaman:)



4 MUHTEŞEM YORUM..:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Size iyi tatiller ve kızçene başarılar. Allah zihin açıklığı versin. Seneye bakalım biz ne yapacağız. :)
Reçel ve görüntüler nefis. Afiyetle yiyin.

Mehlika Yıldırım dedi ki...

hadi bakalım iyi tatiller mutlu günler, kızların için de haklarında hayırlısı ile başarılı olsunlar inşallah canım, çilek reçelini de tüm reçeller içinde tek geçerim :D

sadecenaciye dedi ki...

iyi tatiller
işler keşke hep yazları olmasa:)

Aysen Çakmaktepe dedi ki...

Canım arkadaşım ellerine sağlık nefis gözüküyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors