20 Temmuz 2010 Salı
Bu sıcakta bu yapılırmı?!
Benimki akıl işi değil.Hem sıkıntılı bir gün,hem başağrısı çekiyorum hemde bu sıcakta birden sen kalk hamur yoğur yağ mantısı yap..Kayserililik damarım tuttu yine:)Mutfakta yaparken 40 dereceyi aşan sıcaklıkta 2 dakikaya bir balkona koşup nefes alıp tekrar başına geçtim.Bu sıcakta tabii hamurların şekli şemali bohça dışında herşeye benzedi.Annem görse beceriksizliğimden dem vurur ama annecim bu nem ve cehennem sıcağında ancak bu kadar:)yoksa hayatta böyle olmaz benim yağ mantılarım biline!
Kısacada tarifini vereyim:
Sadece un tuz ve yaş maya ile yoğurduğumuz hamuru biraz mayalandırdıktan sonra yarım cm kalınlığında açıp
6-7 cm karelere kesip ortasına mantı kıyması(yağsız kıymanın içine soğan,maydanoz,kırmızı biber ve mutlaka fesleğen)koyuyoruz.Bohça şeklinde kapatıp bol yağda kızartıyoruz.kızarttığımız mantıları ağzı kapalı bir tencerede biriktirip yumuşamalarını sağlıyor,üzerine sarmısaklı yoğurt ve salça sosuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun..
Kısacada tarifini vereyim:
Sadece un tuz ve yaş maya ile yoğurduğumuz hamuru biraz mayalandırdıktan sonra yarım cm kalınlığında açıp
6-7 cm karelere kesip ortasına mantı kıyması(yağsız kıymanın içine soğan,maydanoz,kırmızı biber ve mutlaka fesleğen)koyuyoruz.Bohça şeklinde kapatıp bol yağda kızartıyoruz.kızarttığımız mantıları ağzı kapalı bir tencerede biriktirip yumuşamalarını sağlıyor,üzerine sarmısaklı yoğurt ve salça sosuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun..
Etiketler:hamurişi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Temmuz
(22)
- ve Limon Çiçekleri kaçar:))
- Şafak 1!
- Erciyes...kaldı 3 gün.
- Hayırlı Kandiller..
- Serinlik,üşümek,yayla havası ve Kıraç..
- Bir kadını tanımak..
- Bu sıcakta bu yapılırmı?!
- Gel 10 gün gel...
- Çalışarak geçirilen pazar..
- doğayla başbaşa,
- İş güç halleri..
- Yemekte özgürlük:)
- Kavuşmak üzere...
- Kızlarım memleket yolcusu...
- helvacı helvaa!
- Kısa güne dolanlar,,
- Guya hafif yemek düşünmüştüm:)
- 4 saatliğine Isparta..
- Hayata dair...
- Sulu selli falan ama çok uğraştırdı .
- Herkes hoşgeldi!
- Acemiice başlar ustaca bitiririm diye düşünüyorum..
-
▼
Temmuz
(22)
10 MUHTEŞEM YORUM..:
Yapılmaz dedik ama dinletemedik maalesef:)Bakmayın maalesef falan dediğime 'istemem yan cebime koy' hesabı oldu.Şeklin lezzetin gölgesinde kalması kaçınılmaz sonu etkilemedi.Ellerin dert görmesin.Teşekkürler hayatım.
annem.. biz yokken döktür.süper gozukuyor. mm canım cekti.
oyy bitanem...sizsiz boğazımızdan geçmedi onun için yanında kola içtik:)şaka bir yana bitanem gelince hemen sizede yaparım ama orada yapacak olanda çok.Yeterki siz isteyin biliyorsunuz.Sağolsunlar hepsi hazır.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
mantıcılar sızı
süper gözüküyor, elinize sağlık...
Bende teşekkür ederim herkese..Yapmanızıda tavsiye ederim.
Merhabalar canim,
blogun hayirli olsun.
Ziyaretin ve güzel dileklerin beni cok mutlu etti.
Bloguna ilk geliyorum insallah daha cok ugrarim, seni takip listeme aliyorum.
Manti harika olmus 4-5 aydir manti yapacam ama masallah seninkiler harika olmus. Ben tadimlik bir catal aliyorum ve nefis bi tad olarak ellerin dert göremsin diyorum.
Sevgiler....
Merhabalar
Blogunuz hayırlı olsun.Bence hiçte acemi görünmüyorsunuz.Çok güzel çok başarılı bir blog olmuş.Yaptıklarınızda süper görünüyor.Ellerinize sağlık.Sizi hemen izlemeye alıyorum.Güzel paylaşımlarda göürşmek üzere.Kolay gelsim
merhaba arkadaşım sende benim gibi mantıcıymışsın,tanıştığıma memnun oldum.iyi haftalar dilerim.