12 Temmuz 2010 Pazartesi
helvacı helvaa!
Kan şekeri düşüp,mutfağa gidip gelip tırtıklayacak ne var diye aranırken genelde imdada kolay ama lezzetli tatlılar gelir.Anadolu'nun belkide en klasik en yaygın tatlısıdır helva..Düğünlerde,cenazelerde baş tacıdır.Türkülere konu olmuştur.Çok kolay gibi görünsede yapımında bir kıvam eksikliği onu helvalıktan çıkarır..Bende perhiz,diyet,dikkat etme namına birşey kalmadı zaten.Battı balık yan gider hesabı.
Tarif Sakine'ye ait.Kızkardeşim diye söylemiyorum ama tarifleri hep tutmuştur ve lezzetlidir.Ben kavururken içine iyi olacağını düşünerek bir kaşık tahin kattım.Un helvası severlere sunulur;sonuç fevkaladenin fevkinde!
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
2 bardak süt
2 bardak şeker
Yapılışı:
Margarin ve sıvı yağ ile birlikte unu bir tencerede kavurmaya başlayın.(tercihen teflon)Ama öyle bir kavurmaki kısığa yakın ateşte hiç durmadan 45 dakika kadar.Artık katılıktan çıkıp pütür pütür cıvımaya başlayıp un esmerleşene kadar.(püf noktası bu)Bayağı bir sabır ve kol kasları istiyor:)Diğer taraftan 2 bardak süt ile 2 bardak şekeri karıştırıp artık esmerleşen una şekerli sütü boşaltıp kıvamını alınca şöyle bir iki kere çevirip altını kapatabilirsiniz.Sıcakken bir borcama yayıp kaşığın arkasıyla düzeltin.ılınınca üzerine biraz toz şeker serpip kare kare kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Tarif Sakine'ye ait.Kızkardeşim diye söylemiyorum ama tarifleri hep tutmuştur ve lezzetlidir.Ben kavururken içine iyi olacağını düşünerek bir kaşık tahin kattım.Un helvası severlere sunulur;sonuç fevkaladenin fevkinde!
Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
2 bardak süt
2 bardak şeker
Yapılışı:
Margarin ve sıvı yağ ile birlikte unu bir tencerede kavurmaya başlayın.(tercihen teflon)Ama öyle bir kavurmaki kısığa yakın ateşte hiç durmadan 45 dakika kadar.Artık katılıktan çıkıp pütür pütür cıvımaya başlayıp un esmerleşene kadar.(püf noktası bu)Bayağı bir sabır ve kol kasları istiyor:)Diğer taraftan 2 bardak süt ile 2 bardak şekeri karıştırıp artık esmerleşen una şekerli sütü boşaltıp kıvamını alınca şöyle bir iki kere çevirip altını kapatabilirsiniz.Sıcakken bir borcama yayıp kaşığın arkasıyla düzeltin.ılınınca üzerine biraz toz şeker serpip kare kare kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Etiketler:un helvası
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Temmuz
(22)
- ve Limon Çiçekleri kaçar:))
- Şafak 1!
- Erciyes...kaldı 3 gün.
- Hayırlı Kandiller..
- Serinlik,üşümek,yayla havası ve Kıraç..
- Bir kadını tanımak..
- Bu sıcakta bu yapılırmı?!
- Gel 10 gün gel...
- Çalışarak geçirilen pazar..
- doğayla başbaşa,
- İş güç halleri..
- Yemekte özgürlük:)
- Kavuşmak üzere...
- Kızlarım memleket yolcusu...
- helvacı helvaa!
- Kısa güne dolanlar,,
- Guya hafif yemek düşünmüştüm:)
- 4 saatliğine Isparta..
- Hayata dair...
- Sulu selli falan ama çok uğraştırdı .
- Herkes hoşgeldi!
- Acemiice başlar ustaca bitiririm diye düşünüyorum..
-
▼
Temmuz
(22)
3 MUHTEŞEM YORUM..:
Helva süper gözüküyor. Tatlı hastası biri olarak tam bana göre diyebilirim. Bu arada geçmiş olsun, Allah şifalar versin.
Görüntü çok güzel,ellerine sağlık.Tahin koyunca nasıl oldu merak ettim doğrusu...
Teşekkürler Swotpisces.Bu arada Sakine tahini çook az koyduğum için belli bile olmadı ama hafiften tadını daha güzelleştirdi diyebilirim.