12 Temmuz 2010 Pazartesi

helvacı helvaa!

Kan şekeri düşüp,mutfağa gidip gelip tırtıklayacak ne var diye aranırken genelde imdada kolay ama lezzetli tatlılar gelir.Anadolu'nun belkide en klasik en yaygın tatlısıdır helva..Düğünlerde,cenazelerde baş tacıdır.Türkülere konu olmuştur.Çok kolay gibi görünsede yapımında bir kıvam eksikliği onu helvalıktan çıkarır..Bende perhiz,diyet,dikkat etme namına birşey kalmadı zaten.Battı balık yan gider hesabı.
Tarif Sakine'ye ait.Kızkardeşim diye söylemiyorum ama tarifleri hep tutmuştur ve lezzetlidir.Ben kavururken içine iyi olacağını düşünerek bir kaşık tahin kattım.Un helvası severlere sunulur;sonuç fevkaladenin fevkinde!

Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
2 bardak süt
2 bardak şeker

Yapılışı:
Margarin ve sıvı yağ ile birlikte unu bir tencerede kavurmaya başlayın.(tercihen teflon)Ama öyle bir kavurmaki kısığa yakın ateşte hiç durmadan 45 dakika kadar.Artık katılıktan çıkıp pütür pütür cıvımaya başlayıp un esmerleşene kadar.(püf noktası bu)Bayağı bir sabır ve kol kasları istiyor:)Diğer taraftan 2 bardak süt ile 2 bardak şekeri karıştırıp artık esmerleşen una şekerli sütü boşaltıp kıvamını alınca şöyle bir iki kere çevirip altını kapatabilirsiniz.Sıcakken bir borcama yayıp kaşığın arkasıyla düzeltin.ılınınca üzerine biraz toz şeker serpip kare kare kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

3 MUHTEŞEM YORUM..:

Swotpisces dedi ki...

Helva süper gözüküyor. Tatlı hastası biri olarak tam bana göre diyebilirim. Bu arada geçmiş olsun, Allah şifalar versin.

sakine dedi ki...

Görüntü çok güzel,ellerine sağlık.Tahin koyunca nasıl oldu merak ettim doğrusu...

Limon çiçekleri dedi ki...

Teşekkürler Swotpisces.Bu arada Sakine tahini çook az koyduğum için belli bile olmadı ama hafiften tadını daha güzelleştirdi diyebilirim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors

Blog Archive