17 Eylül 2010 Cuma

Bu nasıl kartopu?

Portakalağacının tariflerinden kartopu ne zamandır merak ettiğim yapmak istediğim bir tarifti.Bugün denemeye karar verdim.Söyleyin Allahaşkına deneyipte kıvamında sonuç alan varmı?Nerde hata yaptım bilmiyorum,ölçülerim tam,harfiyen herşeyi uyguladım ve bildiğimiz akışkan bir hamur kıvamından öteye gitmedi.Nasıl yuvarlanıp hindistan cevizine batırılırki?Çare olarak içine koyulaşsın diye 1 pakette krem şanti ekledim,nafile.Döktüm folyoya,sardım attım derin dondurucuya...Elbet birşeye benzer.Ama nasıl canım sıkıldı.Çok güvenmiştim ben bu tarife...





Buna karşılık kızlar cipslerine kendi dip soslarını yapıp tadını çıkardılar.Sanki ''amaan anne boşver,ne uğraşıyorsun bak,pratik şeyler var''der gibilerdi...yada bana öyle geldi:)

7 MUHTEŞEM YORUM..:

yemekbiraşk dedi ki...

arada böyle aksilikler olabiliyor bu tarifi bende biliyorum aklımda ama daha hiç yapmadım hatırladığım kadarıyla süt tozuyla yapılıyordu biraz daha süt tozunu arttırsaydınız keşke
olsun buzluktan çıkıncada parfe niyetine yersiniz :)
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Sıkma canını olur böyle vakalar :) Hele benim tarihimde onlarca anı var bu şekilde :) Çok şükür eskiye nazaran baya mesafe katettim ama,bazen istenmeyen sonuçlar olabiliyo..Canın sağolsun..:)

sakine dedi ki...

Neyse geçmiş olsun.Ben de hep denemek istiyordum bu tarifi.Yapmam artık..

Adsız dedi ki...

Bununla gecmis olsun, üzülme
kartopunu bende denedim ama portakal agacindan almamistim tarifini, okuduktan sonra baktim tarif ayni.
Sonuc mükemmeldi
keske önce hindistanceviz rendedsini pudra sekerini ve süttozunu karistirdiktan sonra kremeyi azar azar yedire yedire yogursaydin...
toz seker yerine pudra sekeri daha iyi
bence yine dene derim ;-)
gercekten güzel bir tarif cünkü
250 g süt tozu
1 s b pudra sekeri
250 300 g hindistancevizi rendesi
1 paket krema (200 ml) ;-)

Aybike Ceylan dedi ki...

Neyse caninizi uzmeyin, bosverin, saglik olsun.

Sayfanizda ki tek kelime ile harika gorunuyor.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum....

anneminkizıyim dedi ki...

Selam canim, bazen oluyor tariflerde aksilikler. ama sen yazmissin ya koydum folyeye attim deren dondurucuya diye, onu ben uyarmak istiyorum. Buzdolabi ve derin dondurucuda saklanacak yiyecekler kesinlikle Alu-folyede olmamsi gerekirmis. Cünkü yiyecekler asitlenme yapip zehirlenmeye sebep oluyormus.
Fotografat alu folye gördügüm icin uyarayim dedim,
sevgiler....

Limon çiçekleri dedi ki...

Arkadaşlar uyarılarınız için teşekkür ederim.Bugün tarife birdaha baktım ve nerde hata yaptığımı anladım.Gözden nasılda kaçırmışım.Tarifin bir hatası yok.Hata benim hindistan cevizini 3-4 subardağını 3/4 olarak anlayıp katmamdan kaynaklanmış.Ona dikkat etmemişim.Birdaha deneyeceğim ve sonucu yazacağım.Tekrar teşekkürler..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors