17 Eylül 2010 Cuma
Bu nasıl kartopu?
Portakalağacının tariflerinden kartopu ne zamandır merak ettiğim yapmak istediğim bir tarifti.Bugün denemeye karar verdim.Söyleyin Allahaşkına deneyipte kıvamında sonuç alan varmı?Nerde hata yaptım bilmiyorum,ölçülerim tam,harfiyen herşeyi uyguladım ve bildiğimiz akışkan bir hamur kıvamından öteye gitmedi.Nasıl yuvarlanıp hindistan cevizine batırılırki?Çare olarak içine koyulaşsın diye 1 pakette krem şanti ekledim,nafile.Döktüm folyoya,sardım attım derin dondurucuya...Elbet birşeye benzer.Ama nasıl canım sıkıldı.Çok güvenmiştim ben bu tarife...
Buna karşılık kızlar cipslerine kendi dip soslarını yapıp tadını çıkardılar.Sanki ''amaan anne boşver,ne uğraşıyorsun bak,pratik şeyler var''der gibilerdi...yada bana öyle geldi:)
Etiketler:pasta ve kekler,tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Eylül
(15)
- Yağlamaya EVET!
- Krepli sabahlaar!
- Kıyıda köşede kalanlar..
- İş,aş,alışveriş...
- Bu haftayı birdaha yaşamak istemiyorum...
- Huzurlu olmanın 100 yolu...
- Çıtır çıtır...
- Ne büyük mutluluk..
- Pazar'a dairler,,
- Bu nasıl kartopu?
- Hamsi koydim tavaya...!
- Bunları okuyun,ısrar ediyorum..
- Kıpırdayamıyorum!Davet yarım,ikramlar bize kaldı...
- Döndüler,döndüm,döndük:)
- İftarlardan bir demet...
-
▼
Eylül
(15)
7 MUHTEŞEM YORUM..:
arada böyle aksilikler olabiliyor bu tarifi bende biliyorum aklımda ama daha hiç yapmadım hatırladığım kadarıyla süt tozuyla yapılıyordu biraz daha süt tozunu arttırsaydınız keşke
olsun buzluktan çıkıncada parfe niyetine yersiniz :)
sevgiler..
Sıkma canını olur böyle vakalar :) Hele benim tarihimde onlarca anı var bu şekilde :) Çok şükür eskiye nazaran baya mesafe katettim ama,bazen istenmeyen sonuçlar olabiliyo..Canın sağolsun..:)
Neyse geçmiş olsun.Ben de hep denemek istiyordum bu tarifi.Yapmam artık..
Bununla gecmis olsun, üzülme
kartopunu bende denedim ama portakal agacindan almamistim tarifini, okuduktan sonra baktim tarif ayni.
Sonuc mükemmeldi
keske önce hindistanceviz rendedsini pudra sekerini ve süttozunu karistirdiktan sonra kremeyi azar azar yedire yedire yogursaydin...
toz seker yerine pudra sekeri daha iyi
bence yine dene derim ;-)
gercekten güzel bir tarif cünkü
250 g süt tozu
1 s b pudra sekeri
250 300 g hindistancevizi rendesi
1 paket krema (200 ml) ;-)
Neyse caninizi uzmeyin, bosverin, saglik olsun.
Sayfanizda ki tek kelime ile harika gorunuyor.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum....
Selam canim, bazen oluyor tariflerde aksilikler. ama sen yazmissin ya koydum folyeye attim deren dondurucuya diye, onu ben uyarmak istiyorum. Buzdolabi ve derin dondurucuda saklanacak yiyecekler kesinlikle Alu-folyede olmamsi gerekirmis. Cünkü yiyecekler asitlenme yapip zehirlenmeye sebep oluyormus.
Fotografat alu folye gördügüm icin uyarayim dedim,
sevgiler....
Arkadaşlar uyarılarınız için teşekkür ederim.Bugün tarife birdaha baktım ve nerde hata yaptığımı anladım.Gözden nasılda kaçırmışım.Tarifin bir hatası yok.Hata benim hindistan cevizini 3-4 subardağını 3/4 olarak anlayıp katmamdan kaynaklanmış.Ona dikkat etmemişim.Birdaha deneyeceğim ve sonucu yazacağım.Tekrar teşekkürler..