29 Eylül 2010 Çarşamba

Krepli sabahlaar!

Artık okullu olunca bizdede her evde olduğu gibi sabahtan bir hengame bir telaş alıp başını gidiyor.''Anne saçımı yaparmısın?''yok efendim saç örgüsü güzel olmamış,çorabı uymamışmışmış....:))Mümkün olduğunca sabırlı olmaya çalışsamda biraz gerilmeler,ses yükseltmeler,,,Babanın odadan bu seslere tepkisi''nooluyoruz?''ve sükun'a daveti:)...Sabah 5 te kalkıp ev ahalisine şöyle kelli felli bir kahvaltı yaptırma isteği onların en sevdiği türden olsun dedim.Çok erken kahvaltı yapmayı sevmeselerde asla hiçbir gün kahvaltısız göndermemişizdir onları.Onlarda bu konudaki hassaslığımı bildikleri için istemeselerde pek itiraz etmemişlerdir.Krep'e bayılırlar.Bunu güzel yedikleri için bende zevkle yaparım yıllardır.Kokulara uyandılar ve sabah mahmurluğunda bile severek yediler.Onlar servislerine binip okullarına erken gidince balkonda güneşin doğuşuyla birlikte bizde iş öncesi güzel sabah havasının tadını evde peynirli,çikolatalı,ve fıstık ezmeli krep'li bir kahvaltıyla perçinlemiş olduk...
Bu tarifi aynı zamanda sevgili Fatoş'un evsahipliğini yaptığı kahvaltılıklar etkinliğine gönderiyorum.Kendisine evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum.http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com adresinden bu etkinliğe katılabilir.Lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.


Herkesin tarifi biraz değişkenlik göstersede ben annemin bize Hollanda'da bulunduğumuz yıllardan beri onların usulü ile yaptığı kreb'in dışına pek çıkmıyorum.Çocukluğumuzdan beri alışageldiğimiz tad.Geneldede göz kararı yaparım.Aslında bizim Anadolu'da sac üzerinde ''akıtma''dedikleri hamurişini sanırım bu Fransızlar biraz araklama yapmış.Yani dejenere olmuş bir ''akıtma'' yaptım:))

750-1000 gr.süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
kıvamını buluncaya dek un
1 fiske tuz

Öncelikle yumurtayı iyice tel çırpıcıyla derin bir kasede çırpıyor,yavaş yavaş sütü ve erimiş tereyağını ilave ediyoruz.Unu eleyerek kıvamını buluncaya dek topaklanma yapmamasınada dikkat ederek bu karışıma azar azar katıyoruz.Akışkan bir kıvam olunca krep tavasına hiç yağ koymadan ocağın altını önceden yakarak ilk kepçeyi döküyoruz.İlk krep heba olabiliyor çoğu zaman.Tavanın alışması gerekiyor.Sonrakiler tıkır tıkır oluyor.Yalnız tavayla ateşin temasını hiç kesmememiz gerekiyor.Üstüste koyup,hatta her seferinde yeni pişeni en alta koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.Piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeyi sarıp afiyetle yiyorsunuz...

Göksel - Kabahat Seni Sevende
Yükleyen Havva

12 MUHTEŞEM YORUM..:

Bayram Kombesi dedi ki...

Ah enim bebegimde kahvalti yapsa keske ama nerdeee. Krepler cok guzel gorunuyor ellerine saglik.

Işıl dedi ki...

ellerıne saglık ben cok severım

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık sevgili arkadaşım.nefis görünüyor...

lezzettabağı dedi ki...

kızların odası nerede bende onlarla yatıp bu güzel kokuyla uyanmak istiyorummmm. krebi kim sevmez ki küçük büyük ben hala koca bebeklere yaparım.. Güzel ve başarılı bir ders yılı diliyorum onlara çok öpüyorum..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık,bana zahmetli geliyor krep yapmak :) elimi yakıyorum her defasında :) çok seviyorum ama,iyice öğrenmem lazım yapmayı..Sana ve ailene afiyet şeker olsun..

Limon çiçekleri dedi ki...

Güzel ve samimi yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.Mümkünü olsada bu tatları hep birlikte paylaşabilsek.Uzakta olsak gönüllerin bir olduğunu biliyorum.Yüreğinize sağlık.

lezzet sarayı dedi ki...

şuan gökseli dinliyorum çok severim şarkılarını .
ellerine sağlık krepler harika olmuş.

sakine dedi ki...

Ben de çok seviyorum krebi.Özellikle içine toz şeker atınca(bildiğin gibi).Ama bizim çocuklar sevmiyor ne yazık ki.Yinede yarın kahvaltıya bi yapayım belki yerler..Öptüm sizi epeydir görüşemedik..

sakine dedi ki...

Bu arada yazmayı unuttum.Hiç şaşırmadım sabahın beşinde kalkıpta bunları hazırlamana.Onbeş yıldır hiç usanmadın kızları sağlıklı beslemekten.Ne diyeyim maşallah..

hdidem95 dedi ki...

canım benim annelik zor zenaat değilmi:)) her zaman fedakarlık yapıyoruz seve seve yorgunluk gözümüze görünmüyor ellerine sağlık bitanem yavrularınada afiyetler olsun öptüm sevgiler

Limon çiçekleri dedi ki...

Sakine,senin bu konuda benden 10 gömlek üstünlüğün var eksiğin yok.Mütevazi olmaya hiç gerek yok bacım:)Teşekkür ederim.

Didemciğim,annelik güdülerine bu denli güzel tercüman olduğun için seni kutluyorum.Yüreğine sağlık canım.

Lezzet sarayı,çok teşekkür ederim.

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuşlar çok iştah açıcı duruyorlar ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors