29 Eylül 2010 Çarşamba
Krepli sabahlaar!
Artık okullu olunca bizdede her evde olduğu gibi sabahtan bir hengame bir telaş alıp başını gidiyor.''Anne saçımı yaparmısın?''yok efendim saç örgüsü güzel olmamış,çorabı uymamışmışmış....:))Mümkün olduğunca sabırlı olmaya çalışsamda biraz gerilmeler,ses yükseltmeler,,,Babanın odadan bu seslere tepkisi''nooluyoruz?''ve sükun'a daveti:)...Sabah 5 te kalkıp ev ahalisine şöyle kelli felli bir kahvaltı yaptırma isteği onların en sevdiği türden olsun dedim.Çok erken kahvaltı yapmayı sevmeselerde asla hiçbir gün kahvaltısız göndermemişizdir onları.Onlarda bu konudaki hassaslığımı bildikleri için istemeselerde pek itiraz etmemişlerdir.Krep'e bayılırlar.Bunu güzel yedikleri için bende zevkle yaparım yıllardır.Kokulara uyandılar ve sabah mahmurluğunda bile severek yediler.Onlar servislerine binip okullarına erken gidince balkonda güneşin doğuşuyla birlikte bizde iş öncesi güzel sabah havasının tadını evde peynirli,çikolatalı,ve fıstık ezmeli krep'li bir kahvaltıyla perçinlemiş olduk...
Bu tarifi aynı zamanda sevgili Fatoş'un evsahipliğini yaptığı kahvaltılıklar etkinliğine gönderiyorum.Kendisine evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum.http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com adresinden bu etkinliğe katılabilir.Lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.
Herkesin tarifi biraz değişkenlik göstersede ben annemin bize Hollanda'da bulunduğumuz yıllardan beri onların usulü ile yaptığı kreb'in dışına pek çıkmıyorum.Çocukluğumuzdan beri alışageldiğimiz tad.Geneldede göz kararı yaparım.Aslında bizim Anadolu'da sac üzerinde ''akıtma''dedikleri hamurişini sanırım bu Fransızlar biraz araklama yapmış.Yani dejenere olmuş bir ''akıtma'' yaptım:))
750-1000 gr.süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
kıvamını buluncaya dek un
1 fiske tuz
Öncelikle yumurtayı iyice tel çırpıcıyla derin bir kasede çırpıyor,yavaş yavaş sütü ve erimiş tereyağını ilave ediyoruz.Unu eleyerek kıvamını buluncaya dek topaklanma yapmamasınada dikkat ederek bu karışıma azar azar katıyoruz.Akışkan bir kıvam olunca krep tavasına hiç yağ koymadan ocağın altını önceden yakarak ilk kepçeyi döküyoruz.İlk krep heba olabiliyor çoğu zaman.Tavanın alışması gerekiyor.Sonrakiler tıkır tıkır oluyor.Yalnız tavayla ateşin temasını hiç kesmememiz gerekiyor.Üstüste koyup,hatta her seferinde yeni pişeni en alta koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.Piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeyi sarıp afiyetle yiyorsunuz...
Göksel - Kabahat Seni Sevende
Yükleyen Havva
Bu tarifi aynı zamanda sevgili Fatoş'un evsahipliğini yaptığı kahvaltılıklar etkinliğine gönderiyorum.Kendisine evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum.http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com adresinden bu etkinliğe katılabilir.Lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.
Herkesin tarifi biraz değişkenlik göstersede ben annemin bize Hollanda'da bulunduğumuz yıllardan beri onların usulü ile yaptığı kreb'in dışına pek çıkmıyorum.Çocukluğumuzdan beri alışageldiğimiz tad.Geneldede göz kararı yaparım.Aslında bizim Anadolu'da sac üzerinde ''akıtma''dedikleri hamurişini sanırım bu Fransızlar biraz araklama yapmış.Yani dejenere olmuş bir ''akıtma'' yaptım:))
750-1000 gr.süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
kıvamını buluncaya dek un
1 fiske tuz
Öncelikle yumurtayı iyice tel çırpıcıyla derin bir kasede çırpıyor,yavaş yavaş sütü ve erimiş tereyağını ilave ediyoruz.Unu eleyerek kıvamını buluncaya dek topaklanma yapmamasınada dikkat ederek bu karışıma azar azar katıyoruz.Akışkan bir kıvam olunca krep tavasına hiç yağ koymadan ocağın altını önceden yakarak ilk kepçeyi döküyoruz.İlk krep heba olabiliyor çoğu zaman.Tavanın alışması gerekiyor.Sonrakiler tıkır tıkır oluyor.Yalnız tavayla ateşin temasını hiç kesmememiz gerekiyor.Üstüste koyup,hatta her seferinde yeni pişeni en alta koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.Piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeyi sarıp afiyetle yiyorsunuz...
Göksel - Kabahat Seni Sevende
Yükleyen Havva
Etiketler:hamurişi,her telden
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Eylül
(15)
- Yağlamaya EVET!
- Krepli sabahlaar!
- Kıyıda köşede kalanlar..
- İş,aş,alışveriş...
- Bu haftayı birdaha yaşamak istemiyorum...
- Huzurlu olmanın 100 yolu...
- Çıtır çıtır...
- Ne büyük mutluluk..
- Pazar'a dairler,,
- Bu nasıl kartopu?
- Hamsi koydim tavaya...!
- Bunları okuyun,ısrar ediyorum..
- Kıpırdayamıyorum!Davet yarım,ikramlar bize kaldı...
- Döndüler,döndüm,döndük:)
- İftarlardan bir demet...
-
▼
Eylül
(15)
12 MUHTEŞEM YORUM..:
Ah enim bebegimde kahvalti yapsa keske ama nerdeee. Krepler cok guzel gorunuyor ellerine saglik.
ellerıne saglık ben cok severım
ellerine sağlık sevgili arkadaşım.nefis görünüyor...
kızların odası nerede bende onlarla yatıp bu güzel kokuyla uyanmak istiyorummmm. krebi kim sevmez ki küçük büyük ben hala koca bebeklere yaparım.. Güzel ve başarılı bir ders yılı diliyorum onlara çok öpüyorum..
Ellerine sağlık,bana zahmetli geliyor krep yapmak :) elimi yakıyorum her defasında :) çok seviyorum ama,iyice öğrenmem lazım yapmayı..Sana ve ailene afiyet şeker olsun..
Güzel ve samimi yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.Mümkünü olsada bu tatları hep birlikte paylaşabilsek.Uzakta olsak gönüllerin bir olduğunu biliyorum.Yüreğinize sağlık.
şuan gökseli dinliyorum çok severim şarkılarını .
ellerine sağlık krepler harika olmuş.
Ben de çok seviyorum krebi.Özellikle içine toz şeker atınca(bildiğin gibi).Ama bizim çocuklar sevmiyor ne yazık ki.Yinede yarın kahvaltıya bi yapayım belki yerler..Öptüm sizi epeydir görüşemedik..
Bu arada yazmayı unuttum.Hiç şaşırmadım sabahın beşinde kalkıpta bunları hazırlamana.Onbeş yıldır hiç usanmadın kızları sağlıklı beslemekten.Ne diyeyim maşallah..
canım benim annelik zor zenaat değilmi:)) her zaman fedakarlık yapıyoruz seve seve yorgunluk gözümüze görünmüyor ellerine sağlık bitanem yavrularınada afiyetler olsun öptüm sevgiler
Sakine,senin bu konuda benden 10 gömlek üstünlüğün var eksiğin yok.Mütevazi olmaya hiç gerek yok bacım:)Teşekkür ederim.
Didemciğim,annelik güdülerine bu denli güzel tercüman olduğun için seni kutluyorum.Yüreğine sağlık canım.
Lezzet sarayı,çok teşekkür ederim.
harika olmuşlar çok iştah açıcı duruyorlar ellerine sağlık