30 Eylül 2010 Perşembe
Yağlamaya EVET!
Babamız akşamları okula gidiyor.Beraber yemek yemek haftasonu mümkün.Detaylı sofra kurmak içimden gelmesede,geçiştirme sofralarla haftayı geçirmek beni kötü hissetirecek.Epeydir yapmadığım Kayserimize has yemeğimiz, yağlamayla ilgili fikirlerini sorunca bizim evde asla HAYIR duymamışımdır:)..Normalde hamurunu hazırlayıp pişirmek zaman alıcı ve yorucu olduğu için,biz çalışan bayanlar genelde pratik çözüm üretmekte sınır tanımıyoruz.Hazır pişmiş ''tortilla'' dedikleri lavaş ekmeklerini ilk denediğimde çok başarılı bulmuştum.Hatta hazır olduğunu söylemeden yediğimiz en güzel yağlama diyen misafirlerim oldu:)..Kızlarla yalnız yemek yerine kardeşimide davet edip sohbetler eşliğinde yemeğin keyfine vardık...
Bol soğan ve kıymayı sıvı yağda iyice kavurup,doğranmış birkaç tane sivri biber ve domates-biber salçasıyla bir müddet daha kavuruyoruz.4-5 tane kabuğu soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domateslede biraz çevirip,karabiber ve sevdiğimiz kıyma baharatlarını katıp,boza kıvamında olacak bir kıyma sote olana dek su ilave ediyor 10dk. kaynamaya bırakıyoruz.Teflon tavada arkalı önlü tek tek ısıtıp kabarmalarını sağladığımız tortillaların üzerine kıymadan yayıyor,bir kat kıyma bir kat hamur olacak şekilde devam ediyoruz.Bitince ortadan başladığımız kesmeyle 4'e bölüyoruz.Her bir üçgenin arasına sarmısaklı yoğurt koyup afiyetle sarıp yiyoruz..
Yasemin Yıldız - Sen Benim idun 2010 klip
Yükleyen teknikerozcan. - Öne çıkan müzik videolarını izleyin.
Bol soğan ve kıymayı sıvı yağda iyice kavurup,doğranmış birkaç tane sivri biber ve domates-biber salçasıyla bir müddet daha kavuruyoruz.4-5 tane kabuğu soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domateslede biraz çevirip,karabiber ve sevdiğimiz kıyma baharatlarını katıp,boza kıvamında olacak bir kıyma sote olana dek su ilave ediyor 10dk. kaynamaya bırakıyoruz.Teflon tavada arkalı önlü tek tek ısıtıp kabarmalarını sağladığımız tortillaların üzerine kıymadan yayıyor,bir kat kıyma bir kat hamur olacak şekilde devam ediyoruz.Bitince ortadan başladığımız kesmeyle 4'e bölüyoruz.Her bir üçgenin arasına sarmısaklı yoğurt koyup afiyetle sarıp yiyoruz..
Yasemin Yıldız - Sen Benim idun 2010 klip
Yükleyen teknikerozcan. - Öne çıkan müzik videolarını izleyin.
Etiketler:ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2010
(103)
-
▼
Eylül
(15)
- Yağlamaya EVET!
- Krepli sabahlaar!
- Kıyıda köşede kalanlar..
- İş,aş,alışveriş...
- Bu haftayı birdaha yaşamak istemiyorum...
- Huzurlu olmanın 100 yolu...
- Çıtır çıtır...
- Ne büyük mutluluk..
- Pazar'a dairler,,
- Bu nasıl kartopu?
- Hamsi koydim tavaya...!
- Bunları okuyun,ısrar ediyorum..
- Kıpırdayamıyorum!Davet yarım,ikramlar bize kaldı...
- Döndüler,döndüm,döndük:)
- İftarlardan bir demet...
-
▼
Eylül
(15)
8 MUHTEŞEM YORUM..:
sizin orda bacılar yokmu
ne kadar dıkkatlısın sen yazınca farketım ekranda sen oldugunu
Cok duydum bu yaglamayi ama hic yemedi. Kayserili arkadaslarimdan isteyecegim bir gun.
Size afiyet olsun.
Afiyetler olsun nefis gözüküyor. Sevgiler..
gerçekten şahane bir lezzettir.paylaşım için teşekkürler canım
Canım, yağlama çok güzel görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgiyle kalın...
Anneannem Kayserili.
Teyzemler Kayseri de yaşıyor.
Kuzenim kıymasız olanını yapmıştı.
Et ile arası açık olan biri olduğum için kıymasız olanını çok beğenmiştim.
peki lavaş hazır paket lavaş olurmu?onları tek tek ısıtırken ilk ısıttıklarımız soğuyacakya bu önemlimi?en son fırında ısıtsakmı nasıl olucak?ve kapak kapatıp en haliyle tavada ısıtsak bütün halde?