12 Şubat 2011 Cumartesi
Lor tatlısı..
Uzun zamandır tatlı yapmayınca artık evdekiler akşamları abur cubur,çikolatalara saldırmaya başladılar.Kısacası s.o.s vermeye başladılar.
Lor tatlısını daha önce hep denemek istedim bugüne kısmetmiş.Revani havasında bir tatlı.Çok sevildimi derseniz,şekerpare tatlısı bir çırpıda yenilirken bundan henüz evde tatmamış olanlar bile var.Değişik ve hafif..
Malzemeler:
250 gr. tuzsuz lor peyniri(Ben tuzlu kullandım tavsiye etmem)
2 yumurta
1 su bardağı irmik
100 gr.margarin
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi(Ben portakal kabuğu kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Öncelikle şerbetini hazırlayıp bir kenarda ılımaya bırakıyoruz.Hamur malzemelerini iyice yoğurup,(lor peynirini önce irmikle iyice ezmek daha iyi) cevizden büyük parçaları yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Dikdörtgen borcama ölçü tam geliyor.Üzerine yarımşar ceviz koyup 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip ılıyan şerbeti sıcak tatlıya döküyoruz.Afiyet olsun...
Lor tatlısını daha önce hep denemek istedim bugüne kısmetmiş.Revani havasında bir tatlı.Çok sevildimi derseniz,şekerpare tatlısı bir çırpıda yenilirken bundan henüz evde tatmamış olanlar bile var.Değişik ve hafif..
Malzemeler:
250 gr. tuzsuz lor peyniri(Ben tuzlu kullandım tavsiye etmem)
2 yumurta
1 su bardağı irmik
100 gr.margarin
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi(Ben portakal kabuğu kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Öncelikle şerbetini hazırlayıp bir kenarda ılımaya bırakıyoruz.Hamur malzemelerini iyice yoğurup,(lor peynirini önce irmikle iyice ezmek daha iyi) cevizden büyük parçaları yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Dikdörtgen borcama ölçü tam geliyor.Üzerine yarımşar ceviz koyup 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip ılıyan şerbeti sıcak tatlıya döküyoruz.Afiyet olsun...
Etiketler:tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2011
(138)
-
▼
Şubat
(15)
- Makarna böreği..
- Cumartesi,çay ve simitle başladı..
- Nihayet evdeyiz ve İzmir köfte..
- Cevizli patlıcan ezmesi ve ödülüm ve Yaren'in maçı...
- Yemezseniz ben yerim!
- Full time iş ve eşimin portakallı,kakaolu keki:)
- Fırında kabak tatlısı,tahinli cevizli...
- Kandil'e doğru muhabbetle/Tatile doymadık hala:)
- Lor tatlısı..
- 2009 yazı...Tekrarını istiyorum...G.Antep-Ş.Urfa
- Parmak köfte..
- Fazla mesai..
- Bu son:)..Mangalda sucuk ve etli ekmekler..
- Gilaburu suyu ve nohut kavurma..
- Kaldım oralarda...Annemin kömbesinde:)
-
▼
Şubat
(15)
14 MUHTEŞEM YORUM..:
Hımmmmm
nefis görünüyo
ben de uzun zamandan beri tatlı yapmamıştım bu güzel bir tarif ..
Denemeliyim :))
Ellerine sağlık......
görüntüsü çok güzel eminim tadıda güzel olmuştur afiyet bal şeker olsun canım
Şerbetli tatlılara bayılırım sizinkide çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.
ohh, olsada yesek :)) ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor :)
Reyyan tatlıyı çok seviyo, çocuklar için besleyici de...eline sağlık canım..sevgiler
Lor tatlisi evet degisik geldi bana. Denemeye deger!! ellerine saglik canim
ASLINDA GÖRÜNTÜ GÜZEL AMA TADI ÖNEMLİ DENEMEK LAZIM HER ZAMAN YARIM ÖLÇÜ DENERİM SONUNU DÜŞÜNMEK İÇİN:)SEVGİLERİMLE....
Bende uzun zamandır şerbetli tatlı yapmamıştım.
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Değişik bir tatlı lezzetli olduğu kesin ellerinize sağlık.
Görüntüsü çok güzel. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..
okadar çok severimki ,tüm aile sever.
hele de hakikisini ayvalıkta yemek başkadır.
ayvalıktada yemek nasip olsun size.
lora gelince evet,
tuzlu lorla asla olmaz haklısınız.
o sebeple yemek keyifli olmamaıştır,
yinede afiyetler olsun.
sevgiler.
Limonum bende hem dereceli mini fırın hem davul fırın var.mini fırınımın tepsisi minik olduğundan orda sadece KEK yapıyorum biliyorun davulda kek olmuyor.Şimdi bu tatlıyı davulda yapsam,davul olup patlar mıyım dermişim,öhöm,evet şey,bu tatlıyı davulda yapsam olur mu?Derecesi yok ya davulun...ee sen de derece vermişsin hani...o bakımdan...yoksa normal kurabiye poğça falan derecesiz merecesiz ama süper pişiyor davulda.
Hayırlı kandiller canım...
Tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık...
Yüreğine sağlık şarkı harika ben hayranım Volkan Konağ a... sevgilerimle...
Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz ve Sevgililer gününüz hayırlı olsun.