21 Nisan 2011 Perşembe
Acılı,soğanlı ekmek..
Bir iki yıl önce bir blogda gördüğüm Hatay yöresine ait acılı ekmek tarifinin izini kaybettim.Kendimce yeniden tarifledim:)..Ne yalan söyleyeyim,daha güzel oldu diyebilirim.Hamurunda tahin falan yoktu ama ben ekledim.Kendi yaptığımı övmek gibi olmasın ama çok beğenildi ve bitti bile..
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
biraz tuz
tahin
aldığı kadar un
Üzeri için:
3 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası(acılı tercihtir)
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 avuç ufalanmış ceviz
1 avuç ufalanmış peynir
sıvı yağ
Tahin hariç,ılıtılmış sıvı malzemelerin içerisinde 1 paket mayayı eritiyoruz elimizle.Şekeri,tuzu ve alabildiğince (yumuşak bir hamur olması gerekiyor) unu katıp yoğuruyoruz.Dinlenmeye alıyoruz.
Piyazlık doğradığımız soğanları sıvı yağda ölünceye kadar soteliyoruz.Biber ve domates salçasınıda katıp kavuruyoruz.Altını kapatıp peynir ve cevizide ekliyoruz.Arzu edilirse bu noktada 1 fiskede kekik koyabilirsiniz.Ben koydum....
Hamuru merdaneyle yarım cm inceliğinde açıp içerisine tahin sürüyoruz.Bir kenarından kıvırmaya başlayıp rulo yapıyoruz.Bu ruloyu kendi etrafındada döndürüp beze yapıyoruz.Yaklaşık 1 parmak kalınlığında açıp tepsimize elimizle bastırıyoruz.Üzerine soğanlı harcımızı yayıp susam serpiyoruz.180 derecede önceden ısıttığımız fırında kabarıp altıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
biraz tuz
tahin
aldığı kadar un
Üzeri için:
3 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası(acılı tercihtir)
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 avuç ufalanmış ceviz
1 avuç ufalanmış peynir
sıvı yağ
Tahin hariç,ılıtılmış sıvı malzemelerin içerisinde 1 paket mayayı eritiyoruz elimizle.Şekeri,tuzu ve alabildiğince (yumuşak bir hamur olması gerekiyor) unu katıp yoğuruyoruz.Dinlenmeye alıyoruz.
Piyazlık doğradığımız soğanları sıvı yağda ölünceye kadar soteliyoruz.Biber ve domates salçasınıda katıp kavuruyoruz.Altını kapatıp peynir ve cevizide ekliyoruz.Arzu edilirse bu noktada 1 fiskede kekik koyabilirsiniz.Ben koydum....
Hamuru merdaneyle yarım cm inceliğinde açıp içerisine tahin sürüyoruz.Bir kenarından kıvırmaya başlayıp rulo yapıyoruz.Bu ruloyu kendi etrafındada döndürüp beze yapıyoruz.Yaklaşık 1 parmak kalınlığında açıp tepsimize elimizle bastırıyoruz.Üzerine soğanlı harcımızı yayıp susam serpiyoruz.180 derecede önceden ısıttığımız fırında kabarıp altıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:acılı ekmek,elmalı kek tarifi,hamurişi,pratik,soğanlı ekmek,yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
12 MUHTEŞEM YORUM..:
çok güzel görünüyor değişik bir lezzet ellerine sağlık
Harika gorunuyor, daha kahvalti bile yapmamisken olmadi simdi :)
Bende bunun bi degisigini yapiyorum ve bayiliyorum resmen. Ellerine saglik canim.
Ellerine sağlık Havvacım ama benim bildiğim ki çok sayıda aile dostumuz da vardır antakyalı bunun adı biberli ekmek değilmi :)
ellerine sağlık deneme listeme aldım yavaş yavaş mayalı tariflere başlamam gerektiğini düşünüyorum
ellerinize sağlık..
Acıda severim soğanda değişik bir tatmış ellerinize sağlık,harika görünüyor.
ellerine sağlık nefis bir şeye benziyor:))
MERHABALAR NE GÜZEL BİR TARİF HARİKA GÖRÜNÜYOR
hatayın en sevdigim yöresel tarifidir.annemin komşusu yapardı hep.birde acılı yapardı ki iştah açsın diye.ay bende yapmak istiyorum.ellerine saglık.
içine soğanın girdiği herşeye bayılırım eminim çok lezzetlidir eline sağlık bir önceki yazında bahsetttiğin yemlik bizdede bilinir hafif tuzlayarak yufka ekmeğinin içine sarılarak yenir bende çok severim akrabalarımız istanbula gelenlerle gönderir ancak o şekilde
yiyebiliyoruz