17 Mayıs 2011 Salı
Etli sulu köfte ve balkon sezonu açıldı..
Bugün tam anlamıyla yaz geldi Antalya'ya.Ara ara esen serin esintilerden,akşam üzeri bastıran soğuk havalardan eser yoktu.Beni bu havalar sevindirsede,yazın o bunaltıcı sıcakların ilk habercisi olduğundan aldı beni bir düşünce.Nasıl geçecek bu sıcaklar bilmem buralarda.Daha başlamadan şikayetlerine başladım:)
Akşamüstleri henüz balkonumuzdada serinlikten yemek yiyemedik.Bugün o gündü:))Epeydir yapmadığım etli sulu köfteyi bizim usül yaptıktan sonra keyifle balkonumuzun ilk akşam yemeği ile yaz sezonunu açmış olduk.
Malzemeler:
-Yarım kg. köftelik bulgur
-Yarım kg.'a yakın çiğköftelik kıyma
-1 yemek kaşığı irmik
-1 yumurta
-1,5 çay bardağı kadar un
-1 baş rondoda iyice çekilmiş kuru soğan
-karabiber,kimyon,
-1 yemek kaşığı biber salçası
ılık su
Kıyma hariç diğer malzemeleri iyice kısır kıvamından daha suluca yoğurup,kıvamını alana kadarda kıyma ile yoğuruyoruz.Elimizi ıslatarak nohuttan biraz büyük köfteleri sıkarak döküyoruz.Daha sonrada yuvarlıyoruz.biraz uğraştırıcı ama iki kez elden geçsede köfteler değiyor..
Ardından çok az sıvıyağ ile yağladığımız teflon tavada köfteleri birkaç dakika çevirip kızartıyoruz.Et ,köfteler pişerken direkt çiğ olarak haşlanmayıp daha lezzetli oluyor.(Aslında bu kısmını ben uydurdum ve yıllardırda aslında bu şekilde yapıyorum)
Tencerede kaynayan suya kızarttığımız köfteleri pişmeye bırakıyoruz.Başka bir tavada birazcık sıvı yağ ve tereyağını bir kaşık biber ve bir kaşık domates salçası ile kavurup,nane ekliyoruz.Kaynamakta olan köftenin üzerine döküyoruz.Bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz...Biz yanında yoğurt ile seviyoruz..Sizlerede afiyet olsun..
Sevcan orhan - nazli yar sayit
Akşamüstleri henüz balkonumuzdada serinlikten yemek yiyemedik.Bugün o gündü:))Epeydir yapmadığım etli sulu köfteyi bizim usül yaptıktan sonra keyifle balkonumuzun ilk akşam yemeği ile yaz sezonunu açmış olduk.
Malzemeler:
-Yarım kg. köftelik bulgur
-Yarım kg.'a yakın çiğköftelik kıyma
-1 yemek kaşığı irmik
-1 yumurta
-1,5 çay bardağı kadar un
-1 baş rondoda iyice çekilmiş kuru soğan
-karabiber,kimyon,
-1 yemek kaşığı biber salçası
ılık su
Kıyma hariç diğer malzemeleri iyice kısır kıvamından daha suluca yoğurup,kıvamını alana kadarda kıyma ile yoğuruyoruz.Elimizi ıslatarak nohuttan biraz büyük köfteleri sıkarak döküyoruz.Daha sonrada yuvarlıyoruz.biraz uğraştırıcı ama iki kez elden geçsede köfteler değiyor..
Ardından çok az sıvıyağ ile yağladığımız teflon tavada köfteleri birkaç dakika çevirip kızartıyoruz.Et ,köfteler pişerken direkt çiğ olarak haşlanmayıp daha lezzetli oluyor.(Aslında bu kısmını ben uydurdum ve yıllardırda aslında bu şekilde yapıyorum)
Tencerede kaynayan suya kızarttığımız köfteleri pişmeye bırakıyoruz.Başka bir tavada birazcık sıvı yağ ve tereyağını bir kaşık biber ve bir kaşık domates salçası ile kavurup,nane ekliyoruz.Kaynamakta olan köftenin üzerine döküyoruz.Bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz...Biz yanında yoğurt ile seviyoruz..Sizlerede afiyet olsun..
Sevcan orhan - nazli yar sayit
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2011
(138)
-
▼
Mayıs
(14)
- Unutmadım..
- Sorun var..Çözümsüz değil.
- En yağsız tarafından kızartma:)
- Gün, tavuklu kırmızı biber salatası ve cevizli eri...
- İyi diyelim iyi olalım,irmikli tatlıyla bağlayalım..
- Defol git artık!
- Etli sulu köfte ve balkon sezonu açıldı..
- Patlıcanlı börek..
- Hediyelerin en güzeli..
- hoşgeldin 38..
- Seçim çalışmalarımız..
- Anne olma mutluluğu..
- Başladımmı?..başlayamadımmı?..
- Bi koşu Eskişehir ve ''çibörek,,
-
▼
Mayıs
(14)
19 MUHTEŞEM YORUM..:
ellerine sağlık nefis olmuş.çok severim sulu köfteyi.
afiyet olsun, bunun tarifi benimkiden değişik ama böyle de deneyeceğim..
canım bu ne muhteşem yemek zahmetli ama bir o kadarda lezzetli bir yemek olmuş canım harikasın ellerine salık
selamlar
Biz bu köfteye topalak deriz eline sağlık şu köfteleri önden biraz kızartma işi güzel bir fikir olmuş aklına sağlık canım afiyet olsun
sevgiler
Sevgili Havva,
Öncelikle yeni yaşını kutlar, sağlık, mutluluk ve bereketler getirmesini dilerim.
Yemeğe gelince, tüm bulgurlu yemekler gibi bu köfteyi de çok severim. Ama ben daha sağlıklı olsun diye kızartmadan yapıyorum. Salça yerine mevsiminde dondurduğum doğranmış domateslerle çok da güzel oluyor. Bir de böyle dene istersen.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
sayfanı tıkladım açılmasını beklerken dedim ki kendi kendime lütfen yiyecek bişey olmasın:))) açılınca sesli güldüm koca kafayı kaldırdı noluyo dedi. Hiç canım sulu köfte istedi dedim:)
Çok hoşssun.
bayılırım ben bu köftelere :)
çok güzel görünüyor canım ellerin dert görmesin
sıcacık sevgilerimle
Canım benim ellerine sağlık çok severim sulu köf
teyi öpüyorum.
Sulu köfteyi kızartarak yaptığını hiç bilmiyordum.Değişik olmuş,ellerine sağlık..
Şükür havalar burda da ısındı sonunda. Sulu köfte de pek güzel, ellreine sağlık olsun.
ayy dur bende yapayım, bu aralar yapmıyorum, şu teflonda çevirme fikri süpermiş, lezzetini de etkiler, ben bir de limon suyu koyuyorum, eline sağlık canım, bu arada daha bizim buralarda balkonda oturulacak gibi değil:)
Havvacım; benim Samsun' lu komşum yapıyor bunu ve adına Fellah köftesi diyorlar. Ne muhteşem bir lezzet ama bu yaa..Nefis görünüyor, ellerine sağlık kardeşim..
mmhh. pek leziz görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..
Ellerine sağlık canım nefis olmuş... Balkon sezonu hımm keyif başlamış... Sevgilerimle...
Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntü olmuş.
Dilerim Ankara da da balkon da oturacak güzel havalar görürüz.
Sevgiyle kal.
Havva vallahi biz balkon sefasına çok daha önce başladık. Bizim sokakta bizden başka kimse yoktu o zamanlar ya biz annemle kahvaltılarımızı hep balkonda yaparız. Keyifler daim olsun!
Annem sık sık yapardı bu köfteden bize.Çocukluğumu hatırladım şimdi.ellerine sağlık...
Kôftelere gel köftelereeee !!! Sahane olmuslar hem degisik bir yapilisi var bayildim !!