16 Mayıs 2011 Pazartesi
Patlıcanlı börek..
Gülücüklerle,sevgiyle,gönül gözüyle sizleri selamlıyorum sevgili dostlar.Farkındayım,biliyorum.Kaç zamandır yemeden içmeden kesilmiş bir hal var gibi blogumda:)Gezmelerden,merasimlerden:)başımızı alamadık bir türlü.İşin aslı evdeki kısıtlı zamanımda ne yaptıklarımı resimleyecek,nede sizlerin o güzel postlarınıza yorum bırakacak kadar zamanım var.Hepsini okuyorum ama o bile o kadar zamanımı alıyorki,bir bakıyorumki gece yarısı olmuş.Haliyle sabah erken kalkmanın verdiği yorgunlukla diğer gün nerdeyse tavuklar gibi erkenden uyuyakalıyorum:)
Patlıcanlı börek sevdiklerim arasındadır.Çok sık yapmasamda ki bunun sebebi sadece çocukların çok severek yemeyişidir,bugün evdeki patlıcanları bu şekilde değerlendireyim dedim.Eşim çok seviyor.Çocuklarında herhalde,umarım damak zevkleri değişmiştir:)
4-5 tane patlıcanı soyduktan sonra rondodan çok ufalanmayacak şekilde geçiriyoruz.2 tane soğanı sıvıyağda soteliyor patlıcanları ve 2 tane doğranmış yeşil biberle birlikte kavuruyoruz.Birazcık biber ve domates salçasıda ilave edip karabiber ve tuz ekleyip,yumuşayınca ocaktan indiriyoruz.6 tane yufkadan birincisini yağlanmış fırın tepsisine yayıp,yumurta,yoğurt,süt ve sıvıyağla hazırladığımız börek harcını ilk 3 yufka arasına dağıtıp patlıcanlı harcımızı 3. yufkadan sonra yayıp diğer 3 yufkayada aynı işlemi yapıp en üste kalan sosu döküp susam veya çörekotu serpiyoruz.180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Sevgiyle,muhabbetle ve sağlıkla kalın..
Patlıcanlı börek sevdiklerim arasındadır.Çok sık yapmasamda ki bunun sebebi sadece çocukların çok severek yemeyişidir,bugün evdeki patlıcanları bu şekilde değerlendireyim dedim.Eşim çok seviyor.Çocuklarında herhalde,umarım damak zevkleri değişmiştir:)
4-5 tane patlıcanı soyduktan sonra rondodan çok ufalanmayacak şekilde geçiriyoruz.2 tane soğanı sıvıyağda soteliyor patlıcanları ve 2 tane doğranmış yeşil biberle birlikte kavuruyoruz.Birazcık biber ve domates salçasıda ilave edip karabiber ve tuz ekleyip,yumuşayınca ocaktan indiriyoruz.6 tane yufkadan birincisini yağlanmış fırın tepsisine yayıp,yumurta,yoğurt,süt ve sıvıyağla hazırladığımız börek harcını ilk 3 yufka arasına dağıtıp patlıcanlı harcımızı 3. yufkadan sonra yayıp diğer 3 yufkayada aynı işlemi yapıp en üste kalan sosu döküp susam veya çörekotu serpiyoruz.180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Sevgiyle,muhabbetle ve sağlıkla kalın..
Etiketler:patlıcanlı börek
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(Atom)
instagramdayım..
Ben'ce...
- Limon çiçekleri
- Antalya, Türkiye
- Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Google Website Translator
İzleyiciler
Facebook'tayım.
Nereden böyle?
Misafir olduklarım
Sayfalar
Blogger tarafından desteklenmektedir.
Sponsors
Blog Archive
-
▼
2011
(138)
-
▼
Mayıs
(14)
- Unutmadım..
- Sorun var..Çözümsüz değil.
- En yağsız tarafından kızartma:)
- Gün, tavuklu kırmızı biber salatası ve cevizli eri...
- İyi diyelim iyi olalım,irmikli tatlıyla bağlayalım..
- Defol git artık!
- Etli sulu köfte ve balkon sezonu açıldı..
- Patlıcanlı börek..
- Hediyelerin en güzeli..
- hoşgeldin 38..
- Seçim çalışmalarımız..
- Anne olma mutluluğu..
- Başladımmı?..başlayamadımmı?..
- Bi koşu Eskişehir ve ''çibörek,,
-
▼
Mayıs
(14)
8 MUHTEŞEM YORUM..:
bende severim patlıcanlı böreği:)
eline sağlık sevgilerimle..
Bende çok sevenlerdenim,ellerine sağlık.
Olsaydı şuan keşke,bir dilim hoppp atabilseydim mideme:)
sevgilerimle...
nasıl çıtır görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
çok lezzetli görünüyor...muhallebili elma tatlısı için sizin sayfanıza ziyarete geldim...bana tarifinizin sayfasını gönderirseniz sizide sayfama link vermek isterim...sevgilerimle...
bende bayılırım patlıcanlı böreğe..
ben patlıcanı rondodan geçirmeyip ufak doğruyorum , rondo fikri daha pratik...
bir kaç kişide daha görünce patlıcanlı börek yapma zamanımı ne geldi dedim:)
ellerine sağlık
hiç yapmamıştım ,tatilde denemeli
Patlicanli bôrek hmmm mis gibi ellerine saglik! Uzun zaman olmus bloguna girmeyeli, tek tek postlari okuyorum :)