26 Nisan 2012 Perşembe

Haluj...

Aslen çerkez mantısı olup,bilinen tüm mantı türleriylede hem görüntüsü hem lezzetiyle kapışacak kadarda iddialıdır kendileri.
Epeydir yapmıyordum.Bugüne kısmetmiş.Birde bir itiraf gerekirse;Yaptığım en güzel haluj'du:)


Mantı hamuruna yakın kıvamda yoğurduğumuz hamurda sadece bir yumurta,tuz ve su var.20 dk.dinlendirip açıyoruz.Geniş ağızlı bir bardakla yuvarlaklar kesip içine haşlayıp püre haline getirdiğimiz,içine sıvıyağda öldürdüğümüz soğan,biber salçası,karabiber ve kuru fesleğen kattığımız patatesten koyup aşağıdaki gibi kapatıyoruz.Şimdi bana o kapatma biçimini sormayın çünkü resmini çekmekten fazla yardımcı olamayacağım:)



Aynen bu şekilde...Sonrada bol suda haşlayıp,tereyağlı salçalı sos hazırlıyoruz.Biz yanında birazcıkta sarmısaklı yoğurt seviyoruz,tercih size kalmış..




                                                                Afiyetler olsun..


Bu tarifimi aynı zamanda Yöresel yemek ve örgü blogunun sahibesi Safiye hanımın yöresel yemekler etkinliğine gönderiyorum...

28 MUHTEŞEM YORUM..:

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun ama kilo yapmasın..))Ellerine sağlık,olsada yesek asiye

Unknown dedi ki...

uzuuunnn bi vaauuuuvvvvv diyorum ablacım.. görüntü muhteşem. ne kadar muntazam olmuşlar.. çok beğendim.. ellerine sağlık..

Hülya dedi ki...

Çok leziz görünüyor. ara sıra yaparım ama sizin yaptığınızın şekli çok değişik. afiyet olsun :)

Şehirler Arası Aşk dedi ki...

Ne kadar güzel kapatılmışlar balık sırtı gibi hepsi bi ayar.
Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

bu nasil bir guzelliktirrrrrrr
ellerinize ,gonlunuze saglik
sevgilerimi yolluyorum

Unknown dedi ki...

benim kalbimi bir kez daha fethettin canım. Nefis olmuş nefis. mantıyı bir ayrı yöresel yemekleri bir ayrı seviyorum. bu tarifte ikisi de birleşmiş eline koluna sağlık çok sevgilerimi gönderiyorum

Swotpisces dedi ki...

ayyyy çok sevimli bunlarrr yaaaa, bayıldım. Ayrıca ben de bu mantıdan yedim ama görüntü sizinkinin çeyreği bile değildi. elinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Bayildim resimler cok hos blog sahane tarifler tek kelime mükemmel ellerinize emeklerinize saglik.

Unknown dedi ki...

Canim blogunu tatkiplisteme aldim sevgiler.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

harika gözüküyor, hemen denemeliyim, ellerinize sağlık...

Oglak Kizlari dedi ki...

Kesin deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
O kapatma işi pek kolay gözükmüyor ama halledeceğiz artık.

Yeteneksiz anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

süper görünüyorlar ellerinize sağlık bana da beklrim sevgilerle

Adsız dedi ki...

Vayy sen böyle süslü kapatabiliyomuydun bunu,tebrikler..Harika olmuş,ellerine sağlık..Sakine

Zeynep dedi ki...

Aaa bizde çok yaparız bunu, ama adına nedense haluj değilde hınkal deriz:)

Ama birde patatesli değil ıspanaklı yaparız.

Çok güzel kapatmışsın ayrıca :) Zaten bütün iş o kapatışında ya :)

Şimdi mutfağa doğru bakmaya ve söylenmeye başladım sayende;, "hemen başlasak ikindi çayına yetişir, yok yok belki daha erken bile olur, evet evet yapmalıyız bugün" :))

Ellerine sağlık..

bırtutamkekik dedi ki...

ELLERİNE SAĞĞLIKK ÇİÇEĞİMM:)
NE HOŞ BİR GÖRÜNTÜ BU BÖYLE..
UCUNDAN TATTIM BİLESİNN..
MİSS MİS..
:)
CUMAN MÜBAREK OLSUN CANISI..
DUA İLE..

Fincan Teyze dedi ki...

çok güzel görünüyor... ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ay ablacim nasil lezzetli gorunuyor, sekli nasil verdin hala anlamadim ama mutlaka deniyecegim. Ellerin dert gôrmezsin

sevda s. dedi ki...

Çok güzel görünüyor, eminim ki lezzetlidir de :) Ellerine sağlık, olsa da yesem :)

FİLİZ'CE dedi ki...

ellerine sağlık..nefis gözüküyor..

MUTFAKISTAN dedi ki...

Super olmus bende denemek istiyorum
Ellerine saglik
Sevgiler

Fatosca Tadlar dedi ki...

Canım benim görüntü şahane olmuş bayıldım vallahi :)) Hamurunun malzemelerine tam olarak nasıl ulaşırım bilemiyorum :((( Yapmak istiyorum bu ilk denemem olacak o yüzden miktarlar önemli... Ellerine sağlık canım... Takibe aldım seni:))) Sevgiler...

ihlamurcum dedi ki...

Çok şık olmuş, tadı herhalde inanılmaz.Ben tam un ölçüsü olmayınca ,nedense hamur yapmaktan korkuyorum.Elinize sağlık

SADE KAHVE dedi ki...

bu nasıl bir görüntü hayran olup denememek mümkün değil söz veriyorum bu yemek pazartesi yapılacak
salı bloga koyulacak.... Tatlım bloguma hoşgeldin sefa getirdin. İki çocukla hayat blogumda yazarken sıkı takıpçindim ben senin ama blogu kapatınca bir çok arkadaşım gibi senide kaybettim. Tek tek blogları hatırlamak ne mümkün. Gerçe bir süre sonra blogda yazmıştım ben taşındım diye ama kesin sende görmedin.Rabbim yeniden birleştirdi yollarımızı ne mutlu bana. Kal canım sağlıcakla mutlaka yine beklerim yorumlarından mahrum bırakma.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar arkadaşım anneler gününü kutlarım ..Tarifin yayında ellerine saglık harika bir lezzet kazandırdınız etkinlige desdegin için teşekkürler canım tanıştıgımada memmun oldum

suzan hobi dedi ki...

ellerinize sağlık harika enfes gözüküyor,nette şöyle bir gezintiye çıkmışken tesadüf eseri rastladım bu güzel tarife ve bloğunuza inş şimdi denemeye gidiyorum:))bana şans dileyin bakalım nasıl olucak:))selamlar sevgiler

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Harika olmuş. Ne kadar güzel maşallah o şekilleri vermen çok başarılı. Ellerin dert görmesin.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

offf yemin ederim 2 tabak yerim bundan sarımsaklı yoğurtla:)))ellerine kolllarına sağlıkkk

Dilek Mutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis olmuş tabağı aldım sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors