29 Mayıs 2012 Salı

Burdur'lu Pazar,güzel Pazar..

  İzinli olursam diye başlayan cümleleri geçtiğimiz Pazar günü için kurmuştum...Size kahvaltıda ''pişi,,yapayım dedim..Balkonda yaparız dedim..Geç kalkarız dedim..
Keyifle hepsinden önce kalktım.Arkama döküldüler kokuları duyunca.Pişi dağından 1 tane bile kalmadı.Daha doğrusu hiçbirşeyden pek kalmadı:)



Keyifle kahvaltı yaptık...
Sonrasında iki kızında kursları,dersaneleri derken beraber yaptığımız tek şey kahvaltı oluyor hafta sonları..Nadirende olsa.
Bizde kaldık eşimle...Dışarı çıktık.Biraz dolaşalım derken bizim bu aniden gelişen gezme ataklarımızdan tutuverdi:))...Nereyi gezmedik?diye sorduk birbirimize...
Ben Burdur dedim.İnsuyu mağarasınıda merak ediyordum hani yani...Eşim hiç ikilemedi sağolsun..Hadi gidelim dedi..


     Bir saat kadar sonra bulduk kendimizi mağaranın önünde.Yalnız içi muhteşemdi.Bu kadar büyük bir mağara beklemiyordum.İçeri girmemizle birden buzdolabının derin dondurucu bölümüne girmiş gibi olduk.Resmen donduk.Yazın kaçmalı buraya Antalya'dan:)


Sarkıt ve dikitler muhteşem,suların damlama sesi o sessizlikte huzur veriyordu...



          Yurdum insanı:))Çok hoşsunuz yaa:))...


          İşte büyük lake:))Mağaranın 300 küsurluk derinliğinin en sonunda...Bayağı göl yani..suyun berraklığı muhteşem yalnız..

Akşamüstü olmuştu.Burdur'da ne yenir ne içilir diye sorduk.Şiş köftemiz meşhurdur dediler.En iyiside bu restoranda imiş.aradık bulduk..


Ara sokakta bir yerdi...Temizlik konusundaki zaafiyetleri içeri girer girmez belli oluyordu.Servis berbat.İstemeden bardak,bıçak bile getiren yok...Neyse dedik yemek lezzetli olsun bari...Yani,yiyemedim artık son şişi..O gün başka hiçbirşey yiyemedim,öyle söyleyeyim...Keşke evde köfte yapıp yeseydik..


Tatlı denemeye cesaret bile edemedik orda.Ama meşhur Burdur'un ''ceviz ezmesi,,ni almayı ihmal etmedik.Eşimle ikimize ayrı küçük bir paket yaptırdık ve yolda gelene kadar bir tane bana bir tane sana diyerekten tatlımızıda yemiş olduk.Burdur'da yenilebilecek en güzel şey herhalde...


Eve geldiğimizde çocuklarda yeni gelmişti.Nerden geliyorsunuz diye sordular;''hiiiç Burdur'a kadar gittik geldik:)),,...Öyle bir baktılarki:)

12 MUHTEŞEM YORUM..:

lezzet sefasi dedi ki...

oghh sefaniz olsun canim
cevizli ezmeyi bende cok merak ederim afiyetolsun

Başak dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş...

Adsız dedi ki...

Büyük lake ye çok güldüm akşam akşam iyi oldu..:) sakine

Unknown dedi ki...

oy yerim ben senin hiiç deyişini. sen çok yaşa emi. hoş bir hatunsun vesselam. postunu keyifle okudum. Sevgilerimi gönderiyorum kocaman...

Ebru dedi ki...

Ben Burdurluyum. Aslında bir kaç tane de olsa güzel yerler var şiş konusunda. Burdur yazısını görünce çok mutlu oldum. Memleketim. Özlemişim. :)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Mağara listeye alınmıştır teşekkürler. İnsan Antalyalı blogger arkadaşlarını çağırmazmı pazar pazar pişi yaparda aşk olsun.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

pişiye bayılırım.. öyle de açım ki resme ışınlanasım geldi..

Adsız dedi ki...

ya gerçekten şiş konusu öyle temiz bi mekan bulamadık mecburiyetten bizde otogarda yedik alaka ilgi güzeldide temizlik sıfırdı.

sibelinmutfagi dedi ki...

merhabalar ellerinize sağlık bişi herhalde en kolay ve en lezzetli hamur işi bende çok sık yaparım çocukların sevdiği tek şey nerdeyse. ayrıca burdurun ceviz helvası gerçekten çok lezzetli bir kaç çeşitleri var hepsinden yedim ve çok beğendim

Oglak Kizlari dedi ki...

Hımm cevizli tatlı yı bilmiyordum.
Afiyet olsun.

Kolay gele.

İnsuyu nu Yaz haliyle özlemiş anne Çiğdem

New York'tan dedi ki...

Ne guzel goruntuler, icim acildi :)

pembe kekik dedi ki...

Büyük göl çok hoş:)Ceviz ezmesini ben
de çok severim.Sevgiler:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors