25 Eylül 2012 Salı

Gönlümüz hep seni arayacak..


Gençlere türküyü sevdirmek zordur bilirsiniz.Tarzları farklı,duyguları farklı yollarla ifade ediyorlar zamaneler..
Benim kızlarımda zaman zaman dinlediğim müzikten,türkülerden dolayı beni çok eleştirir ve hep ''anneeee,,diye başlayıp bunlardan nasıl hoşlandığımı sorarak bitirirler konuşmalarını..
Bağlama kursuna göndermek istedim çünkü dinlemeyi çok sevdiğim türküleri birde çalsınlar istedim.O bağlama sesi beni benden alır götürür hep..Yalvardım resmen.Mümkün değil dediler gitar kursuna gittiler.Birkaç ay tıngırdattılar ve 2 yıldır gitarlar bir köşede bekliyor..
İçimde kalmamalı,neden yapamayayım dedim ve çok sevdiğim bağlamayı çalmayı öğrenmek üzre kursa başladım geçen hafta...Gülüyorlar şimdi bana ama azimliyim.O gönülden gelen nağmeleri parmaklara dökebilirsem ne mutlu bana..

Şaşırdığım bir şey oldu bugün ama.Büyük ozanımızın ölüm haberini hüzün içinde dinlerken küçük kızım geldi içeri.Tam o sırada haberde ''Yalan Dünya,, türküsüde ozanın hayat hikayesine eşlik ediyordu.Kızım birden hayretle bu türkü Neşet Ertaşınmıydı!...Diye bir nida ile birden oturup yerine üzgün üzgün dinlemeye başladı.Ardından ''Gönül Dağı,, derken kızım;Anne ben bu türküleri çok seviyordum,daha doğrusu tek sevdiğim türkülerdi,çok üzüldüm şimdi deyip üzgün üzgün kaldı olduğu yerde...Bakakaldı uzun uzun televizyona.Onun bu haline sevinmedim değil,en azından ''zamane,,lerinde gönlüne girmeyi başarmış büyük usta..

Onu uzun uzun anlatmayacağım.Gerekte yok çünkü ama ne kadar üzgün olduğumu saatlerce anlatabilirim..Bağlamayı çalmaya başladığımda ilk çalmak istediğim parçalardan birisi onunki olacak ve bir video ile size burdan dinlettirmeyi düşünüyorum....
Bozkırın tezenesi,mekanın cennet olsun...



9 MUHTEŞEM YORUM..:

Başak dedi ki...

Büyük ustanın mekanı cennet olsun :(

Gülcan dedi ki...

allah mekanını cennet eylesin inşallah.üzülmeyin.benim en büyük görümcem 40 lı yaşlarda o bile saz kursuna giderek çalmayı öğrendi hem çalıyor hem söylüyor. ben başaracağınıza eminim.bol şanslar.

Adsız dedi ki...

Bende kızın gibi düşünüyordum ama sabah haberlerde birkaç türküsünü verdiklerinde bende şaşırdım meğerse büyük ustayı dinlermişim ama farkında değilmişim SULTAN

Oglak Kizlari dedi ki...

Allah rahmet eylesin.
Ben maalesef ölümünden sonra tanıyacağım onu. Yada aynen güzel kızın gibi aa ben bu türküyü biliyordum,i dinlemiştim diyeceğim.

hayat, diyen anne Çiğdem

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

umarım öğrenirsiniz bağlamayı..heyecan verici. haberinizi bekliyoruz. bana o kadar zor görünüyor ki enstrüman çalmayı öğrenmek. bizde de aynı sizn ki gibi gitar bir kenarda duruyor. bende türküler sanat müziği dinlediğimde benzer tepkilerle karşılaşıyorum.
benim de müzik yorumlama hayalim var. bakalım ne zaman olacak. :)

bırtutamkekik dedi ki...

mekanı cennet olsun..::(
sana ve o buğuly gölerine ne çok yakışacak saz ve o nağmelerin süzülüşü..
hayali bile çok güzel..
inanıyorum canısı,sen başarırsın..
heyecan ile dinlerim ki ben seni her defasında,sen yeter ki vur sazın tellerine.
öpüyrum canım..
munabbetle.

VuslaT dedi ki...

5-6 yıl önce uzun bir süre ara verdiği halk konserlerine geri döndüğünde yakın arkadaşı kendiside bir Türk Halk Müziği ustası Bayram Bilge Tokel'den rica etmiş kendisinin aracılığı ile ustayı Sındırgı Halı festivaline çağırmıştık. Allahcc rahmet eylesin sadece küçücük bir yol parasına gitti, çaldı söyledi, her zamanki gibi gönülleri mest etti.. Böyle bir anımı paylaşayım dedim sevgili Limon Çiçeğim..
Nur içinde yatsın..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Huzur icinde yatsin..

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Buyuk bir kayip. Allah rahmet eylesin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors