5 Şubat 2011 Cumartesi

Fazla mesai..

   Benim işin cilvesimi desem nazımı,ara sıra önemli müşterilerimizi akşam yemeğine çıkarma zorunluluğu bazen gün içindeki yoğunluğumuzun tuzu biberi oluveriyor.
   Belçikalı Swinnen çifti ile akşam yemeğinde burdaydık.Buna genelde iş gözüyle bakmayıp,Türk misafirperverliğini yaşatma çabasıda diyebiliriz.Bunuda bugün kendileriyle tam 3 saat sohbet ederek başardığımı düşünüyorum:)Ne çene varmış bende...Vatan,millet,Sakarya:))




Yemeklerimizde herzamanki gibi nefisti.Kusursuz..

Avakadolu salata,közlenmiş biber,cevizli patlıcan ezmesi ve lakerda yı ilk olarak tercih ettim.Genelde bu menüyü başlangıç olarak seçiyorum ve çok beğeniliyor.Özellikle közlenmiş patlıcan ve biberi tanımadıkları için çok değişik geliyor..



Ara sıcak olarak kalamar tava ve güveçte karides vardı ama resimlerini çekmeyi unutmuşum.Levrek ızgaramız muhteşemdi..Limonlarımız böyle tülde sarılı halde, çekirdeklerini kafaya takmadan sıkmamız için sofraya gelince, evirip çevirip bir bakıyorlar hayretle:))Bizim buralarda bunlar ağaçlarda böyle büyüyor diyorum ciddi ciddi,kahkahalar alıp başını gidiyor:))


Levreği buranın özel sosuyla daha çok beğendiler.Bende bu özel sosu ilk defa denedim,balığa limon bile sıkmayan biri olarak ..

Önce tipik Türk tatlılarından  ortaya bir karışık:)


Ardından onların damak tadının kaldırabileceği:) daha hafif bir tatlı olan dondurmalı mini sufleyi ikram etmek istedim.
Bizim kadar tatlı düşkünü kesinlikle değiller.Ben bunu kendilerinde bir eksiklik olarak görüyorum kusura bakmasınlar:).Ben tatlıları yerken hayretle bakmalarına istinaden söylüyorum bunu.Hayatın en mühim tadlarından eksik kalıyorsunuz.Benden söylemesi Avrupalılar..:)

Hadi biraz nostalji yapalım,Cengiz kurtoğlu ile...........................


7 MUHTEŞEM YORUM..:

Magia da Inês dedi ki...

Amiga, você ofereceu um banquete para esse casal... tudo de bom!!!
A sobremesa então!...
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil°º♫♫
♫♫°º
•*•♫ ♫° ·.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

oooh hersey harika görünüyor yine! muhabbet güzel , yemekler nefiss! afiyet seker olsun canim! :)

(hangi ara dere yapiyorum :) ; vallah ablacim umutdan dolayi malum calismiyorum evdeyim zaten.. sabahlari kendimizi temizliye ve mutfaga atiyoruz :) öglenleri full kücük beyimle ilgileniyorum.. aksamlarida yine bolca zamanim oluyor :) )

kocaman öpüyorum seni!! sicacik sevgiler

SERRA dedi ki...

Ağaçta büyüyen tüllü limona çok güldüm bende:))
tatlı konusunda haklısın canım yemeyi bilmiyor bunlar ya:)
sevgiler

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Selam, Iade-i ziyarete geldim:)
ben "denizden babam ciksa yerim" diyen biri olarak, menuye bayildim, bayildim... Gece gece butun bu deniz urunlerinin tadi damagima geldi. Limonu tulle servis etmek fikrini cok tuttum. Tesekkurler...:)

Mehlika Yıldırım dedi ki...

OOO sofranın güzelliğine nefis görünüyor ,bu sofra hatırına o iş yemeğinde ben de olmayı kabul edebilirdim sanırım =))) Yani kesinlikle bilmiyorlar böyle leziz tatlıları onlar puding filan yesinler =))))

mine dedi ki...

çok güzel ağırlanmışlar doğrusu insan iyi de anlaştı mı görevden çok eğlenceye dönüşüyor akşam yemekleri galiba ...

neval dedi ki...

ağızlarının tadını bildikleri söylenemez doğrusu,yulaf ezmesini bayıla bayıla yediklerini düşünürsek.cengizkurtoğlu ise bizim lise yıllarında dinlediklerimizden biridir

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors

Blog Archive