15 Şubat 2011 Salı

Fırında kabak tatlısı,tahinli cevizli...

  Tatlımın görüntüsü ve tarifi öncesi biraz gevezelik etmek istedim.Ne konuda onuda bilmiyorum ama siz sevgili dostların yazılarını okudukça,ya ben çok hızlı yaşıyorum hayatı, yazacak kelamlar kendilerine bu hızın arasında yer bulamıyor,yada bomboş ve tekdüze yaşıyorumki bu sözler bu boşlukta havadan yere düşüp kayboluyorlar:) diye düşünüyorum.

  Çok güzel, okudukça okuyasım gelen yazılar yazmak isterdim hep ama bunun için lise ve ortaokul çağlarıma dönmem gerekiyor.Döktürüyordum yazıları şiirleri,bir o kadarda dökülenleri yerlerden topluyordum:)Şimdi dediğim gibi yerlerde kayboluyorlar,..İşin kötüsüde dökülmüyorlar artık:)

  Yine o çağlarımda benimle konuşmaya,tartışmaya giren bir pişman girmeyen hiç pişman olurdu:)Babam,annem hep ''vay seninle evlenecek olanın haline,, derlerdi.Hoş,şimdide hep çok konuşan,eleştiren ve kavgacıyım onların gözünde:))Bana göre ise sonuna kadar kendini ifade etmek isteyen,hakkını fazlasıyla arayan,haksızlığa tahammülü olmayan,mükemmeliyetçi (bunu biraz abartsamda) biriyim..Zorum aslında.Bu özelliklerin hepsinin birarada olması kimileri için çekilmez olabiliyor:)...Şu kelimeyi bu aralar çok fazla duymaktan pekte hoşnut olmasamda sakince oturup düşününce aslında yukarıda saydığım özelliklerimin arasına serpiştirsem iyi ederim diyorum:Relax,relax,relax.....

   Eveeet...Bu kadar gevezelik yeter.Gelelim fırında yaptığım tahinli cevizli kabak tatlısına.Antalya'ya geldikten sonra tahinli olanıyla tanışsamda bu lezzet beni hep cezbetmiştir.Hele fırında olanı hiç şaşmıyor kıvam olarak.Şerbetli tatlıların çoğunuda artık tahinle yemek gibi bir alışkanlığım olmaya başladı.Kayserililiğim dejeneremi olmaya başladı ne?


Hiç ölçüm yok bu tarifte.Herşey gözkararı.2 kilo balkabağını (ben pazardan soyulmuş dilimlenmiş  alıyorum) dikdörtgen borcama dizip üzerine çok çok bolca tozşekeri döküyoruz.Alüminyum folyo kapatıp 180 derece fırına veriyoruz.Kaynamaya başladıktan pey bir müddet sonra sulanmasıda geçip şeker koyulaşıp köpürmeye başlayınca folyoyu kaldırıyoruz.Birazcıkta kızarmasını sağlayıp fırını kapatıyoruz.Soğuduktan sonra tahin ve cevizini döküyoruz.Afiyet olsuuuun....

Bu dizi hiç bitmesin istemiştim.Özelliklede aşağıda verdiğim sahnesi,hala izlerim:

 
Canım ailem dizisinden-Zeki Müren'in şarkısı

18 MUHTEŞEM YORUM..:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine emeklerine sağlık pek güzell olmuş görüntüsü:) lezzetini size sormalı:)

yemekbiraşk dedi ki...

kabak tatlısını çok severim eline sağlık canım
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Şimdi yukarıda yazdıklarını okuyunca ahanda ben dedimm:)) Annelerimizin söyledikleri bile birebir aynı:)
Kabak tatlısını bende fırında yaparım ve böylesinide daha çok severim. Eğer fırında değil tencerede bile pişirsem muhakkak 10 dakika kadar fırınlarım.
Ayrıca tahinlede pek yakışıyorlar değil mi:)
Sevgiler...

gül dedi ki...

off çok güzel görünüyor tahinlede ne güzel oluyor...

Unknown dedi ki...

TAHİN İLE HARİKA OLUYOR KABAK TATLISI ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE...

Unknown dedi ki...

tahini ben de çok yakıştırıyorum.haftasonu kabak tatlısını yaptım ve tahinle ikram ettim,çok beğenildi.fırında hiç denemedim bir daha ki sefere deneyeceğim.hoşçakal.

Unknown dedi ki...

bence kendinden vazgeçme.neysen o olmaya devam et.eminim seni sevenler bunu dile getirmesede seni böyle daha çok seviyorlardır.ellerine saglık.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Kabak tatlısını severim ama tahinli denemek hiç aklıma gelmemişti. Ellerinize sağlık. Dün yoğunluktan uğrayamadım, hayırlı kandiller.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Kabak ttalısı görünce aklıma hep ayva ttalısı da gelir:)İkisinede bayılırım ellerine sağlık canım

mandalincikmazi dedi ki...

Hafif nefis bir tatlı oldukcada sağlıklı en güzeli fırında olması ben de fırınlarım daha bir güzel oluyor ama üzerine tahinli hiç denemedim bir kaç blogda daha gördüm tahinli ilk fırsatta bu şekilde deniyeceğim.
Ellerine sağlık canım.

Asiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacığım afiyet olsun.

KURŞUN KALEM dedi ki...

bu şarkı beni öldürdü bu şarkı yok muu...offf...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, konusmak hakkini aramak her zaman iyidir.
Ayrica bu yazinin üzerine bu bal gibi tatlida nefis olmus, bende firinda yaparim, nefis oluyor, ellerine saglik, sevgiler....

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Kabak tatlısını hiç denemedim tahinle. Çok güzel görünüyor, muhakkak deneyip tatmak lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler.

nilgün dedi ki...

eline sağlık hayır diyemeyeceğim lezzetlerden kabak tatlısı kalori kısıtlaması yapmaya çalışıyorum siz üstüne kalori eklemişsiniz hiç yemedim tahinlisini eminim lezzete lezet eklenir sevgiler

SERRA dedi ki...

hah ha ! abimlerde bana derdi, seninle evleenenin vay haline diye:))
bir de kocalara sormak lazım, kim kimi çekiyor:)
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın canım...
kabak nefis görünüyor, hiç folyoya sarıp fırında pişirmedim denicem.

Hamarat Hatun dedi ki...

Tahinle kabak bayılırm ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

keyf_i sibel dedi ki...

ben hep böyle tahinli yerim. yok böyle lezzet. bu haftada alayım pazardan. iyi oldu hatırlattınız...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors

Blog Archive