27 Mayıs 2011 Cuma

En yağsız tarafından kızartma:)

   Deermişim:))..Herkesi sevgiyle kucaklıyorum.
   Kızartmanın yağsızı olmaz tabiiki.Bir rulo kağıt havluda koysanız altına!Birde mübarek, yaz kış denmiyor zevkle tüketiliyor.Her yağlı nimet neden hep zararlı ve kalorilidirki?Nefsimizin kontrolümü?diye düşünürüm bazen..
   Epeydir yapmıyordum.Aslında kolay gibi görünen ama parça parça kızartılması,yoğurdunun ve sosunun hazırlanması,yağının azaltılması için verilen uğraş hiçte azımsanacak bir emek değil.(Bende bakıyorumda bu ara tembelliği iyice benimsedim yemek konusunda)...Velhasılı bizimkiler için süper bir yemek:)Gerisi önemli değil.Sınırsız tüketiyorlar:)...Bugün tamamda yarına ne pişireceğim ben???


    Marketten dönüşte çiçeklerin rengi beni büyüledi.Antalya'nın tabiat konusunda yazıda kışıda muhteşem.



   Adını bilmiyorum bu güzelliklerin ama hiç önemli değil.Yaradana bir kez daha bu güzelliklerden dolayı şükrettim.Renkleri içime sindirdim.Uzun uzun baktım....Mutlu oldum yani!


  
    Çiçekler ruhun dilidir.Bakın desenlerine,rengine,saflığına...Anlayalımki Yaradanın büyüklüğünü,kudretini.Tahayyül edemeyeceğimiz şekiller,manalar gizli herbirinde...
    Şu varki,çiçekleri hediye olarak almayı hiç sevmem aslında.Eşimde bu konuda benim nedensiz isteksizliğimi anlayabilmiş değil.Öyle özel günlerde alınan güllere falan havalarda uçmam yani.Evimde çiçek yetiştiremem mesela 2 günde solar:)O yüzdende almam.5 tane kaktüsüm dışında canlı çiçeğim yok.O kaktüslerde bugünlerde rahmete kavuşmak üzere gibi....Anlamıyorum.Annemin dediği gibi gerçekten konuşmakmı gerekiyor bazen onlarla?


Timsah.com
İzleyin:

16 MUHTEŞEM YORUM..:

GÜLTER ÖZGÜR dedi ki...

O pembe renkli çiçeğin adı begonvil.Onları ben de çok severim.Fotoğraflardan anladığım kadarı ile Uncalı tarafında oturuyorsunuz galiba.Uncalı tarafında oturan arkadaşım ve görümcem olduğu için oradaki binaları biliyorum.

Adsız dedi ki...

bende kızartmayı çok severim ellerinize sağlık.çiçeklerde harika görünüyorlar.

benim dünyam dedi ki...

üfff bayılırım karışık kızartmaya ellerine sağlık, yazın vazgeçilmez lezzeti, aklımı çeldin şimdi yarın bende mi yapsam acaba???
çiçekleri bende dalında seviyorum, kaç kez yetiştireyim dedim ama bir türlü beceremedim, annem sever çiçeklerini ve onlarla konuşur yavrularım diye, hiç unutmuyorum annem ameliyat olacağı sabah çiçekler yemyeşildi, ertesi gün ameliyattan çıkıp eve geldiğimizde ise bütün yaprakları solmuş ve dökülmüştü çok şaşırmıştık...

Aybige-Kedi Defteri dedi ki...

Akdeniz'in en tipik ve en sevdiğim çiçeklerinden biri begonvil. Ne yazık ki Bozcaada'nın rüzgârında Güney Ege ve Akdeniz kıyılarındaki gibi koyu renkli ve canlı olamıyor. Tadını çıkarın güzelim begonvillerin :)

Adsız dedi ki...

kızartmayı kim sevmez.hele birde kalorisi olmasa ne iyi olur.Ellerine sağlık.Yaz bi başka çiçekler çok güzel görünüyor.asiye

Aycan dedi ki...

Kızartma yağlıda olsa sevmeyen yoktur galiba.Daha önceler de bizde çok tüketirdik ama şimdi annem ve ablam şeker hastası olması nedeniyle ,yılda bir yiyebiliyoruz.

Sevgilerimle;

nilgün dedi ki...

tabiki çiçeklerle konuşmak lazım ben seslenirim evdekilere hep bak ablası bak abisi ne güzel olmuş kızlarım ne güzel açmışlar diye kızarlar alay ederler benimle ama yinede tekrarlarım ben canlı çiçekleri çok ama çok severim .
kızartmaya bayılırım bende bu aralar yemek konusunda çok tembelim sevgiler

nesrin dedi ki...

Ben olsam yarina da karisik kizartma isterdim. Ellerinize saglik. Cicekler kadar güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

Kahve keyfi:Evet canım Uncalı tarafında oturuyorum.Valla dikkatine hayran kaldım açıkçası:)Sevgiyle..

Adsız:Teşekkür ediyorum ama bir dahaki sefere adınızı yazmayı uutmazsanız daha çok sevineceğim.

Benim dünyam:kızartmayı yaptınmı,merak ettim:)Bu arada çiçeklerle ilgili yazdığına katılıyorum.Ben onlarla konuşup ilgilenmiyorum.Sanırım onlarda beni bu yüzden sevmiyorlar..

Aybige:Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim.Bu arada Begonville lerin burada daha canlı olduğunu öğrenmiş oldum.Kıymetini bilelim en iyisi..

Asiye:Yavrum,seni canevinden vurdum sanırım,kızartma yayınlayarak:))Aah kalori ah,,,

Aycan:Annn ve ablan için geçmişler olsun diyorum ama yılda bir efadanda birşey olmaz sanırım..

Nilgün:Çiçeklerle konuşanları yadırgamıyorum,zira bizzat annemden tanığım.Konuşunca daha bir coşuyorlar.Teşekkür ederim,sevgiyle ...Limon Çiçekleri..

mutfagabuyrun dedi ki...

canım yardım edebildiysem ne güzel.inşallah tekrar sorun çıkmaz.bu arada kızartma çok güzel ama çiçeklere de bayldım.sevgiler.

SERRA dedi ki...

ben bu yorumu bırakabiliyosam pop-up penceresi olmuş demektir canım, kızartmalar nefis yine, iştah açıcı, kilo aldırıcı:))

LeylaK dedi ki...

keşke şu kızartma denen şey biraz daha sağlıklı olsa :( zira çok lezzetli yaaa doya doya yiyemiyoruz. ellerine sağlık Havva , öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Yaz demek kızartma demek benim için hele yoğurt ve sosu da olursa tutmayın beni. Ellerine sağlık canım nefis olmuş. Güzel bir hafta dilerim sevgilerimle.

Limon çiçekleri dedi ki...

Sevda:Canım bir kez daha teşekkür ediyorum.Yorumlar artmaya başladı sayende..Kızartmalar için söylediğin ise maalesef..öyle.

Serra:Canım yorum bırakabilmene çok sevindim.kızartmasız bir hayat düşünemiyorum:)

Leyla'nın kahve dükkanı:Sağlıklı olsa bu kadar lezzetli olurmuydu bilemiyorum.Teşekkürler,sevgiyle..

Çeşnici Handan:Teşekkür ediyorum canım,sanada güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle..

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

valla dayanamadım bir kızartmada ben yaptım yedim afiyetle ne yapalım olmuoyr helede yaz gelince sebzeler tazecik bol
çiçeklere bayıldım bu arada çok güzeller izlemeye alıyorum sizi sevgiler

Mutfaknotlari dedi ki...

afiyet olsun izlemeye aldım sizi sevgilerimle
çiçeklere bayıldım çok güzeller

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors

Blog Archive