11 Aralık 2011 Pazar

Sağlığa kavuşma ve önemli karar..

  Ayva yaprağı, sen nelere kadirmişsin öyle..Rabbime şükretmeliyim burada aslında.Yarattığı herşeyde bir anlam,fayda var.
  Öksürüğüm geçen akşam beni acile gidecek derecede zor durumda bırakmıştı.Annemin dediğini uyguladım ve ayva yaprağını ıhlamur çayına atıp demledim.Bir kupa içmem bile beni o gece rahatlatmıştı.Dün sabah bir bardak daha içtim ve şu an öksürüğümden eser yok!Müthiş bir şey.Hafif ve çok nadir gelen tıngırdamalar artık hastalığın son çırpınışları:))Çok şükür.Ses kısıklığımda yerine geldimi tamamdır..
  Bunca zamandan sonra ilk defa hafta sonu 2 gün izinliydik.Nasıl sevindim anlatamam.Uzun zamandan sonra şöyle geç kalkmanın keyfine varıp hep beraber kahvaltı etmek güzeldi.Bugün bunu kutladık sanki.Hep beraber dışarıda bir kır sofrasında kahvaltı ettik.




        Sıcak,tereyağlı bazlamalar uzunca bir süre gözümde tütecek gibi..


     sildik süpürdük herşeyi...jübile yaptık:)
 
   
    Taze sıkılmış nar suyu içti kızlar..Bu sene öyle bolki mübarek..


     Çakırlar köyünün pazarında olmayan yok..Bu turşucudaki gibi.Çeşit çeşit turşular..


  
    Antalya'ya gelince gördüm tirmisi... Ne olduğu hakkında bir fikrim yok.Haşlanmış mısır gibi tüketiliyor sanırım.İlginç olan,hiçte merak edip denemedim...


    akvaryum balığı bile satılıyordu..


  Cumartesi günü partide kadın kolları olarak pişirip dağıtılacak aşure için toplandık.Miktar çok olunca iki ayrı kazanda pişirdik.Herkes elbirliği ile birşeyler getirdi ve beraberce hallettik.Evde geçen hafta o kadar çok pişirip yiyince tadına bile bakmadım ama arkadaşlar çok güzel olduğunu söylediler.Pazar yerine standımız kurulup dağıtılacaktı.Ben katılamadım bugün ama 1 saatte aşure  bitmiş bile:)..


   Bir taraftan dualar okundu,bir taraftan karıştırıldı..


    Sevdican abla fıstıkların kabuklarını ayıklamanın kolay yolunu bu şekilde buldu:))..Nefesine kuvvet ablacım..


   Gelelim önemli kararıma:))
   Yarından itibaren sıkı bir diyete başlıyorum arkadaşlar...(Bir ara yine başlamıştım ama sadece bir gün sürmüştü:))..Bu sefer kesin kararlıyım.Eşimle birlikte başlıyoruz çünkü artık rakamlar ulaşılabilecek en son noktada ve dahada ileri gidebilir..Ben hayatımda ulaşmadığım bir kilodayım ve tam 63 kiloyum.En az 6 kilo hedef koydum.Geçen yılki resimlerime baktım ve kafam donk etti:))Artık kıyafetlerde olmaz oldu..İştah son derece yerinde ve gideceğede benzemiyor:)...Neyse bugün kepekli ekmekler,müsliler,kepek unu,form bisküvileri falan doldurduk...Öyle planlı programlı bir diyet değil tabiiki.Sadece az yiyerek ve akşam yemeğini keserek başlamayı düşünüyoruz..Bakalım ne kadar iradeli olabileceğiz...Bana gaz verin arkadaşlar ihtiyacım var!..Yaparım değilmi?..


  bu şarkıda çok güzel olmuş..

31 MUHTEŞEM YORUM..:

Swotpisces dedi ki...

fotoğrafların her biri harika, diyetiniz hayırlı olsun inşallah...

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

hastalığının geçmesine sevindim:) kahvaltı açık havada harika görünüyor afiyet olsun. aşurenizi de allah kabul etsin( resimler harika) sevgiler...

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

fotografların sahane
makınen ne merak ettım

bu aralar herkes dıyete baslıyo.
cogu bloggerda aynı durum var ne guzel.

sıfa bulmussun heme sukurler olsun once saglık gercekten

olsada yesek suzan dedi ki...

ilk defa duydum bende çocuklara içereyim bari öksürük krizleri tuttuğunda, aşurenizi de allah kabul etsin, diyete gelince hiç yapamadığım şey ama artık kıyafetlerim alarm veriyor benimde :)

Limon çiçekleri dedi ki...

Swotpisces:Teşekkürler canım..

Şehrinaz:Sağol canımcım,hala açıkhavada kahvaltı edebiliyor olmamız güzel tabi:)

Kova kadınıyım ben:Canım fotoğraf makinamız Canon 600D fakat pazar yerindeki resimler sadece fujinin basit bir dijital foto makinası.O esnada diğeri arabada kalmıştı.ama genelde 600D kullanılmış resimlerdir...diyet için iyi dileklerine teşekkürler canım.

Olsada yesek suzan:Kesinlikle tavsiye ediyorum canım.Ben bu kadar hızlı ve etkili olduğuna şaşırdım resmen.Benim kıyafetler artık alarm vermekten öte,olmuyorlar artık:))..Sende başlarsan başarılar diliyorum canım.

Şehirler Arası Aşk dedi ki...

Bende kurtulmak istiyorum bu kuru öksürükten ama doktorada gitmek istemiyorum :(
Bu arada fotograflar, kahvaltı çok güzel görünüyo nasıl yenmezki onlar :)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

canım geçmiş olsun..
bende ilaçlardansa bitkisel tedavilerden yanayım ayva yaprağı demekki öksürüğe iyi geliyor aklımızda bulunsun teşekkürler:)
diyetindede kolaylıklar diliyorum
canım sevgiler gönderiyorum:)

Kafe de Mola dedi ki...

Geçmiş olsun limon çiçeklerim.ayva yaprağını denemek isterim bende aynı detten muzdaribim.Ben diyet özürlüyüm benim de 9-10 kg fazlam var bi alet aldım şimdilik diyetsiz zayıflama derdindeyim:bkahvaltı sofrasına zaten şu an pc den içeri atlayıp yanındaki sandalyelerden birine çöreklenmek gibi stratejik planlar içerisindeyim:DAfiyet olsun..

Unknown dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun,
rejim işi zor ben 2,5 kiloyu verdim kaldım öylece,pes etmiş değilim bakalım kaldı 5 fazla,kolay gelsin size,resimler süper,
sevgilerimle...

bırtutamkekik dedi ki...

cansınn sennn...
:)
öyle usull usul anlatmışsın ki,sizinle beraber geçirdim sanki bu güzel iki günü:)
çok geçmiş olsun gülüm...
o nar suları şifa olsun sana inşallah..
kızımda da var kuru bir öksürük..
ayva yaprağını nereden buldunuz tatlım?
bende uygulasam kuzucuğuma...
ahh o diyete beni de dahil etsenin...
ne iyi olurdu birbirimizin gazı ile:)
sana kolaylıklar diliyorum gülüm...
belki sonuçları görmek benide motive eder..
hedefe ulaştıktan sonra,tüyolarını bekliyorum diyet konusunda:)
sımsıkı sardım seni canısı..
muhabbetle...
:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Şehirlerarası aşk:Ayva yaprağını kesinlikle denemelisin canım.Kahvaltı sofrası çok güzeldi evet,birdaha ne zaman böyle bir sofraya otururum bilemiyorum..

Fatma:Listene ayva yaprağınıda ekle istersen.Teşekkürler canım.

Kafe de mola:Teşekkürler canım.Canım diyetsiz spor olmuyor be:)Bende diyet yapıp spor yapmayanlardanım maalesef.İşe yarıyor ama nereye kadar bilemiyorum.Kahvaltı sofrasına buyur gel:)

Sevgilerimle:Canım bendede belli bir noktadan sonra çok zor gidiyor.Bakalım bu sefer azimliyim.sende azmini koru..

bir tutam kekik:can olan sensin bitanem..Teşekkürler canım..Ayva yaprağını eşim aktardan almış.Kesinlikle uygula derim çok faydasını göreceksin.Sende gel dahil ol o zaman diyete,beraberce kuzu kuzu yaparız:))diyetten haberdar edicem inşAllah..Bende seni sımsıkı kucaklıyorum..

birincisin dedi ki...

sayfanızı izlemeye aldım:)tarifler harika ..anlatımınızda öyle...güzel bir gün olmuş...gözleme,nar suları afiyet olsun...bende beklerim sevgiler:)

Unknown dedi ki...

çakırlara uzun zamandır gitmeye fırsatımız olmuyor ben de çok özledim şöyle tereyaglı ve kaşarlı bir bazlamayı.diyet konusuna gelince ben senin azimli bir insan oldugunu düşünüyorum ve başaracagına inanıyorum.

NİRVANA dedi ki...

canım öncelikle gecmiş olsun...haftasonuda seni kendine getirmiştir...Asurenizi allah kabul etsin...Rejime baslamak önemli zeten gerisi gelir...bende senin gibi abarttım bu aralar...vericez kiloları artık napalım...öpüyorum...

DATLIM dedi ki...

Canım diyetisyan kontrolünde zayıflayan biri olarak sana tavsiyemlerim olacak :) birincisi öğlen veye akşam öğünlerin biri sebze diğeri tavuk balık yada et olsun ...ve bir kap edin sebze için mesela bir kase sebze yemeğini koy ona hep onun ölçüsünde tüket ve yanına hep bol salata yoğurt istersen sana diyet listemide atabilirim...kişiye özel diyet taraftarıyım ama yinede mantık bundan ibaret gün içinde belli oranda besin tüketmen...kolay gelsin şimdiden

kimsiniz dedi ki...

yaa bende baslamaliyim, Allah yardimciniz olsun guzel ablam, azminizi arttirsin, saglikli ye ve acindan öldürme kendini, canin çok çekerse az birsey tatli ye, pehrizin iskenceye dönmesin.
kolay gelsin.
ayrica fotograflara bayildim !!!
turkiyeye gitmek istiyoruuuummmmmmmmm....
iki yazdir gidemiyorum. size bu fotograflar basit gelebilir ama yasadiginiz cennetin farkinda degilsiniz, kiymetini bilin :((
hayirli günler canim :)

neval dedi ki...

ah tok karna hep aldığımız karar !
umarım seninki sonuca ulaşır,bize de bulaşır :)

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

siz orada hala kır kahvaltıları yaparken biz burada evden çıkmaya korkuyoruz:))
bu arda çok geçmiş olsun.

Limon çiçekleri dedi ki...

Birincisin:Teşekkür ediyorum,bende size sık sık konuk olacağım..

Eylem:Çakırlara bizde uzun bir süre gitmemiştik,iyi geldi..Gazın için telşekkürler arkadaşım:))

nirvana:Teşekkürler canım,bende sana gaz vereyim diyorum ama:))Başlamak lazım bir yerden.

Limon çiçekleri dedi ki...

Datlım:Ben hemen vur deyince öldürenlerdenim.Bu yüzden kısa süreli oluyor diyetlerim ama bu sefer dediğin gibi sadece aç kalarak zayıflamayı düşünmüyorum.Teşekkürler canım.Mailime detayları atabilirsin istersen,sevinirim.

Mavi rüyam:Ah canım güzel dileklerin için teşekkür ederim,diyetle ilgili tavsiyenede hak veriyorum,yoksa işkenceye dönüşüyor gerçekten...Aah o gurbette özlem hallerini çok iyi anlarım canısı,tez zamanda seninde bu güzelliklere kavuşman dileklerimle..

Neval:Valla bildin:))

Nabrut:Teşekkürler canım,kır kahvaltılarımız güzel oluyor ama şunun şurasında birkaç hafta daha,ondan sonra yağmurdan bizde çıkamayı..

mintinin dünyası dedi ki...

canım benim jübile de jübile olmuş hani.
bu arada geçmiş olsun canısı
hoş,geçiş zaten ama olsun.
kocaman öpüyorum ben tatlışımı

New York'tan dedi ki...

Cok gecmis olsun oncelikle ve ben o tursulara bayildim bayildim :))

Unknown dedi ki...

Limon çiçeğim, geçmiş olsun, ayva yaprağını bende duymuştum, diyette başarılar dilerim :))

Fotoğraflar harika gerçekten, hele o kahvaltı sofrası aklım başımdan aldı :) Yok bacım ben diyet falan yapamam, nerdeeee :)) Ve aşure olsa da yesek şimdi sıcacık.. Allah kabul etsin çiçeğim..

hayatreceli dedi ki...

merhabaaaa bloğunuza izleyici oldum bende beklerim:))

http://hayatreceli.blogspot.com

sevgiler..

Limon çiçekleri dedi ki...

Mintim:Teşekkür ediyorum bitanem güzel dileklerin için.

Şeyma:Turşuları tatmak için hiçbir istek olmadı o an biliyormusun?:)görüntüleri çok hoşuma gitti.

Hülya:Teşekkür ediyorum canısı.diyet yaparsıııın:)Ama canımcım haklısın o aşurelerle diyet çok zor oluyor:)

Reçelim:Teşekkür ediyorum herzaman beklerim..

*mehtap dedi ki...

kahvaltı edilen yer ne kadar güzel öyle,''Yaz'' çekti canım.

!! HASKUMAS !! dedi ki...

Aralık ayının ortasında dışarda kahvaltı keyfi inanılmaz güzel.Bende Adana da yaşıyorum burası da aynen Antalya gibi.Memleketim de de Dondurucu soğuklar varmış.Türkiyemin dört bir yanı ayrı güzel

balböcükleri dedi ki...

nere burası bittim ben.ayrıca diyettesin o bazlama ne öyle yarasın götüüüüüüüüüür:))

Tazekahve dedi ki...

Herşeyden önce geçmiş olsun , ayva yaprağını kaydettik ;)
Ve bloğun profil yazın da çok hoş,izleyicinim artıkın :))
Kararında da başarılar ve istikrar diliyorum sonuna kadar.
Ama o bazlamaları görmeyecektim ben ya :)) Sevgiler canımcım :))

Limon çiçekleri dedi ki...

Mehtap:Buralardan ''yaz,,hiç gitmedi bu aralar zaten:))Son demleridir.

Haskumaş:Kışında ayrı bir güzelliği var canım.Bende kar görmeyi çok özlüyorum mesela:)

Balböcükleri:antalya'nın merkeze yakın bir köyü.Haftasonu tüm Antalyalılar ordadır.kır kahvaltısı yapmak için..Çakırlar diyorlar buralara...Bazlamaya ne bakıyosun sen!Jübilemizdi diye yazdık ya!:))

Tazekahve:Hoşgeldiniz,safalar getirdiniz..Kararıma verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.Bazlamalara zaten ben bir daha bakmamamya gayret ediyorum:))

Mehlika Yıldırım dedi ki...

çok geçmiş olsun canım acaba gripte işe yarar mı bu ayva yaprağı, çok ilginçmiş ama yazdım bir kenara, kahvaltı sofrası da müthiş, resimler bir harika =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

instagramdayım..

Ben'ce...

Fotoğrafım
Limon çiçekleri
Antalya, Türkiye
Yaşamımızın sınırlarını hayaller belirler.Hayallerin genişliği,yaşamın sınırlarını aşsada bazen,limon çiçeklerinin o dayanılmaz ilhamı kendini buralara atmış durumda.O kokuyu ömrünüzde birkez olsun hissetmeniz dileğiyle...
Profilimin tamamını görüntüle

Google Website Translator

İzleyiciler

Facebook'tayım.

Nereden böyle?

Misafir olduklarım

Sayfalar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sponsors